وی با قائل شدن دو نقش سلولی و سیستمی برای دانشگاه، افزود: در نقش سلولی، دانشگاه مشابه سایر دستگاهها میبایست به ارتقای مصونیت و کاهش آسیبپذیری درونی خود بپردازد ولی آنچه مراد این جلسه است نقش سیستمی دانشگاه در تولید دانش بومی و ارائه خدمات علمی مرتبط به سایر دستگاهها و بخشهای جامعه میباشد.
مدیر کل پدافند غیر عامل استانداری خراسان رضوی با اشاره به اینکه اقتدار ملی از مسیر اقتدار علمی میگذرد، به زمینههای مشترک همکاری و نقش آفرینی دانشگاه در حوزهی پدافند غیرعامل پرداخت و گفت : در حال حاضر در سطح کشور در ۴ دانشگاه تخصصی و ماموریتگرا، بیش از ۱۱ رشتهی مرتبط با پدافند غیرعامل در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری دانشجو جذب میکند.
وی افزود: حداقل در 5 رشتهی کارشناسی حرفهای نیز در دانشگاههای علمی و کاربردی پذیرش وجود دارد ولی با وجود ظرفیت علمی بسیار بالای موجود، هنوز در سطح استان در رشتههای مرتبط با پدافند غیرعامل پذیرش دانشجو نداریم.
احمدی همچنین حمایت پایاننامهها و رسالههای کارشناسی ارشد و دکتری، امکان بهرهمندی از طرح کسر خدمت سربازی برای نخبگان و معرفی فارغ التحصیلان ممتاز برای طرح خدمت سربازی را سه موضوع مهم دیگر و مورد توجه سازمان پدافند غیرعامل دانست.
مدیرکل پدافند غیرعامل استانداری خراسان رضوی گفت: به شدت نیازمند به ورود دانشگاه به بحث تولید دانش در حوزه پدافند غیرعامل هستیم و پیشنهاد میکنیم دانشگاههای استان برای ایجاد انجمن علمی پدافند غیرعامل پیش قدم شوند.
وی افزود: دانشگاه فردوسی به عنوان دانشگاه مادر استان میتواند با ایجاد تشکل علمی با سایر دانشگاهها در انعقاد قرارداد طرحهای پدافند غیرعامل نقش مؤثرتری ایفا نماید.
احمدی افزود: دانشگاه فرهنگیان استان برای پذیرش هسته علمی و قطب پدافند فرهنگی پیشقدم شده است و ما انتظار داریم سایر دانشگاهها نیز با توجه به توان عملی موجود و به صورت تخصصی یک یا چند حوزهی تخصصی را انتخاب نمایند و به عنوان قطب علمی استان و پشتیبان دستگاهها در حوزه تخصصی زیربط نقش آفرینی نمایند.
انتهای پیام // ز.ی