سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

غذاهایی که معدن سدیم هستند

آمریکایی ها عاشق مصرف سدیم بیش از حد هستند. متاسفانه برای طرفداران سدیم یک خبر بد وجود دارد و آنهم این که مصرف این ماده معدنی به میزان زیاد می تواند ویرانگر سلامت باشد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ به نقل ازeverydayhealth محققان مدرسه بهداشت عمومی دانشگاه هاروارد اعلام کرده اند که مصرف سدیم بیش از حد حجم خون را افزایش می دهد و باعث ایجاد فشار روی قلب و عروق خونی می گردد. این که شما چقدر سدیم در روز می توانید مصرف کنید، بستگی به دستورالعمل های اخیر دارد که می گویند این میزان باید زیر ۲۳۰۰ میلی گرم در روز باشد که معادل ۱ قاشق چای خوری است. انجمن قلب آمریکا حتی از این میزان هم پایین تر رفته است و اعلام کرده که میزان مصرف سدیم در روز باید زیر ۱۵۰۰ میلی گرم باشد.

در اینجا فهرستی از غذاهایی که بیشترین میزان سدیم را دارند، معرفی شده است:

غلات صبحانه: آمریکایی ها بیشترین میزان مصرف سدیم شان در روز بیش از ۳۰۰۰ میلی گرم است. اما بدن شما تنها به یک قاشق چایخوری سدیم در روز نیاز دارد. این در حالی است که غلات و دیگر غذاهای فراوری شده می توانند حاوی سدیم بالا باشند. یک فنجان غلات و حبوبات فراوری شده حاوی ۲۰۰ میلی گرم سدیم در هر وعده است. بنابراین موقع خرید غلات صبحانه، حواستان را جمع کنید و انواع بدون سدیم آن ها را از قفسه بردارید.

آب سبزی ها: هریک فنجان آب انواع سبزی ‌ها مانند آب گوجه ‌فرنگی یا آب سبزی ‌های ترکیبی که بیشتر برای پخت سوپ، استفاده می‌ شود هم حاوی ۴۵۰ تا ۵۰۰ میلی ‌گرم سدیم است. به همین دلیل توصیه می‌ شود تا می ‌توانید از سبزی‌ های تازه برای پخت غذا استفاده کنید و اگر مجبور به خرید این محصولات هستید، برندهایی را که سدیم کمتری دارند، انتخاب کنید.

کنسرو سبزیجات: هر چیزی که توسط قوطی های بسته بندی شده احاطه شده باشد، می تواند بمب سدیم باشد. به طوری که برخی از سوپ های کنسرو شده حاوی بیش از ۱۳۰۰ میلی گرم سدیم هستند. به همین دلیل توصیه می ‌شود یا کنسروهایی که عبارت «بدون نمک» یا «کم سدیم» روی آنها نوشته شده است، بخرید یا به جای استفاده مداوم از غذاهای کنسروی، کمی به سلامتتان اهمیت دهید و خودتان اقدام به خرید و پخت سبزی‌ های تازه در منزل کنید. یادتان باشد که کنسرو برای شرایط سخت و بحرانی که امکان دسترسی به مواد غذایی تازه وجود ندارد، تولید شده است.

چاشنی ها و طعم دهنده ها: به جای استفاده از بسته های معطر و با طعم شور می توانید خودتان با مواد طبیعی و تازه به غذاها رنگ و طعم دهید چون این بسته بندی ها حاوی مقادیر زیادی سدیم هستند. به عنوان مثال سس ها در هر قاشق چای خوری ۱۵۰ میلی گرم سدیم دارند. سس سویا نیز در هر قاشق غذا خوری حاوی ۱۰۰ میلی گرم سدیم است.

وعده های غذایی منجمد: این وعده های غذایی مانند پیتزاهای آماده حاوی بیش از ۱۸۰۰ میلی گرم سدیم هستند. نمک اضافه در این غذاها باعث ایجاد پف در بدن و افزایش فشار خون می شود. پس یا خودتان اقدام به پخت این غذاها کنید و یا در انتخاب آنها، نوع کم نمک تر را در نظر داشته باشید.

سس اسپاگتی: هیچ کس از مصرف سس همراه با اسپاگتی بدش نمی آید. اما مصرف این سس ها به خاطر وجود سدیم بالا در آنها نگران کننده است. یک فنجان سس اسپاگتی می تواند حاوی ۱۰۰۰ میلی گرم سدیم باشد. اگر شما از طرفداران این سس ها هستید می توانید گزینه های جایگزین کم سدیم همراه با گوجه فرنگی یا ریجان تازه به همراه سیر را انتخاب کنید. شما همچنین می توانید اسپاگتی خود را به همراه سبزیجات تازه، روغن زیتون و بدون مصرف سس میل کنید.

