متن جوابیه به شرح ذیل است:
عطف به انتشار گزارشی بر روی خروجی آن رسانه با کد خبر 6303065 مورخ 10 آبان ماه امسال و با عنوان «پشت پرده افزایش قیمت فولاد چیست؟» توضیح معاون محترم نظارت بر کالاهای سرمایهای و خدمات سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان برای انعکاس مطلوب و تنویر افکار عمومی ارسالمیشود :
وحید منایی معاون نظارت بر کالاهای سرمایهای و خدمات سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان، گفت: کشف وتعیین قیمت محصولات فولادی مطابق با مجموعه قوانین و مقررات جاری کشور بر اساس قیمت های پایه جهانی و مکانـیزم عرضـه و تقاضا، در بورس کالای ایران صورت میپذیرد و از شمول قیمت گذاری تکلیفی خارج می باشد. همچنین حسب بررسی بعمل آمده افزایش قیمت جهانی ناشی از دو عامل اصلی ،افزایش قیمت مواد اولیه نظیرالکترود گرافیتی به دلیل کاهش تولید جهانی و افزایش قیمت شمش فولاد به دلیل کاهش عرضه جهانی و کاهش صادرات کشورهای تولیدکننده بوده است .
وی افزود: از طرفی همانگونه که در متن خبر نیزبدان اشاره شده از عوامل مهم دیگر در افزایش قیمت فولاد ، تغییرات افزایشی نرخ ریالی ارز، تعرفه واردات و نیزافزایش نرخ نهاده های موثر دربهای تمام شده محصولات فولادی نظیرانرژی، دستمزد و.... میباشد که به تبع آن بهای کالا را تحت تاثیر قرار میدهد. این درحالیست که به پشتوانه ظرفیت تولید قابل توجه ایجاد شده دربخشهای مختلف صنعت فولاد طی سالهای اخیر و مطابق با سیاستهای راهبردی تجاری کشور برمیزان صادرات شمش فولادی افزوده شده است .دراین ارتباط صادرات شمش فولادی در نیمه اول سال برابر با 3190 هزارتن بوده که نسبت به مدت مشابه در سال گذشته( 1715 هزارتن) افزایش86 درصدی داشته است.
عضو هیأت مدیره سازمان حمایت همچنین در زمینه مقایسه تغییرات قیمتهای جهانی با قیمتهای داخلی خاطر نشان کرد: قیمت جهانی شمش فولاد در مهر ماه سال1395 برابر با 320 دلار/تن بوده که با 58 درصد افزایش به 506 دلار /تن در مهر ماه سال امسال رسیده است که به تبع آن قیمت بازار آزاد این محصول در داخل کشور، طی مدت یاد شده از 12507ریال/کیلوگرم ( مهر ماه1395) به 19140 ریال کیلوگرم در مهر ماه سال جاری افزایش یافته، که با رشد 53درصدی همراه بوده، از این رو بدیهی است افزایش قیمت حادث شده، به میزان 33 درصد برقیمت محصولات تولیدی مرتبط درصنایع پایین دست (تیرآهن ،میلگرد،ورق و ... ) نیز تسری یافته است.
علاوه بر این صادرات محصولات فولادی(تیر آهن ، میلگرد ، ورق فولادی و ...) در نیمه اول سال جاری برابر با 576 هزار تن بوده که نسبت مدت مشابه در سال گذشته(یک میلیون ودویست وسه هزارتن) با کاهش52 درصدی همراه بوده است.
معاون نظارت بر کالاهای سرمایهای و خدمات سازمان حمایت با تاکید بر اعمال نظارت مستمر بر تغییرات قیمت اقلام کالایی و خدماتی حساس در راستای انجام وظایف نظارتی محوله برای تنظیم بازار گفت :ضمن اینکه سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان در صورت مواجهه با هرگونه تخلف اعم از گرانفروشی، کم فروشی و... برخورد قانونی لازم را مطابق قوانین جاری کشور معمول خواهد داشت از هموطنان عزیز درخواست میشود هرگونه شکایت در این زمینه را از طریق سامانه 124 مطرح نمایندتا تحت رسیدگی قرار گیرد.
انتهای پیام/