وی با اشاره به فعالیت واحدهای صنایع انرژی بر در استان و عدم رعایت معیارهای مصرف انرژی توسط برخی از این واحدها، بیان کرد: قانون اصلاح الگوی مصرف انرژی این واحدها در سال 89 به تصویب رسید.
مدیرکل استاندارد اظهار داشت: مطابق ماده 26 این قانون واحدهای تولیدی صنعتی در صورت عدم رعایت معیارها و استانداردهای انرژی به صورت درصدی از قیمت فروشهای انرژی جریمه و به حساب درآمد خزانه داری کشور وارد خواهد شد.
مددی با بیان اینکه سازمان استاندارد برای اجرای این قانون اقداماتی انجام داده است، خاطر نشان کرد: تدوین استانداردهای معیار مصرف انرژی یکی از اقدامات انجام شده در این زمینه بوده است.
وی استانداردهای مصرف انرژی برای صنایع انرژی را 38 مورد اعلام کرد و افزود: از 38 مورد اجرای 31 مورد برای واحدهای تولیدی صنایع اجباری است.
مدیرکل استاندارد کارخانههای تولیدکننده سیمان، آجر، شیشه، انواع لبنیات، کاشی و سرامیک، قند و شکر و... را از جمله واحدهای تولیدی انرژیبر عنوان کرد و گفت: این واحدها موظف به رعایت معیارهای انرژی هستند.
مددی با اشاره به اینکه واحدهای تولیدی در صورت رعایت معیارها گواهینامه انطباق انرژی دریافت خواهند کرد، ادامه داد: تعیین معیار مصرف انرژی برای هر واحد اولین قدم سازمان استاندارد برای این واحدهای تولیدی بوده است.
وی تشکیل شرکتهای بازرسی برای بررسی واحدهای تولیدی انرژی بر را از دیگر اقدامات در این زمینه برشمرد و گفت: 109 واحد تولیدی انرژیبر در استان مشغول فعالیت هستند.
مدیرکل استاندارد با بیان اینکه از این تعداد 63 واحد مورد بررسی و موفق به اخذ گواهینامه معیار انرژی شدهاند، اضافه کرد: 46 مورد نیز همکاری لازم در راستای بازرسی را نداشتهاند.
مددی اعتبار گواهینامههای صادر شده را یک سال عنوان کرد و گفت: هریک از واحد هر ساله باید گواهینامه خود را تمدید کنند و اگر حتی یک خط تولید آنها دچار مشکل باشد جریمه خواهند شد.
وی تصریح کرد: گواهینامه برای سال ارزیابی شده صادر میشود؛ ضمن اینکه برای هر سال یک گواهینامه باید صادر شود؛ اگر انرژی مصرف شده از معیارهای تعیین شده بیشتر باشد جریمه خواهند شد.
انتهای پیام/ج