سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

بارفروش مطرح کرد؛

علائم بیماری پریودنتیت/ هر ۶ ماه یک‌بار به دندانپزشک مراجعه کنید

یک جراح و متخصص بيماری هاى لثه با اشاره به علائم بيماري پريودنتيت گفت: ابتلای اين بيماری از طريق سرايت انجام نمی شود و عامل به‌وجود آورنده آن كه پلاک ميكروبی است.

به گزارش  حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ نرگس بارفروش جراح و متخصص بيماری هاى لثه در آستانه برگزاری دوازدهمین کنگره علمی سالیانه انجمن دندانپزشکان عمومی ایران اظهار کرد: دندان‌ها مستقيماً به استخوان نچسبيده اند بلكه توسط اليافی به نام پريودونتال ليگامنت و يا الياف نگهدارنده دندان به استخوان وصل هستند.

وی با بیان اینکه وظيفه اين بافت‌ها تغذيه، حفظ و نگهداری دندان در استخوان است، گفت: ممكن است دندان‌ها كاملاً سالم باشند ولی بر اثر بيماری بافت‌های نگهدارنده نه تنها لق شده، بلكه عفونت ناشی از آن به ساير دندان‌ها و اعضای ديگر بدن نيز آسيب برساند. به بيماری بافتهای نگهدارنده دندان پريودونتيت (پيوره) گفته می شود.

دبیر مشاور علمی دوازدهمین کنگره علمی سالیانه انجمن دندانپزشکان عمومی ایران ادامه داد: بيماری های آماسی لثه يا پريودنتيت بسيارشايع بوده و يكی از دلايل عمده از دست دادن دندان‌هاست. از اين‌ جهت حفظ سلامت انساج نگهدارنده دندان بسيار حائظ اهميت است.

عامل ايجاد كننده پريودنتيت چیست؟

بارفروش در مورد علائم بيماری پريودنتيت عنوان کرد: قرمزی و تورم لثه، خونريزی و خروج چرک، بوی بد، لق شدن و يا افزايش لقی يک يا چند دندان، ايجاد فاصله بين دندان‌ها، جدا شدن لثه از دندان و عميق شدن شيار بين لثه و دندان كه اصطلاحأ به ان پاكت می گويند، تحليل لثه(گاهاً) و درد مبهم و يا خارش دار بين دندان‌ها از مهم‌ترين علائم پيوره است.

این جراح و متخصص بيماری هاى لثه خاطرنشان کرد: معمولاً بيماری های لثه در مراحل اوليه بدون درد بوده و به همين دليل ممكن است بيمار متوجه پيشرفت تدريجی آن نشود و يا توجهی به خونريزی گهگاه آن به هنگام مسواک زدن و يا غذا خوردن نداشته باشد. لذا برای حفظ و سلامت لثه و دندان‌ها لازم است معاينات منظم دندانپزشكی انجام شود.

وی بیان کرد: در بعضی موارد عليرغم جدا و عميق شدن شيار لثه ای، لبه لثه در محل طبيعی خود به نظر می آيد و پيشرفت بيماری ممكن است از ديد بيمار پنهان بماند.

دبیر مشاور علمی دوازدهمین کنگره علمی سالیانه انجمن دندانپزشکان عمومی ایران در ارتباط با عامل ايجاد كننده پريودنتيت گفت: عامل ايجاد كننده پريودنتيت يا همان پيوره، ميكروب هايی هستند كه در محيط دهان وجود داشته و به‌صورت يک لايه بيرنگ و چسبنده به هم بر روی سطح دندان و لثه تجمع می يابند، به اين لايه بيرنگ پلاک ميكروبی می گويند كه به راحتی با مسواک زدن پاک می شود.

بارفروش در پاسخ به این سوال که سير بيمار پريودونتيت چگونه است؟، گفت: اگر التهاب لثه با عدم رعايت بهداشت دهان و دندان ماندگار شود عفونت به بافت‌های عمقی تر چون استخوان اتاقک دندانی و الياف نگهدارنده دندان سرايت کرده و باعث تحليل استخوان و اضمحلال الياف نگهدارنده شده و نهايتاً منجر به لقی و از دست دادن دندان می شود.

دبیر مشاور علمی دوازدهمین کنگره علمی سالیانه انجمن دندانپزشکان عمومی ایران درباره نحوه پيشگيری از بيماری پريودونتيت گفت: تميز كردن دندان‌ها توسط مسواک، نخ و خمير دندان در جلوگيری از بروز بيماری های لثه بسيار مؤثر است، مراجعات منظم هر 6 ماه يك بار به دندانپزشك توصيه می شود.

وی در پاسخ به این سوال که آيا بيماری پريودونتيت مسری است؟، اظهار کرد: خير، ابتلای اين بيماری از طريق سرايت انجام نمی شود و علاوه بر استعداد شخصی، عامل به وجود آورنده آن كه پلاک ميكروبی است لذا ، توصيه می شود عليرغم غير مسری بودن بيماری، هميشه از وسايل بهداشتی شخصی استفاده شود.

این جراح و متخصص بيماری هاى لثه گفت: درمان این بیماری بستگی به شدت بيماری لثه دارد. در مراحل اوليه با يك جرم گيری كامل و تميز كردن سطح دندان بيماری از بين مي رود؛ در مراحل پيشرفته تر درمان شامل كورتاژ و يا جراحی لثه است. در جراحی لثه، متخصص لثه بعد از بی حس کردن به آرامی اقدام به برش لثه کرده و آن را كنار می زند و سپس بافت‌هايی بيمار را حذف و سطوح ريشه دندان‌ها را تميز و صاف و صيقلى و فرم لثه و استخوان راتصحيح می كند.

بارفروش تصریح کرد: در خاتمه عمل لثه به جای خود برگردانده شده و بخيه زده می شود و در نهایت خميری كه پک جراحی ناميده می شود به‌منظور محافظت، به مدت حداكثر یک هفته بر روی ناحيه عمل گذاشته شده می شود. در بيمارى پريودنتيت عمق شيار بين لثه و دندان كه در مواقع طبيعي بين 0.5 تا 1 ميلی متر است، عميق شده و پاكت(Pocket) ناميده می شود. پاكت مكان مناسبی برای رشد و فعاليت ميكروب‌هاست و به علت عمق پاكت، امكان پاک كردن كامل آن با مسواک و نخ و ديگر روش های بهداشتی ميسر نیست. لذا، هدف از عمل جراحی لثه، فراهم کردن شرايطی است كه بيمار بتواند دندان ها را به راحتی تميز کند. بنابراين عمل جراحی لثه يک عمل بازدارنده و ممانعت كننده از پيشرفت بيماری است.

دبیر مشاور علمی دوازدهمین کنگره علمی سالیانه انجمن دندانپزشکان عمومی ایران در پایان گفت: در درمان پريودنتيت كنترل و حذف بيماری زمينه ای اصل بوده و در ضمن بيمار بايد رعايت كامل بهداشت دهان و دندان را انجام دهد. بديهی است كه اگر دستورات داده شده در اين خصوص عمل نشود، پلاك ميكروبی بر دندان‌ها تجمع يافته و ممكن است بيماری عود کند، بنابراين رعايت كامل بهداشت دهان و دندان در پيشگيری از بروز پريودونتيت مجدد نقش بسيار مؤثری دارد.

گفتنی است؛ دوازدهمین کنگره علمی سالیانه انجمن دندانپزشکان عمومی ایران 19 تا 22 دی ماه سال جاری و به مدت چهار  روز در مرکز همایش های برج میلاد برگزار می شود.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.