بقیه کالا به عنوان وثیقه در گمرک نگهداری میشود و به واحدهای تولیدی گمرک فرصت میدهد تا سه ماه برای ترخیص باقی کالاها اقدام کنند.
معقولی گفت : بخشی از کالا در این مدت در گمرک می ماند با این هدف که تولیدکنندگان در مدت یاد شده ، کالای وارداتی خود را در تولید به کار بسته و تولید خود را به مرحله فروش برسانند.
به گفته معقولی ، واحدهای تولیدی می توانند پس از فروش کالا و افزایش منابع مالی خود به پرداخت حقوق ورودی ، حداکثر تا 3 ماه اقدام و کالای باقیمانده را ترخیص کنند که البته این مدت قابل تمدید است.
وی با بیان اینکه این طرح می تواند در فرآیند تولید برای واحد های تولیدی که با حجم بالا کار می کنند، بسیار موثر باشد، گفت : نظرسنجی ها و بررسی هایی انجام دادیم و به نظر می رسد اغلب تولید کنندگان از این طرح راضی هستند.
به گفته معقولی اغلب واحد های تولیدی توانسته اند در مدت زمان تعیین شده به ترخیص کالای خود اقدام کنند.
مدیر کل مرکز واردات و امور مناطق آزاد گمرک درباره تسهیلات گمرکی برای تولیدکنندگان پیش از این طرح گفت: تسهیلاتگمرک به واحدهای تولید پیش از این به روش های مختلف مانند ضمانت بانکی ارائه شده است ، اما از زمانیکه قانون رفع موانع تولید اجرایی شد، تصمیم گرفتیم برای ارائه تسهیلات به واحدهای تولیدی راهکار جدی و چارچوبی تعیین شود.
معقولی درباره کالاها یا واحد های تولیدی که مشمول این طرح می شوند ، گفت : برای واحدهای تولید بالای 50 نفر محدودیت خاصی وجود ندارد و استثنایی قائل نشده ایم و به همه واحدهای تولیدی که به ما معرفی شده اند این تسهیلات داده می شود.
همچنین مواد اولیه و کالاهایی که به طور مستقیم برای تولید به کار می رود یا برای تولید از آن استفاده می شود، مشمول این طرح می شوند.
مدیرکل مرکز واردات و امور مناطق آزاد درباره تسهیلات در مناطق آزاد توضیح داد: واحدهای تولیدی در مناطق آزاد بر اساس قانون مقرارات صادرات و واردات از پرداخت حقوق ورودی معاف هستند. چنانچه بخواهند کالای تولید خود را به سرزمین اصلی وارد کنند بر اساس قانون دارای شرایط خاص خودشان هستند.
به گفته او در این مناطق از تسهیلات دیگری مانند قانون ارزش افزوده استفاده می شود و واحدهای تولید در این مناطق اجازه دارند، میزان مشخصی به سرزمین اصلی صادرات داشته باشند ، در این صورت نسبت به کالای خارجی که وارد و ارزش افزوده ای که ایجاد کرده اند، به آنها تخفیف داده می شود.
مدیر کل مرکز واردات و امور مناطق آزاد در خصوص فرآیند ترخیص کالاهای دارویی گفت: ترخیص کالاهای دارویی از طریق کشتی و زمین برای کالاهایی که محدودیت زمانی ندارند با حداقل تشریفات گمرکی انجام می شود ولی در خصوص کالاهای دارویی که باید در زمان کوتاه ترخیص شوند و از طریق هوایی وارد می شوند ما تسهیلات ویژه ای داریم و در فرودگاه امام به محض رسیدن دارو ، با حداقل تشریفات ترخیص این داروها حتی شبانه انجام می شود.
این مقام گمرک درباره دیگر تسهیلات گمرک برای واحدهای تولیدی توضیح داد : تسهیلات گمرک پیش از این به روش های دیگری انجام شده است و به طور مثال ما دیگر از واحد هایی که گواهی استاندارد دارند ، نمونه استاندارد نمی خواهیم.
یا در خصوص واردات مواد اولیه، در ترانزیت داخلی از تولیدکنندگان مبالغ کمتری دریافت می شود. مورد دیگر این است که واحد تولیدی که یک بار مواد اولیه وارد کرده باشد ، سعی می کنیم کنترل های ما برای واردات بعدی حداقلی باشد.
معقولی درباره وضع ترخیص خودروهای بالای 2500 سی سی گفت: در مورد این خودروها ثبت سفارش انجام نمی شود و ترخیص هم نمی شوند. همچنین در مناطق آزاد این فرآیند محدود شده و پیش از این در محدوده این مناطق انجام می شد اما در حال حاضر ثبت سفارش و ترخیص این خودروها انجام نمی شود.
انتهای پیام/