وی افزود: ما از مدیران کل استانها درخواست کردیم تا از ارسال هدایای مردمی به منطقه خودداری و آنها را در انبارها نگهداری کنند و اقلام با توجه به ضرورت و نیاز، به مرور زمان به منطقه ارسال شود.
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور ادامه داد: در حال حاضر پلاستیک، چادر، وسایل و سرویسهای بهداشتی، حمامهای سیار و وسایل گرمایشی اقلام مورد نیاز زلزله زدگان است.
نجار با تاکید بر اینکه اقلام ارسالی در بین زلزله زدگان در حال توزیع است، گفت: زلزله دقیقا در اوج تاریکی شب (ساعت:21:48:16) رخ داد که با شروع زلزله برق تمام منطقه قطع شد و میزان و وسعت حادثه هم مشخص نبود.
وی بیان کرد: به محض اینکه از وقوع زلزله با خبر شدیم، وزیر کشور جلسه ای اضطراری در وزارت کشور تشکیل داد و با بخشدارهای دورترین نقاط منطقه زلزله زده مذاکره کرد تا مشخص شود که ابعاد حادثه به چه میزان است.
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور تصریح کرد: متاسفانه وسعت حادثه زیاد بود، اما به محض روشن شدن هوا، بالگردهای امدادی از نقاط مختلف کشور به سمت مناطق زلزله زده پرواز کردند.
نجار گفت: اولین اقدام در این گونه حوادث آوار برداری از سطح معابر به منظور دسترسی به محل حادثه است که در ساعات ابتدای وقوع حادثه این کار توسط نیروهای حاضر در منطقه انجام شد و در انجام این کار تمام دستگاهها از جمله ارتش، نیروی انتظامی، هلال احمر و غیره حضور داشتند.
نجار ادامه داد: طی یک روز آواربرداری به منظور دسترسی به حادثه دیدگان انجام شد و با اطمینان می توان گفت که تعداد مجروحان و افرادی که از زیر آوار خارج و به مراکز درمانی منتقل شدند یک کار بسیار بزرگی بود و حدود 7هزار و 817 نفر در این حادثه مجروح شدند که تعدادی از آنها به صورت درمانی و تعدادی نیز به مراکز درمانی منتقل شدند.
وی گفت: در حال حاضر بیش از 500 نفر در مراکز درمانی حضور دارند و بیش از 1500 نفر هم ترخیص شدند.
رئیس سازمان مدیریت بحرلن در خصوص آمار جانباختگان زلزله کرمانشاه گفت: براساس آخرین آمارها 436نفر در این حادثه جان خود را از دست دادند، اما این آمار قطعی نیست و ممکن است آمارها افزایش پیدا کند، اما به این معنی نیست که ما جانباخته ای در زیر آوار داریم.
نجار تاکید کرد: ما با اطمینان اعلام میکنیم که در حال حاضر هیچ جانباخته ای در زیر آوار نداریم و هم تجسس سگهای زنده یاب و هم بر اساس اطلاعاتی که از خود مردم به دست آوردیم، می توانیم با اطمینان بگوییم که هیچ کسی در زیر آوار باقی نمانده است.
وی افزود: به دلیل وسعت منطقه و تعداد زیاد روستاها و به دلیل اعتقادات مردم که عقیده دارند باید هر چه سریع تر جانباختگان خود را دفن کنند، ممکن است پزشکی قانونی برای تعدادی از متوفیان هنوز جواز دفن صادر نکرده باشد.
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور بیان کرد: در حال حاضر 436 نفر با مجوز پزشکی قانونی دفن شدند.
نجار گفت: با توجه به وسعت حادثه و میزان تخریب زیرساختها، وزارت نیرو، ارتباطات و نفت اکیپهای زیادی به منطقه اعزام کردند و سوخت مایع در منطقه فراهم شد.
انتهای پیام/