حمید کلانتری معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در گفتگو با خبرنگار حوزه رفاه و تعاون گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با بیان اینکه در کل کشور 10 میلیون نفر عضو تعاونیها هستند، اظهار کرد: در این میان حدود 5 میلیون نفر عضو تعاونیهای مصرف هستند.
کلانتری گفت: یک تفاهم نامه 5 جانبه برای ایجاد شهرک صنعتی 200 هکتاری در حوزه پوشاک میان رئیس سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی، معاونت امور تعاون و انجمن پوشاک و بانک تعاون شکل گرفته است و در این راستا نیز مقدماتی را فراهم کردیم.
وی با بیان اینکه ایجاد شهرک صنعتی خود موجب توسعه کمی و کیفی تولید پوشاک در کشور میشود، افزود: به همین منظور ما در شرف تاسیس یک تعاونی بزرگ پوشاک هستیم و اقدامات لازم برای جذب سرمایهگذار در حوزههای داخلی و خارجی انجام شده است.
کلانتری تصریح کرد: در سالهای گذشته تعاونیها نمیتوانستند به بورس وارد شوند، اما با تصویب قانون تعاونیها به عنوان سازمانی عام برای وارد شدن به بورس مجوز اخذ کردند.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اذعان کرد: برای آن که تعاونی بتواند وارد سیستم بورس شود باید شرایط لازم از نظر میزان سرمایه، گردش مالی و صورت حسابهای مالی را داشته باشد، البته باید گفت که در حال حاضر 14 تعاونی سهامی عام در کشور تاسیس و همچنین دو تعاونی وارد بورس شده است و در این راستا استقبال خوبی از این موضوع صورت گرفت.
کلانتری عنوان کرد: در حال حاضر بازنشستگان متقاضی تشکیل تعاونی از پرداخت 25 درصد مالیات معاف هستند و هر تعاونی که شکل میگیرد، نسبت به میزان مالیات از درآمد سایر واحدها 25 درصد کمتر مالیات پرداخت میکند.
کلانتری بیان کرد:بین دو وزیر آموزش و پرورش و وزیر کار تفاهم نامهای منعقد شد تا در کتابهای درسی به موضوع تعاونی پرداخته شود و در این راستا نیز تصمیم گرفته شد که فعالیت هنرجویان در قالب تعاونی ها باشد و همه این موارد در تفاهم نامه مذکور آمده و در برنامه های آتی عملیاتی میشود.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهار کرد: حتی اگر 30 درصد تفاهم نامه محقق شود خوب است، اما گاهی اوقات به دلیل برخی محدودیتها و فقدان امکانات لازم برخی دستورالعمل ها اجرا نمی شوند.
وی با اشاره به ایجاد سالانه 955 هزار فرصت شغلی در کشور، افزود: آمادگی داریم تا 10 درصد اشتغالزایی کنیم، البته باید گفت که از میان 23 میلیون شغلی که در کشور ایجاد شده، یک میلیون و 700 هزار شغل سهم تعاونیها بوده است.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: تعاونی هایی هستند که 7 سهامدار و 200 کارگر دارند و با نیروهای کار به صورت کارمزدی به توافق رسیدند که در این موارد گاها حقوق ها حتی به میزان حداقل وزارت کار هم نمیرسد. حتی در بررسی ها مشخص شد که افرادی هستند که در تعاونی ها مشغول به کار هستند و ماهانه 300 هزار تومان حقوق میگیرند و مشکلی ندارند و در منزل خود برای تعاونی ها کار می کنند.
کلانتری با بیان اینکه برای فرار از فقر باید تولیدات تعاونی ها قابل رقابت با محصولات خارجی باشند و لازم است در این باره دولت نیز تعاونی ها را حمایت کند، تصریح کرد: مشکل اصلی تعاونی ها قیمت بالای عرضه تولیدات است، چراکه بسیاری از کالاهای خارجی که وارد کشور میشوند با قیمتی ارزان تر از کالای داخلی به فروش میرسند.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود:برای حل مشکل تعاونی ها باید از واردات کالاهای مشابه کالای تولید داخلی جلوگیری شود.
کلانتری عنوان کرد: افرادی که قصد راه اندازی تعاونی صنایع دستی را دارند میتوانند فقط با حداقل سرمایه 500 هزار تومان نسبت به این کار اقدام کنند و فقط با گذراندن دورههای آموزشی، گواهی مهارت خود را از سازمان فنی و حرفه ای کشور اخذ کنند.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی بیان کرد:نظارت بر یک تعاونی مهم است،به عنوان مثال برای تشکیل تعاونی اعتباری باید از بانک مرکزی مجوز اخذ شود و سپس وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اجازه تاسیس می دهد، زیرا کار نظارتی با ما نیست؛ همچنین فردی که می خواهد تعاونی تاسیس کند، باید تابعیت ایرانی داشته باشد.
انتهای پیام/