به گزارش
بر اساس جدیدترین گزارش شورای جهانی طلا، کاهش قیمت نفت و افزایش هزینهها موجب شده تا تقاضا برای جواهرات در عربستان در سه ماهه سوم امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل ۹ درصد کاهش یابد. تقاضا برای جواهرات در امارات هم افتی ۱۰ درصدی را نشان میدهد. تقاضای عربستان برای جواهرات در این مدت به ۹.۸ تن رسیده، در حالی که تقاضای امارات ۷ تن بوده است. به طور کلی تقاضا در خاورمیانه برای جواهرات در سه ماهه سوم ۲۰۱۷ با افتی ۴ درصدی به ۴۰.۹ تن رسیده که پایینترین رقم از دست کم سال ۲۰۱۴ تاکنون است.
در گزارش شورای جهانی طلا آمده، اعمال مالیات بر ارزش افزوده ۵ درصدی در عربستان و امارات، می تواند موجب افزایش تقاضا قبل از پایان سال شود، هرچند معتقدیم این تاثیر موقتی خواهد بود، تقاضا برای جواهرات احتمالا با اجرای این طرح کاهش خواهد یافت.
در ایران، تقاضا برای جواهرات، در سه ماهه سوم امسال، برای نهمین دوره سه ماهه متوالی، افزایش داشته و با رشدی ۸ درصدی به ۱۱.۴ تن رسیده است.
به گفته شورای جهانی طلا، کاهش نرخ بهره در ایران موجب شده تا مصرف کنندگان بیشتر به سمت خرید طلا روی بیاورند. تقاضای ایران برای خرید شمش و سکه طلا ۵.۵ تن بوده، در حالی که این رقم یک سال پیش تنها ۲.۷ تن بوده است.
تقاضای ترکیه برای شمش و سکه طلا در این بازه زمانی تقریبا ۳ برابر شده و از ۵.۳ تن در مدت مشابه سال قبل به ۱۵ تن رسیده است. کاهش قیمت طلا به لیر ترکیه و یک برنامه اعطای وام دولتی از عوامل افزایش تقاضا برای طلا در ترکیه بوده اند.
انتهای پیام/