وی با بیان این که قنات بهترین سیستم بهرهبرداری از منابع آبی با حفظ تعادلبخشی منابع زیرزمینی بوده است، افزود: اینکه برخی مسائلی را مطرح میکنند که کشاورزان قدر آب را نمیدانند به هیچ وجه صحیح نیست و اتفاقا کشاورزان از آن دسته از کسانی هستند که بیشتر از همه قدر آب را میدانند و شخصا معتقدم که با امکانات، علم، دانش و تکنولوژی امروز میتوان با همین منابع آبی محدود دیروز و امروز مشکلات و نگرانیهای موجود را حل کنیم به شرط آنکه درست، به موقع و براساس منافع مشترک و ملی تصمیمگیری و عمل کنیم.
وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: درست است که امروز نسبت به دیروز تقاضا بیشتر شده است اما تکنولوژی نیز به مراتب بیشتر و جلوتر از افزایش تقاضا حرکت کرده و اگر در جایی هم آب را بد مصرف میکنیم ناشی از قدرناشناسی از آب نیست بلکه به دلیل امکانات و ابزار محدود است و باید دست به دست هم و با تعامل و گفتوگو از دانش موجود کشور برای حل این مشکلات استفاده کنیم، چرا که دیگر داغ و درفش جواب نمیدهد؛ بنابراین با برگزاری جلسات متعدد بین متولیان و دستگاههای ذیربط از جمله وزارت جهاد کشاورزی، وزارت نیرو و سازمان محیط زیست راهحل این مشکل را پیدا کنیم.
حجتی تاکید کرد: برای 610 دشت کشور نمیتوان یک نسخه آب صادر کرد، بلکه هر دشتی نسخه خودش را میخواهد که باید با کمک بهرهبرداران آن بخش و منطقه این نسخه نوشته شود تا الزام اجرایی بیشتری پیدا کند و بتوانیم در سفرههای آب زیرزمینی کشور تعادلبخشی را ایجاد کنیم.
وی گفت: در بخش کشاورزی باید به این مساله توجه کرد که بخشی از تولیدات را باید به فضاهای بسته و گلخانهها منتقل کنیم که میتوان از ظرفیت و پتانسیلی که اخیرا با اختصاص 1.5 میلیارد دلار تسهیلات ارزان قیمت در اختیار ما قرار داده شده، استفاده کرد که البته 45 درصد آن به فعالیتهای کشاورزی اختصاص دارد و تاکنون چنین نرخ تسهیلات ارزان قیمتی در اختیار کشاورزی قرار داده نشده است.
وزیر جهاد کشاورزی با بیان این که سرمایهگذاری که در دولت یازدهم در بخش آب و خاک صورت گرفت در هیچ دورهای از تاریخ کشاورزی ایران انجام نشده بود، اعلام کرد: حاصل این سرمایهگذاریها اجرای طرحهای بزرگی مانند احیای دشتهای 550 هزار هکتاری ایلام و خوزستان و دیگر دشتهای کشور از جمله سیستان و بلوچستان است که امروز 280 هزار هکتار از دشتهای ایلام و خوزستان و بیش از 20 هزار هکتار از اراضی سیستان و بلوچستان در مراحل نهایی بهرهبرداری قرار دارد که تا پایان امسال انجام میشود. از سویی دیگر امسال در سیستمهای نوین آبیاری حدود 90 هزار هکتار عملیاتی شده و 150 هزار هکتار دیگر نیز در مزارع شما کشاورزان در دست اجراست که اغلب آن از منابع صندوق توسعه ملی استفاده شده است.
حجتی با بیان این که در گذشته کمتر چنین منابعی در اختیار بخش کشاورزی قرار میگرفت، اظهار کرد: تاکنون 2200 میلیارد تومان از منابع صندوق توسعه ملی در اختیار بخش کشاورزی قرار گرفته است که در زمینه مکانیزاسیون و آماده سازی زمین و سیستم های آبیاری نوین از جمله آبیاری تیت از آنها استفاده کردهایم و تا امروز 5000 میلیارد تومان تسهیلات به کشاورزان پرداخت کردهایم و اعتقاد داریم تسهیلات دراین بخش باید در حد قرضالحسنه، ارزانقیمت شود و به دنبال آن هستیم تا سرمایه سه میلیارد دلاری بخش کشاورزی را افزایش دهیم.
وی تاکید کرد: امروز مشکل آب نداریم و تنها باید منابع آبی را درست مصرف کنیم که اگر این اتفاق نیفتد محدودیتهای منابع آبی و مشکل بحران آب روز به روز بدتر میشود، اما امیدواریم با کمک کشاورزان بتوانیم مساله آب را حل کنیم.
وزیر جهاد کشاورزی گفت: کشاورزان نباید نگران تولید محصولشان باشند و تا بدون دغدغه تولید کنند، اما مسالهای که وجود دارد این است که چرا نباید کشاورزان تولیدکننده عمده چغندرقند کارخانه قند داشته باشند یا آنکه دامداران بزرگ صاحب کارخانه لبنیات باشند. باید این مساله را بیش از پیش جدی بگیریم و پیگیری کنیم.
انتهای پیام/