وی با بیان اینکه اطلاعرسانی و آموزش دو استراتژی مهم در بحث پیشگیری از مواد مخدر هستند، بیان کرد: امروزه با گسترش فراگیر موادمخدر صنعتی و شیمیایی در جامعه به نظر میرسد این کار، نوعی برنامه تهاجمی برای آلوده کردن نوجوانان و جوانان کشورمان است که باید متولیان امر سریعتر با برنامهریزی، اقدام به پیشگیری و مقابله بپردازند.
ورزیده ادامه داد: با وجود اقدامات مختلف قانونی و نظامی برای کنترل مواد مخدر در ایران، متاسفانه روند مصرف مواد مخدر در بین جوانان افزایش یافته است که این موضوع از مشکلات فعلی جامعه است.
این کارشناس بهزیستی و توانبخشی با بیان اینکه سلامت خانواده و بکارگیری روشها و مهارتهای موثر فرزندپروری در رشد سالم فرزندان نقشی اساسی در بحث مقابله با اعتیاد دارد، تصریح کرد: عوامل ژنتیک، ذاتی و محیطی در شکلگیری ویژگیها و تکامل کودک نقش دارد، اما فرآیندهای خانوادگی نیز حائز اهمیت و موضوع کلیدی در این راستا است.
ورزیده ادامه داد: فرزندپروری یک عامل محافظ قدرتمند برای مقابله با اعتیاد است و خانوادهها میتوانند با تامین نیازهای اساسی، ایجاد فضای امن خانوادگی، راهنمایی، قانونگذاری مناسب و نظارت بر زندگی فرزندان، آنها را از بسیاری رفتارهای مشکل ساز و پر خطر از جمله مصرف مواد و بزهکاری دور نگه دارند.
وی افزود: عوامل خانوادگی و والدین نقشی بنیادی در تکامل شخصیت دوران کودکی و نوجوانی دارد و دوستان و همسالان در دوره کوتاهی پیش از شروع مصرف موادمخدر تاثیرگذار هستند.
ورزیده خاطرنشان کرد: اگر چه همسالان نقش منفی و مهمی در سوق دادن نوجوان به سوی مصرف مواد مخدر دارند ولی خانواده نقش مثبت و محوری در جلوگیری از درگیری نوجوان به رفتارهای مشکل ساز از جمله مصرف این مواد دارد.
وی بیان کرد: والدین باید رابطه خوبی با فرزندان خود برقرار کنند تا گرایش چندانی به دوستان ناباب نداشته باشند ، ترویج سبک زندگی اسلامی در خانواده ها ، کودکان را در بزرگسالی از آسیب های مصرف مواد مخدر صنعتی و شیمیایی دور می کند.
این کارشناس تاکید کرد: با توجه به توسعه زندگی شهرنشینی و وجود مشکلات در درون خانواده ها، ضرورت دارد والدین در برابر اهمیت فرزندپروری و پیروی از سبک زندگی اسلامی آموزش ببینند تا فرزندانشان از معضل مواد مخدر صنعتی و شیمیایی در امان بمانند.
انتهای پیام/