به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از لرستان؛ اسفندماه سال ۹۴ بود که برای اولین بار اجرای برنامه آمایش آموزش عالی (طرح آمایش) وزارت علوم با تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی کلید خورد. سطحبندی مؤسسات و مراکز آموزش عالی یکی از بندهای مهم این برنامه بود که بر اساس آن تمامی مؤسسات غیرانتفاعی سطحبندی شدند و در این سطحبندی ظرفیت بیش از ۳۵۰ موسسه صفر شد و در ادامه اجرای این برنامه فاز آزمایشی سطحبندی دانشگاههای دولتی سال گذشته برای حدود ۶۰ مرکز اجرا شد و فاز نهایی آن در سطح وسیعتر برای ۱۲۰ دانشگاه انجام و نتایج نهایی آن دو روز پیش به این مراکز ابلاغ شد.
به منظور انجام سطحبندی دانشگاههای دولتی نظام سطحبندی با عنوان «یونیرنک» در وزارت علوم تعریف شد که بر اساس آن دانشگاهها بر مبنای اسناد بالادستی و برنامه ششم توسعه مورد ارزیابی و به چهار سطح (بینالمللی، منطقهای، ملی و محلی) تقسیم شدند.
در سطحبندی انجامشده دانشگاهها در سطح بینالمللی از این جهت که محور فعالیت آنها در مرزهای دانش و توسعه علمی و فناوری، در سطح ملی از این جهت که برای توسعه علم و پژوهش و رفع نیازهای ملی، دانشگاههای منطقهای از این جهت که رفع نیازهای منطقهای و حل و مشکلات ملی و مراکز دانشگاههای محلی از این جهت که در رفع نیازهای محلی و اولویتبخشی به نیازهای محلی فعالیت دارند، مورد بررسی قرار گرفتهاند و در نهایت دانشگاهها در چهار سطح و در دو دسته جامع و تخصصی سطحبندی شدند.
در سطح ۱ به ترتیب دانشگاههای اصفهان، تبریز، تربیت مدرس، تهران، شهید بهشتی و شیراز و فردوسی مشهد در دسته دانشگاههای جامع و دانشگاههای صنعتی اصفهان، امیرکبیر، خواجهنصیرالدین طوسی، شریف علامه طباطبایی و علم صنعت ایران در دسته دانشگاههای تخصصی در سطح بینالمللی قرار گرفتند.
در سطح 2 دانشگاههای ارومیه، الزهرا، بو علی سینا، بیرجند، خوارزمی، رازی کرمانشاه، زنجان و سیستان و بلوچستان، شهید چمران، اهواز، کاشان، گیلان، مازندران، یزد و دانشگاههای سهند تبریز، صنعتی بابل، شاهرود، صنعتی شیراز، علوم پایه زنجان، علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان و هنر در دسته دانشگاههای تخصصی در سطح ملی قرار گرفتند.
در سطح منطقهای دانشگاههای اراک، ایلام، بجنورد، بینالمللی امام خمینی، حکیم سبزواری، خلیجفارس، دامغان، زابل، شهرکرد، شهید مدنی، قم، کردستان، گلستان، لرستان، ولیعصر (عج) رفسنجان، هرمزگان و یاسوج در دسته جامع و دانشگاههای تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته، دریانوردی و علوم دریایی چابهار، کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان، علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، علوم و فنون دریایی خرمشهر، هنرستان تبریز و "هنر اصفهان" در دسته دانشگاههای تخصصی سطح ملی معرفی شدند.
در سطح محلی نیز که دانشگاههای آیتالله بروجردی، تربتحیدریه، جهرم، حضرت معصومه (س)، مراغه و ملایر در دسته دانشگاههای جامع و دانشگاه صنعتی اراک، صنعتی ارومیه، صنعتی بیرجند، صنعتی جندیشاپور دزفول، صنعتی خاتم انبیا بهبهان، صنعتی قم، صنعتی کرمانشاه، فنی و مهندسی گلپایگان، مهندسی فناوریهای قوچان و هنر شیراز در دسته دانشگاههای تخصصی در سطح محلی قرار گرفتند.
بر اساس ابلاغیه وزارت علوم، سایر مؤسسات و مراکز آموزش عالی که اسامی آنها در نظام رتبهبندی اعلامشده لحاظ نشده است در سطح چهار ارزیابی میشوند. همچنین در آینده نزدیک شناسنامه هر یک از مؤسسات سطحبندی شده جهت اطلاع از وضعیت موجود و دستیابی به مسیرها به سطح بالا مستقیماً به موسسه مربوطه اعلام خواهد و در نهایت موسساتی که به هر دلیل در سایر مراکز دانشگاهی ادغام شوند مشمول سطحبندی همان دانشگاه قرار میگیرند.
انتهای پیام/د