وی افزود : نکته مهم این است که شاخص آلودگی امروز نمیتواند مبنای تصمیمگیری برای روز بعد باشد و روز بعد نیز این شاخص دیر به ما اعلام میشود و ساعت 7 صبح امکان اینکه مدارس تعطیل شود وجود ندارد زیرا مردم برنامهریزی کردهاند و امکان اینکه دوباره دانش آموز برگردد نیست و اگر هم تصمیم بر تعطیلی بگیریم نگرانیهای متعددی ایجاد میکند.
کاظمی گفت : مسئله دیگری که مهم است این است که شاخصی که ارائه میشود "میانگین" شاخص آلودگی هوای شهر مشهد است و زمانی که پایگاههای بررسی آلودگی هوای مشهد را بررسی میکنیم شاهد هستیم که برای مثال شاخص یک پایگاه 135، دیگری150 و پایگاه دیگر 148 است و قانوناً نمیتوانیم ناحیهای را که زیر شرایط هشدار و قرمز است تعطیل کنیم و میانگین نمیتواند مبنای تصمیم بکسان برای کل شهر مشهد باشد.
وی افزود : دستورالعملهای مقابله با آلودگی هوا در اجرا دچار چالشهایی است؛ در استان خراسانرضوی نیز کارگروه آلودگی هوا وجود دارد و همفکریهای نزدیکی از سوی اداره کل آموزش و پرورش خراسان رضوی با این کارگروه وجود دارد.
وی افزود: یکی از دغدغهها در آلودگی هوا بحث سلامتی دانشآموزان است و آموزش و پرورش خودش را مکلف میداند در حوزههای مختلف با تمهید شرایطی مثل تعطیلی فعالیتهای تربیتبدنی، سلامت دانشآموزان را تامین کند، این مهم را به مدارس نیز ابلاغ میکنیم و این وظایف را در چارچوب قوانینی که کارگروه مقابله با آلودگی هوا تنظیم کرده انجام میدهیم.
وی ادامه داد: ما تابع تصمیم کارگروه آلودگی هوا هستیم و اگر این کارگروه به این نتیجه برسد که مدارس باید تعطیل شود ما به این تصمیم تن میدهیم اما اگر تعطیلی مدرسه به گونهای شکل بگیرد که شرایط آن موجود نباشد؛ گلایههایی از سوی مردم شکل میگیرد؛ در واقع فشاری که به آموزش و پرورش در زمان تعطیلی میآید بیشتر از فشار در زمان عادی است.
مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی افزود: به عنوان متولی آموزش و پرورش حتما نگران سلامت دانش آموزان هستیم اما دغدغه تربیتی هم جزو دغدغههای اول ماست؛ هر روزی که مدارس تعطیل شود خسارتهای خیلی مهمی به آموزش کشور وارد می شود و جبرانش برای آموزش و پرورش سخت است و اگر برای تعطیلی و یا عدم تعطیلی مدارس وسواس داریم برای این مسئله است وگرنه ما هم دغدغههای مردم و مسئولان را داریم و اگر دغدغه ما بیشتر نباشد کمتر نیست اما مسائل دیگری را نیز میبینیم.
انتهای پیام// ف.م