وی با بیان اینکه دیابت هنگامی به وجود میآید که هورمون انسولین به اندازه کافی در بدن تولید نمیشود، افزود: از جمله علائم بالینی ابتلا به دیابت عدم توانایی در سوخت و کربوهیدراتها، افزایش گلوکز در خون، افزایش نامتناسب تشنگی و تکرر ادرار ، خستگی، پوست خشک و خارش پوست کاهش ناگهانی وزن، تاری دید، گزگز دست و پا است اما آنچه که حائز اهمیت بوده این است که حتی برخی با وجود ابتلا به دیابت، نشانههای ذکر شده در آنها مشاهده نمیشود.
این فوق تخصص غدد خاطرنشان کرد: با صنعتی شدن جوامع ابتلا به دیابت به طور قابل توجهی افزایش یافته است و افراد به جای پیادهروی از وسایل نقلیه استفاده میکنند که این امر سبب افزایش چاقی، بیتحرکی و افزایش وزن در افراد شده است.
صمدانی فرد با بیان اینکه ژنتیک و عوامل محیطی در بروز ابتلا به دیابت نقش موثری دارند، عنوان کرد: در گذشته بیشتر افراد مسن و بالایی ۴۵ سال به دیابت مبتلا میشدند اما با روی آوری جوامع از زندگی سنتی به مدرن و به خصوص افزایش استرس در جوانان دیابت در سن ۲۵ سال در صورت عدم فعالیت و ورزش نکردن نیز مشاهده میشود.
وی تاکید کرد: برای پیشگیری از دیابت و عوارض آن بهتر است غربالگری دیابت انجام شود بنابراین توصیه ما مبنی بر این بوده که افراد ۴۵ سال به بالا هر سه سال یکبار قند خون خود را چکاپ کنند.
این فوق تخصص غدد بیان کرد: برخی از مردم به دلیل اینکه از سایتها و منابع نامعتبر در خصوص بیماری دیابت اطلاعات غلط دریافت میکنند سبب ترس آنها شده و درمان خود را به تاخیر میاندازد در صورتی که تاخیر در روند درمان افراد مبتلا به دیابت مشکلات جبران ناپذیری را برای آنها به وجود میآورد.
منبع: طبنا
انتهای پیام/