سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

سازمان ملل اعلام کرد؛

وجود دست‌کم سه میلیون فرد بدون تابعیت در جهان/ مسلمانان روهینگیایی محروم‌ترین اقلیت هستند

کمیساریای عالی امور آوارگان سازمان ملل متحد در گزارشی اعلام کرد سه میلیون نفر در جهان بدون تابعیت هستند.

به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان  به نقل از رویترز، کمیساریای عالی امور آوارگان سازمان ملل متحد روز جمعه اعلام کرد دست کم سه میلیون نفر در سراسر جهان بدون تابعیت هستند که بیشتر آن‌ها از اقلیت‌ها هستند و این مسئله موجب محرومیت آن‌ها از هویت، حقوق و معمولا فرصت شغلی شده است.

 این کمیساریا اعلام کرد اقلیت روهینگیای مسلمان در کشور میانمار که بیشتر جمعیت آن را بودایی‌ها تشکیل می‌دهند بزرگترین اقلیت بدون تابعیت جهان به شمار می‌آیند. حدود ۶۰۰ هزار نفر از آن‌ها از اوت گذشته تاکنون از ظلم و خشونت در میانمار فرار کرده و به بنگلادش پناه برده اند. این کمیساریا در گزارشی با عنوان «این وطن ماست - اقلیت‌های بدون تابعیت و تلاش آن‌ها برای کسب تابعیت» از دولت‌ها خواست به اقدامات تبعیض آمیز حداکثر تا سال ۲۰۲۴ پایان دهند.

کارول باچلور، مدیر بخش حمایت بین المللی کمیساریای امور آوارگان سازمان ملل متحد در نشستی خبری گفت: «اگر در این جهان بدون تابعیت زندگی کنی، بدون هویت، بدون مدارک و بدون حقوقی خواهی بود که ما آن‌ها را حق مسلم می‌دانیم مانند برخورداری از شغل، آموزش.»

این کمیساریا افزود این کشور‌ها باید به کسانی که در خاک آن‌ها متولد می‌شوند اگر بدون تابعیت خواهند بود، تابعیت بدهند و همچنین وضعیت ساکنان بدون تابعیت را عادی کنند.

این گزارش می‌گوید اقلیت‌های دیگر بدون تابعیتی هستند که نسل‌ها در کشور مادری خود زیسته اند مانند بسیاری از کرد‌های سوریه، اقلیت‌های جمهوری مقدونیه یوگسلاوی سابق و اقلیت بیمبا در کنیا.

باچلور افزود: «می‌توانیم قاطعانه بگوییم که بیش از سه میلیون نفر در جهان بدون تابعیت هستند و می‌خواهیم مطمئن شویم که آن‌ها به صورت عمدی مورد ظلم قرار نگرفته و یا از تابعیت محروم نشده اند.»

وی در پاسخ به اینکه اقلیت روهینگیا به صورت عمدی بیرون رانده شده و از تابعیت محروم شده اند، گفت: «ما تنها می‌توانیم درباره نتایج نظر بدهیم، میانمار قانون تابعیت دارد و این مسئله گروه‌هایی را که شهروند میانمار به شمار می‌آیند مشخص می‌کند. روهینگیا در این فهرست قرار ندارند.»

آنگ سان سوچی، مخالف سرشناس پیشین میانمار و برنده جایزه نوبل صلح که اکنون در دولت میانمار نقشی محوری ایفا می‌کند، به علت سکوت در برابر سرنوشت اقلیت مسلمانان کشورش در عرصه بین المللی با انتقادات زیادی روبرو است.

منطقه مسلمان نشین راخین میانمار یکی از بالاترین میزان فقر را در این کشور به خود اختصاص داده و هفتاد و هشت درصد از ساکنان آن از فقر شدید رنج می‌برند. سازمان ملل متحد نیز ­جامعه مسلمانان روهینگیا در میانمار را اقلیتی می‌داند که در جهان بیشتر از همه اقلیت‌ها محروم هستند و مورد آزار و اذیت قرار می‌گیرند.

خشونت‌هایی که در ماه‌های اخیر در منطقه مسلمان نشین راخین میانمار اتفاق افتاد صد‌ها هزار مسلمان روهینگیایی را به بنگلادش فراری داده است.

روز گذشته نیز چندین کشور اسلامی با ارائه پیش نویس قطعنامه‌ای به کمیسیون حقوق بشر مجمع عمومی سازمان ملل، خواستار آن شدند تا کشور‌های عضو این سازمان نگرانی شدید خود را از خشونت و استفاده نابجا از قوه قهریه علیه اقلیت روهینگیا در میانمار ابراز کنند.

قرار است متن پیشنهادی قطعنامه، که ۵۷ کشور عضو سازمان کنفرانس اسلامی از آن حمایت می‌کنند، اواسط ماه نوامبر در کمیسیون حقوق بشر به رای گذاشته شود و یک ماه بعد مجمع عمومی به بررسی آن بپردازد.

انتهای پیام/

 

 دست‌کم سه میلیون فرد بدون تابعیت در جهان وجود دارد

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.