سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در گفتگو ویژه قرآنی مطرح شد؛

فرهنگ وقف را باید از مدارس به فرزندان خود آموزش بدهیم

حجت الاسلام محمدی، در گفتگوی ویژه قرآنی درخصوص فرهنگ سازی وقف در جامعه و تاثیر آن در زندگی فردی و اجتماعی گفت.

به گزارش خبرنگار حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ حجت الاسلام والمسلمین علی محمدی سیرت نماینده ولی‌فقیه و رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه، همزمان با دومین روز از دهه وقف، صبح امروز مورخ ۲۶ آبان ماه، در گفتگوی ویژه قرآنی ضمن عرض تسلیت به مناسبت رحلت پیامبر اکرم (ص)، شهادت امام حسن (ع) و حضرت علی ابن موسی الرضا (ع) و با اشاره به درگذشت خادم القرآن سید مهدی فاطمیان، با بررسی سنت وقف در اسلام، گفت: وقف یکی از سنت‌های حسنه‌ای است که ما از پیامبر اکرم (ص) و ائمه معصوم (ع) به ارث برده ایم و مشاهده می‌کنیم که در آن دوره نیز خود رسول اکرم (ص) ضمن دعوت امت مسلمان به سنت وقف، خودشان هم موقوفاتی داشتند که در اختیار مسلمانان و اهل بیت (ع) قرار دادند.

وی در ادامه با بیان آثار وقف در تمدن و فرهنگ اسلامی اظهار کرد: با نگاهی به گذشته موقوفاتی را خواهیم دید که تأثیر گرفته از سنت وقف در آن دوران هستند، مانند مساجدی که در سطح جهان و یا در ایران ساخته شده‌اند.

نماینده، ولی فقیه افزود: ما مساجدی داریم که بیش از ۱۰۰۰ سال گذشته ساخته شده‌اند و نشان از تمدن و فرهنگ اسلامی دارند، همچنین بقاع متبرکه و یا امامزادگانی که محل دفن نوادگان رسول الله (ص) هستند.

حجت السلام والمسلمین محمدی با اشاره به اینکه تاثیر وقف در جامعه امروزی بیان کرد: طرح‌هایی مبنی بر اطلاع رسانی و تبلیغ و ترویج فرهنگ وقف ایجاد شده است که توانسته افزایش چشمگیری در ثبت موقوفات از سال ۱۳۸۹ تا به امروز داشته باشد؛ که این نشان دهنده آن است که مردم بیش از پیش با آن آشنایت پیدا کرده‌اند.

وی عنوان کرد: رسیدن موقوفات به بیش از ۱۵ هزار موقوفه آن حدی است که در توان سازمان اوقاف بوده، اما توان رسانه ها، فضای مجازی و یا کسانی که به اصطلاح منبری در اختیار دارند، بیشتر و بهتر است. چراکه ما اگر بخواهیم فرهنگ سازی وقف را نهادینه کنیم باید بیشتر از امروز کار کنیم.

معرفی واقفین تشویقی برای ایجاد فرهنگ بین مردم است

حجت السلام والمسلمین محمدی، درباره اطلاع رسانی خدمات موقوفات به مردم تصریح کرد: ما موقوفاتی مانند خدمات درمانی، بیمارستان‌ها داریم که به صورت شبانه روزی فعالیت می‌کنند و نه دکتر‌ها و نه مراجعه کنندگان از این موضوع خبر ندارند. گمنام بودن این افراد دلیل بر این نمی‌شود که درخصوص وقف تبلیغ نکنیم، بلکه قرآن نیز بر ترویج و تبلیغ وقف و صدقه سفارش کرده است. به این دلیل که تبلیغ و معرفی کردن واقفین به نوعی باعث تشویق مردم به وقف و نیز دلگرمی برای ضعفا و مستمندان است.

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه با اشاره به استفاده از ظرفیت‌های هنری در​فرهنگ سازی وقف خاطرنشان کرد: ما تقاضا داریم و در اینجا اعلام آمادگی می‌کنیم تا با همراهی اهالی هنر فیلم‌های فاخری، مباحث وقف را ترسیم کنند.

وی با اشاره به شعار «همه واقف باشیم»، توضیح داد: هر شخصی هم می‌تواند به صورت فردی و هم جمعی واقف باشد و ما نیز می‌توانیم فرهنگ وقف را از مدارس به فرزندان خود آموزش بدهیم.

نماینده، ولی فقیه درخصوص اداره و نظارت سازمان اوقاف بر موقوفات کشور تاکید کرد: در اداره موقوفات سازمان اوقاف هیچ دخل و تصرفی ندارد و این تهمت و دروغی است که می‌گویند بعد از وقف دیگر از مالکیت واقف خارج می‌شود، چرا که هر کسی می‌تواند تولیت و نظارت موقوفه خودش را تا زمان حیاتش برعهده داشته باشد و پس از فوتش متولی دیگری را جایگزین کند.

حجت السلام والمسلمین محمدی با اشاره به صحبت‌های روز گذشته آیت الله جوادی آملی گفت: احیای فرهنگ وقف، از جمله سیاست‌های سازمان اوقاف است که منافاتی با احیای موقوفات ندارد. بلکه احیای فرهنگ وقف به این معناست که انسان خود را از خودبینی رها کند و بداند که با وقف اموال خود در دنیا می‌تواند ثواب آن موقوفات را با خود به آخرت ببرد و از آنها استفاده کند.

انتهای پیام/

احیای فرهنگ وقف منافاتی با احیای موقوفات ندارد

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.