به گزارش خبرنگار حوزه میراث و گردشگری گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ شهری که در ۲۵۰ کیلومتری جنوب بغداد و بر روی یکی از قدیمیترین شاخههای رودخانه فرات قرار گرفته، با عنوان اوروک شناخته میشود. این شهر بر اساس آنچه در اسناد تاریخی آمده است، اولین شهر بزرگ سومر بوده است و از مهمترین مراکز مذهبی بینالنهرین به حساب میآید.
بنا بر این گزارش، قدمت شهر اوروک به ۵۰۰۰ سال قبل از میلاد مسیح برمیگردد. نام این شهر به عنوان اولین شهر ساخته شده جهان در کتاب گینس ثبت شده است.
اوروک در دورهای از تاریخ به عنوان محل ظهور تمدن شهری در بین النهرین شناخته میشد و به نظر میرسد، از دو کلونی کولابا و ایننا تشکیل شده است.
شایان ذکر است؛ دو پرستشگاه گروهی در قلب شهر اوروک قرار گرفتهاند که یکی از آنها جایگاه مقدس آنو، خدای آسمانها بوده و در اصل به کولابها تعلق داشته است.
پرستشگاه دیگری که در قلب شهر اوروک قرار گرفته، جایگاه مقدس ایننا بوده است و امروزه با عنوان پرستشگاه به هم پیوسته اوروک شناخته میشود.
گفتنی است؛ یکی از قدیمیترین برجهای پرستشگاه بینالنهرین در شهر اوروک قرار گرفته است. این بنا که ساختار هرمی بلندپایهای دارد، در شمال غربی پرستشگاه ایننا قرار گرفته است.
خاطرنشان میشود؛ نخستین لوحهای رُسی که نمادهای نقاشیخط را در قالب برچسبها و لیستهای ساده ارائه کردهاند، در شهر اوروک شناسایی شدهاند.
انتهای پیام/
من تا اونجایی که کتاب های تاریخی و دینی رو مطالعه کردم متوجه شدم که عمق تاریخ در خاورمیانه هست .حالا اینکه دقیقا کدوم حکومت دراین منطقه قدیمی تره رو نمیدونم ولی این رو میدونم که از نظر مطابقت تاریخ معمول و تاریخ دینی ،تمدن انسان با بوجود اومدن آدم و حوا تاریخ و تمدن از شمالی ترین نقطه عربستان ،جایی که نقطه تلاقی سه کشور امروزی عربستان ،عراق ،اردن هست و نهایتا با گذشت چند صد سال تمدن به جاهای دیگه خاورمیانه رفته .ولی چیزی رو که میشه قطعی گفت اینه که تاریخ و تمدن مطعلق به خاورمیانه ست .
یاشاسین آذربایجان
تعصب بیجا نداشته باشید