سرپرست شبکه بهداشت و درمان شهرستان دیر با اشاره به دلایل تشکیل خانه مشارکت مردم و کارکرد و اهمیت این نهاد، گف: خانه مشارکت مردم به استناد برنامه جامع سلامت و نقش انکارناپذیری که مردم در مراحل گوناگون ایجاد، حفظ و گسترش سلامت دارند تشکیل شده است. خانه مشارکت مردم ساختار و مکانیزمی منطقی و قانونی برای بیان خواستهها و تقاضاهای قانونی مردم در رابطه با موضوعات سلامت محور است که مردم بتوانند به طور مسالمت آمیز و منطقی خواستهها و حمایتهای خود را در خصوص موضوعات سلامت محور بیان کرده و تا رسیدن به مرحله تصمیم سازی و تصمیم گیری مسئولان دنبال کنند. اعضای شورای مشارکت مردم، نمایندگان تشکلهای مردمی موجود در سطح شهرستان هستند و هر زمان که شبکه جدیدی مبتنی بر مردم در شهرستان ایجاد شود، نماینده آنها با نظر اعضای شورا میتواند در این خانه عضویت پیدا میکند.
وی با اشاره به کارکردهای متعدد خانه مشارکت مردم گفت: یکی از مهمترین کارکردهای این نهاد، هم افزایی فکری و ایجاد خرد جمعی در پیگیری اهداف نظام سلامت است. برخی از آسیبهای اجتماعی، با تقویت سواد سلامت جامعه و بهرهگیری از خرد جمعی و مشارکت مردمی در پاسخگویی به این آسیبها مرتفع میشود.
سرپرست شبکه بهداشت و درمان شهرستان دیر با اشاره به احادیث و روایات درباره نقش مردم در تامین سلامت اظهار کرد: اسلام، تأمین سلامت را مسئولیتی فردی و اجتماعی میداند و به نقش انکارناپذیر فرد فرد مسلمانان در تامین سلامت خود تاکید دارد. برخورداری از بالاترین حد استانداردهای منطقی و قابل حصول حوزه سلامت، حق مسلم هر انسان است که باید برای تامین آن با همکاری آحاد جامعه تلاش شود.
آخوندی افزود: باید نگرش و نگاه اجتماعی خود را به امر سلامت تقویت کنیم و با کمک همین نگرش به ارتقاء فرهنگ و آموزش سواد سلامت جامعه، بپردازیم.
در این نشست با اکثریت آرا اعضا خانه مشارکت مردم، محسن خیراندبش مدیر عامل انجمن زیست محیطی سوکا به عنوان رییس خانه مشارکت مردم شهرستان دیر انتخاب شد.
انتهای پیام /پ