ایراد شورای نگهبان به این طرح بعد از بررسی در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس مورد قبول واقع نشد و این کمیسیون با اصرار بر مصوبه پیشین آن را به صحن علنی ارائه کرد.
ذالنور به عنوان نماینده کمیسیون امنیت ملی مجلس در تشریح تأکید کمیسیون بر این مصوبه گفت: بسیج زیرنظر فرمانده کل قوا عمل میکند و ما در این مصوبه تنها خواستهایم با ایجاد یک گذر انحرافی آن را به شورای عالی امنیت ملی وصل کنیم.
وی ادامه داد: بسیج برای کارهای اداری خود اگر وابسته به شورای عالی امنیت ملی شود، کارهایش قفل میشود، لذا بسیج در سلسله مراتب فرماندهی کل قوا و در همان مسیر گذشته اقدامات خود را در زمینه رزمایش، آموزش و ... انجام میدهد.
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس بیان داشت: چرا در سلسله مراتب نیروهای مسلح کاری را به شورای عالی امنیت ملی ارجاع دهیم تا با مشغلهای که دارد وقت رسیدگی به مسائل بسیج را پیدا نکند.
ذالنور خاطرنشان کرد: از نمایندگان میخواهیم به این مصوبه رأی مثبت دهند تا برای تعیین تکلیف به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارجاع شود.
اما در ادامه نمایندگانی همچون لاهوتی، حاجیدلیگانی، کواکبیان و قاضیپور براساس اصل 110 و 176 قانون اساسی اخطار دادند که ایراد شورای نگهبان مربوط به همین دو اصل است و گفته شده که بسیج باید زیرنظر رهبری و تابع فرامین وی باشد و حتی مصوبات شورای عالی امنیت ملی هم تنها بعد از تأئید رهبری قابل اجراست.
آنها تأکید کردند: چرا با وجود نیاز کشور در این برهه به حضور بسیجی فعال مصوبهای را که میتوان در 20 روز تعیین تکلیف کرد به مجمع تشخیص مصلحت بسپاریم و دو سال درگیر باشد.
لاریجانی رئیس مجلس هم با تأئید و وارد دانستن اخطار و تذکر نمایندگان اعلام کرد که میتوان تنها با تغییری در این طرح آن را تصویب و دیگر نیازی به ارائه آن به مجمع تشخیص نباشد.
در ادامه، نمایندگان با 89 رأی موافق، 57 رأی مخالف و 6 رای ممتنع از مجموع 205 رأی نظر کمیسیون امنیت ملی را درباره طرح تقویت بسیج مستضعفین وارد ندانستند، لذا این طرح اصلاح شد.
اصلاح طرح تقویت بسیج مستضعفین به منظور تأمین نظر شورای نگهبان با 122 رأی موافق، 23 رای مخالف و 17 رأی ممتنع از مجموع 208 رأی مأخوذه تصویب کردند.
براساس این مصوبه: هدف از تشکیل سازمان بسیج مستضعفین ایجاد تواناییهای لازم در کلیه افراد معتقد به قانون اساسی و اهداف انقلاب اسلامی و سازماندهی آنان به منظور دفاع همه جانبه از کشور، نظام جمهوری اسلامی ایران و تلاش موثر و داوطلبانه در تمامی عرصههای حیات اجتماعی و پیشبرد اهداف و ضرورتهای انقلاب اسلامی و تسریع در تحقق جامعه اسلامی در چارچوب تدابیر مقام معظم رهبری، سیاستهای کلی نظام و مصوبات شورای عالی امنیت ملی از طریق زیر است:
الف-آموزش نظامی آحاد مردم برای دفاع از کشور و نظام جمهوری اسلامی
ب- تعلیم و تربیت در زمینههای عقیدتی، سیاسی و تخصصهای مورد نیاز
جذب و سازماندهی اعضای بسیج
ت-تهیه و اجرای طرحهای دفاعی، امنیتی و جهادی با هماهنگی سایر دستگاههای مذکور
ث- تعمیق و ترویج ارزشها، باورها و فرهنگ مبتنی بر تفکر بسیجی در جامعه
ج- کمک به کارآمدی نظام و سازندگی کشور و پیشرفت برنامههای اقتصاد مقاومتی
چ- کمک به توسعه و رشد علمی فناوری، ابتکارات و اختراعات بسیجیان
ح-کمک به مردم به هنگام بروز بلایا و حوادث غیرمترقبه با هماهنگی مراجع ذیربط
همچنین تبصره 2 این مصوبه هم بدین شرح اصلاح شد: دولت میتواند در اجرای اصل 151 قانون اساسی و به منظور ارتقاء سهم و حضور نیروهای مردمی در استقرار امنیت و دفاع از کشور در جغرافیای هر شهرستان با حفظ مالکیت اراضی مناسبی را برای آموزش نظامی و اجرای رزمایشها در اختیار بسیج مستضعفین قرار دهد.
انتهای پیام/