سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

راهکاری تغذیه ای برای حفظ شادابی در خانم‌های سالمند

بانوان میانسال به دلیل تغییرات هورمونی درمعرض ابتلا به بیماری‌های مختلف قراردارند امابا راهکارهای تغذیه‌ای می‌توانند مانندجوانی سالم باشند.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان؛ کارشناسان درجدیدترین پژوهش‌های خود دریافتند افزایش میزان استروژن در خون سبب بالارفتن خطربروز حمله قلبی و شکستگی اعضای بدن در زنان میان سال سالمند می‌شود اما مصرف برخی مواد غذایی می‌تواند سطح هورمون استروژن را دربدن بانوان تعدیل کند و مانع از افزایش خطر بیماری درآن‌ها شود.

یائسگی و برهم خوردن تعادل هورمون‌ها دربدن بانوان سبب ابتلای آن‌ها به مشکل هایی، چون افزایش وزن، احساس گرگرفتگی، سوزش زبان، بالا رفتن ریسک خطر ابتلا به سرطان، ریزش موی سر، پوکی استخوان، تجمع بافت چربی درشکم، دگرگونی در خلق و خو و مواردی ازاین دست می‌شود.
کارشناسان به بانوان یائسه توصیه می‌کنند با توجه به افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های مختلف تحت نظارت پزشک متخصص قرار داشته باشند، همچنین با رعایت رژیم غذایی خاص می‌توانند به حفظ سلامت خود کمک کنند.


ازجمله مواد غذایی برای بهبود سلامت جسم و روح در بانوان میان سال و تقویت سیستم ایمنی آن‌ها می‌توان دانه‌های کینوآ و دانه‌های آجیل به ویژه بادام درختی را نام برد.


برخی از سبزی‌ها نیز در تنظیم هورمون‌های بدن بانوان موثر است که از آن جمله می‌توان سبزی اسفناج را نام برد.

براساس پژوهش ها، کمبود ماده معدنی منیزیم یکی از اصلی‌ترین دلایل بروز حمله قلبی و شکستگی اعضای بدن است؛ یک رژیم غذایی سالم هفتگی برای بانوان شامل  افزودن آجیل (بادام زمین، هندی و درختی، فندق، گردو، پسته، تخمه آفتابگردان و تخمه کدو) به سالاد، ماست، فرنی و برخی وعده‌های غذایی، خوردن ماهی‌های دارای اسید چرب امگا ۳ و ۶ یک بار یا دو بار در هفته، خوردن اسفناج هر هفته، افزودن دانه کینوآ به جای مصرف هرروز برنج به رژیم غذایی، مصرف مکمل‌های تقویتی با نظارت پزشک است.


از جمله ویتامین‌های مورد نیاز بدن بانوان میان سال می‌توان گروه ویتامین‌های B، C، D، E، K و امگا سه را نام برد.

درکنار تمامی ویتامین‌های ضروری بدن، منیزیم جایگاه ویژه‌ای دارد، این ماده معدنی برای فعالیت صد‌ها آنزیم بدن مفید است، سبب نرمی و ترمیم بافت عضلانی میشود، به کنترل فشار و قند خون کمک می‌کند، سوخت و سازبدن را تنظیم می‌کند، سبب سلامت استخوان‌ها می‌شود و مانع از بروز نوسان خلق و خو می‌شود.


در زمان یائسگی سبب تنظیم سطح استروژن خون می‌شود، بی خوابی و خستگی شدید در بانوان را از بین می‌برد.

کارشناسان میزان مصرف روزانه منیزیم را ۳۷۵ میلی گرم درروز به افراد توصیه می‌کننداما برخی مواد غذایی نیز می‌توانند اثر منیزیم را دربدن از بین ببرد که از آن جمله می‌توان مصرف بیش از حد کافئین و خوراکی‌های شیرین را نام برد.

این مواد غذایی سبب افزایش هورمون استرس، آدرنالین و کورتیزول دربدن می‌شود و بانوان میان سال را درمعرض خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی وسکته قلبی قرار می‌دهد.

در کنار تنظیم رژیم غذایی، انجام ورزش مناسب، خودداری از داشتن استرس و ساعت خواب کافی می‌تواند در حفظ سلامت بانوان میان سال بسیار موثر باشد.

منبع:Dailymail
انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.