وی با بیان اینکه امسال هفت نفر به دلیل حیوان گزیدگی و علائم هاری در سیستان فوت کردند گفت: تا زمانی که سگهای ولگرد جمع آوری نشوند مشکل حیوان گزیدگی در این منطقه وجود دارد.
اکبری زاده از افرادی که به حیوان گزیدگی دچار میشوند خواست در همان دقایق ابتدایی به مراکز درمانی مراجعه کنند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زابل تاکید کرد: تمام خدمات این دانشگاه به افراد دچار حیوان گزیدگی (سگ) به صورت رایگان ارائه میشود.
اکبری زاده ارائه برنامههای آموزشی به افراد به صورت طرح خانه به خانه و مدارس، مراجعه کارشناسان بهداشتی به نقاط شهری و روستایی برای شناسایی افراد مبتلا و تشکیل کارگروه و کمیتههای اتلاف و ساماندهی سگهای ولگرد را از جمله برنامههای این دانشگاه در منطقه ذکر کرد.
وی گفت: بر مبنای بررسیهای صورت گرفته بیش از ۴۰ هزار سگ ولگرد در منطقه سیستان وجود دارد.
وی افزود: براساس استانداردهای جهانی اگر بخواهیم زنجیره انتقال بیماری هاری در منطقهای قطع شود باید بیش از ۷۰ درصد سگهای ولگرد منطقه در مدت زمان کوتاه تلف شوند که متاسفانه در سیستان تاکنون کمتر از هشت هزار مورد اتلاف صورت گرفته درصورتی که باید ۳۰ هزار قلاده تلف میشدند.
وی ادامه داد: ضروری است اتلاف این سگها به صورت جدی از سوی نهادهای مرتبط مورد توجه قرار گیرد تا از افزایش بروز این بیماری در منطقه کاسته شود.
بیماریهای قابل انتقال بین انسان و دام را بیماری مشترک یا زئنوز مینامند که از جنبههای اقتصادی و بهداشت انسانی دارای اهمیت فراوانی هستند.
در این میان هاری به عنوان بیماری مشترک بین انسان و حیوان از اهمیت بالایی برخوردار است، زیرا به عنوان یک بیماری کشنده که به وسیله ویروسی که به سیستم عصبی حمله میکند شناخته میشود.
ویروس بیماری هاری در بزاق حیوان پنهان شده و معمولا توسط گازگرفتن حیوان آلوده به فرد سالم منتقل میشود و هنگامی که علائم بیماری هاری ظاهر شوند، در اکثر موارد کشنده خواهد بود.
انتهای پیام/ع