مغزها و دانه های تفت داده شده: بیشتر ما ترجیح می ‌دهیم به جای خرید یک پاکت ۲۵۰ گرمی از انواع مغز یا دانه ‌های خام، یک پاکت کوچک ‌تر و البته گران ‌تر از انواع بوداده آنها را برای خود یا فرزندمان تهیه کنیم. این در حالی است که میزان نمک و سدیم مغزها و دانه‌ های بوداده، بسیار بالاتر از نمک و سدیم موجود در انواع خام یا حتی تنوری آنهاست. به همین دلیل هیچ وقت خرید بادام یا بادام زمینی شور به انواع خام و تنوری (برشته) آنها برتری و اولویتی ندارد. مغزها و دانه‌ های خام، می ‌توانند برای بدنمان بسیار مفید باشند در صورتی که انواع شور آن‌ ها، نه‌تنها فایده چند‌انی برایمان ندارند بلکه ممکن است مصرف مداومشان سلامتمان را هم به خطر بیندازند.

محصولات لبنی: لبنیات منبع خوبی از کلسیم و ویتامین دی است اما برخی از این محصولات مانند پنیر، دوغ و محصولات پردازش شده دیگر حاوی نمک فراوان است. به طوری که هر اونس پنیر می تواند ۴۰۰ میلی گرم سدیم داشته باشد. در انتخاب گزینه ها دقت کنید؛ پنیر موتزارلای تازه در هر اونس تنها ۱۷۵ میلی گرم سدیم دارد و این میزان در هر اونس پنیر سوئیسی تنها ۶۰ میلی گرم است.

منبع:آوای سلامت

انتهای پیام/

غذاهایی که تصور نمی کنید بیشترین میزان سدیم را دارند

برچسب ها: قلب ، سدیم ، خون
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۸
در انتظار بررسی: ۰
مهدی سلیمانیان
۱۱:۰۳ ۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۱
درود بر شما و البته من از کمبود سدیم در بدن رنج میبرم و باید اضافه کنم که عمل قلب باز در دهه هشتاد انجام داده و پمپاژ قلب عدد ۳۵ است و میدانم که میزان عدد سدیم در بدن ۱۳۵ تا ۱۴۵ میباشد و من با عدد ۱۱۳ بستری شدم و پس از ده روز عدد سدیم از ۱۳۱ بالا نرفت /چه غذاها یا محصولاتی میتواند منبع سدیم باشد؟؟؟ و چون قرص کاروادیلول و نیترومینت و آ اس آ ۸۰ میلی گرم مصرف میکنم روزی ۲ بار چه کنم تا کار درست انجام شود
ناهید
۱۸:۳۴ ۱۸ اسفند ۱۴۰۰
سلام ممنونم عالی بود من ۱۵ روزه فشار خونم بالا رفته حتما رژیم غذایی را که توصیه کردید بکار میبرم انشالله که بزودی بفشار خون قبلی برمیگردم البته نا گفته نناند در حدود ۲ ماه بود که بد غذا میخوردم
مریم طاهری
۰۸:۲۴ ۲۰ بهمن ۱۴۰۰
سلام کسانیکه سدیم خون پایین دارند چه غذاهایی باید مصرف کنند و اینکه مایعات زیاد بنوشند یا خیر .ممنون‌
Soheila
۲۳:۰۶ ۰۴ بهمن ۱۳۹۸
ببخشید در مورد فشار گوش و نخوردن مواد پتاسیم دار و سدیم چه کار میشه کرد ...جایگزین چه موادی رو پیشنهاد میدین
سیما حلالی
۱۰:۰۱ ۲۶ شهريور ۱۳۹۸
من چشمم. پلک سمت راست پف داشت 3ماه پرد نیزلون خوردم خوب شد

دارو. رو 3ماهه.به دستور پزشک ترک کردم

3روزه میلینم. چششم. دوباره پف داره. چکار کنم
گلشید
۰۳:۰۲ ۲۹ تير ۱۴۰۱
وای نخور خیلی روت تاثیر میزاره بعدا منم ی تایمی خوردم کورتون الان پوستم داغونه داغون شده برو ی راهکاردیگه بگیر من اصلاجوش نمیزدم حالا کلا صورتم پرشده از لک سیاه ناشی از جوش
اهورا
۱۳:۱۴ ۰۸ مهر ۱۳۹۷
سلام واقعن عالی بود من تونستم رژیم غذایی خود را حفظ کنم
اهورا
۱۳:۱۴ ۰۸ مهر ۱۳۹۷
سلام واقعن عالی بود من تونستم رژیم غذایی خود را حفظ کنم