در ادامه این گزارش آمده است: شاید خود سعد حریری بیش از هر فرد دیگری از استعفایش شگفت زده است. زیرا او در حالی بیانیه استعفایش را قرائت کرد که چند روز پیش از آن، بر موفقیت های دولت خود تاکید کرده و از توافق گسترده در دولت سخن گفته بود. حریری باقی ماندن دولت خود را به نفع لبنان دانسته بود. چه چیزی باعث شد دیدگاه حریری به این سرعت و سادگی تغییر کند؟ حریری روز پنج شنبه در افتتاح مرکز آموزش و کنفرانس ها در فرودگاه بیروت، با مهمانداران هواپیماها عکس سلفی گرفت.
گزارشگر شبکه المنار خاطر نشان کرد: نزدیک ترین افراد به حریری هم این سوال را مطرح می کنند که چرا او در این شرایط استعفا کرد؟ حتی افراد نزدیک به او هم می گویند او برنامه ای برای استعفا نداشت. او چند روز پیش هم به عربستان سفر کرده بود. حریری پس از آن سفر در جلسه کابینه لبنان گفته بود عربستان خواهان حفظ ثبات سیاسی لبنان است. حریری پیش از ترک لبنان به اعضای کمیته انتخابات گفته بود که سفر بیست و چهار ساعته ای به عربستان خواهد شد و در جلسه آینده این کمیته شرکت خواهد کرد.
حریری پیش از اطلاع به رئیس جمهور لبنان، استعفای خود را در رسانه ها اعلام کرد. حریری در تماس تلفنی با میشل عون رئیس جمهور لبنان همزمان با پخش سخنان ضبط شده اش، استعفای خود را به او اطلاع داد و اعلام کرد در سه تا چهار روز آینده به لبنان باز خواهد گشت. نخستین بار در تاریخ معاصر لبنان بود که استعفای نخست وزیر از خارج کشور صورت گرفت. با اینکه همه منتظر و نگران هستند، اما وحشتی وجود ندارد، زیرا حضور رئیس جمهور لبنان در کاخ بعبدا (کاخ ریاست جمهوری لبنان)، ضمانتی برای حفظ اوضاع است.
گزارشگر شبکه المنار افزود: عربستان در اداره سیاست خارجی اش موفق نبوده و نتوانسته است بحران های داخلی خود را هم از بین ببرد. عربستان در صحنه های مختلف در منطقه از جمله یمن، سوریه و عراق ناکامی های متعددی داشت. در این مدت، لبنان از کشمکش ها در منطقه دور بود. مقامات سعودی در این شرایط تلاش کردند سیاست فرار به جلو را اجرا کنند. این فرار از بحران های خارجی و نیز داخلی عربستان است. بنابراین استعفای سعد حریری چیزی جز بازتاب ناکامی های سعودیها نیست. آنها به دنبال جنجال رسانه ای هستند تا بتوانند مدتی نفس تازه کنند.
انتهای پیام/