کارشناس مسائل منطقه ادامه داد: داعش تا کنون به عنوان بازیگری بوده که کنشگران دیگر در ابعاد منطقهای و بین المللی به بازیچرخانی این گروه در ابعاد گوناگون پرداختهاند و قدرتهای بزرگ در تلاش بودند که از امواج برخاسته از دریا استفاده و از داعش به عنوان موج برخواسته در سطح نظام بین الملل و در جهت امتیازگیری بیشتر استفاده کنند.
مطهر نیا بیان کرد: در صورت عدم پاکسازی منطقه از گروهک تکفیری داعش اکنون ایجاد یک حفره امنیتی و مزاحمتهای متعدد این گروهک تروریستی را شاهد بودیم که هزینههای گزافی را به منظور برخورد با آن باید صرف میکردیم و به مرور زمان تنشهای موجود در منطقه بودیم و مشکلات ایران و اهل تسنن در چارچوب این اصطکاک افزایش مییافت.
وی با اشاره به اهمیت پاکسازی بوکمال اذعان داشت: اگرچه دوران پساداعش در منطقه با استعفای سعد حریری آغاز شد، اما باید اذعان داشت که پاکسازی بوکمال سبب شد تا داعش در مسیر قهقرایی به سمت و سوی جغرافیای دیگری حرکت کند و شاید با عنوان دیگری، به فعالیت خودادامه دهد.
مطهرنیا گفت: داعش یک گروهک تروریستی است که دارای هویت و هدفمندی در حوزه بهره وریهای ابزاری قرار دارد و این امکان را خواهد یافت که در جغرافیای دیگری و با هدف تداوم میان اهداف و منافع ملی منطقه و فرامنطقهای برخی قدرت ها، ظهور یابد، اما به نظر میرسد که دوران فعالیتهای داعش در خاورمیانه به پایان رسیده باشد.
وی با بیان اینکه این گروهک تکفیری اساسا مشروعیت اخلاقی و قانونی ندارد، افزود: تاکنون تمام بازیگران و کنشگران فرامنطقهای از این گروهک برحسب نیاز خود در بازههای زمانی مختلف استفاده کرده اند و داعش به یک (بازیگر دست به دست شدهای در عالم سیاست) تبدیل شده بود.
کارشناس مسائل منطقه در پایان خاطر نشان کرد: قدرتهای برتر به دلیل مرتفع ساختن نیازهای خود تا کنون به این گروهک دور یا نزدیک شده بودند و تعارضها و تنشهای زیادی را در منطقه ایجاد کرده بودند.
انتهای پیام/