سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رژیم غذایی فوق العاده برای درمان مبتلایان به آرتریت روماتوئید

ابتلا به بیماری آرتریت روماتوئید می‌تواند بیمار را با مشکل‌های گوناگونی در زندگی شخصی و اجتماعی رو به رو کند، اما دقت در انتخاب مواد غذایی می‌تواند تا حد بالایی از عارضه‌های این بیماری دردناک بکاهد.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان؛  کارشناسان در جدیدترین پژوهش‌های خود دریافتند برخی مواد غذایی دارای مواد مغذی ویژه‌ای هستند که می‌توانند سبب درمان و کنترل درد گرفتگی عضله‌های بدن و بیماری آرتریت روماتوئید شوند.

از جمله این خوراکی‌ها می‌توان زنجبیل، زغال اخته، روغن زیتون و چای سبز را نام برد.


براساس پژوهش‌ها بیماری آرتروز در اثر التهاب به وجود می‌آید و از جمله دیگر خوراکی‌هایی که می‌تواند التهاب را در بدن از بین ببرد می‌توان گریپ فروت، زردچوبه، انار، انگور، زردچوبه و روغن کبد ماهی را نام برد.

کارشناسان به افراد مبتلا به بیماری آرتروز مفاصل توصیه می‌کنند کمتر از مواد غذایی پروئتین حیوانی استفاده کنند و در عوض در رژیم غذایی خود مصرف انواع میوه، سبزی‌های تازه، ماست، برنج، جو، گندم، انگور، هلو، موز، سیب، آلو خشک، انبه، محصول‌های پروبیوتیک و مواد لبنی، حبوبات و غلات را قرار دهند.


مواد گوشتی به دلیل وجود ترکیب‌هایی می‌توانند سبب التهاب عضله‌ها و سفتی آن‌ا شوند.

بیماری آرتریت روماتوئید از دسته بیماری‌های خود ایمنی است که بر اثر آن سیستم ایمنی به مفصل‌های بدن حمله می‌کند و سبب از کار افتادن مفصل ها، خشکی و گرفتگی آنها می‌شود. فرد مبتلا به بیماری آرتریت روماتوئید در بیشتر زمان ها درد شدیدی را تحمل می‌کند و در نهایت به دلیل معلولیت و از کار افتادن ریه‌ها جان خود را از دست می‌دهد.


سیستم ایمنی بدن افراد مبتلا به آرتریت روماتوئید نوعی ماده شیمیایی به نام سیتوکین (cytokines)تولید می‌کند که سبب سفتی و درد مفصل‌ها می‌شود و مصرف خوراکی‌های نام برده مانع از تولید آنها می‌شود.

کارشناسان به افراد مبتلا به آرتریت روماتوئید توصیه می‌کنند رژیم غذایی مدیترانه‌ای را رعایت و از مصرف مواد دخانی و فست فود و غذاهای فرآوری اجتناب کنند، زیرا سبب تشدید بیماری در آنها می‌شود.


با وجود پیشرفت‌های پزشکی، بیماری آرتریت روماتوئید درمان قطعی تا کنون نداشته است و عده بسیار زیادی از بیماران به دلیل درد به مصرف انواع مسکن و دارو‌های کورتونی روی می‌آورند که خود سبب بیماری‌های دیگر می‌شود.

کارشناسان اعتقاد دارند بیماران در کنار درمان‌های دارویی باید نظارت جدی تری بر رژیم غذایی خود داشته باشند تا عوارض بیماری در آنها کاهش پیدا کند.

این یافته‌ها حاصل پژوهش دانشمندان دانشگاه کیت (KIIT) هندوستان بوده که در مجله Frontiers of Nutrition به چاپ رسیده است.

منبع:Dailymail

انتهای پیام/

رژیم غذایی موثر برای درمان آرتروز فلج کننده مفصل‌های بدن

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.