وی ادامه داد: جنبه دوم این نمایشگاه، آشنایی متخصصان صنعت نفت با دستاوردهای یک سالِ اخیر سازندگان تجهیزات این صنعت است.
معاون امور مهندسی پژوهش و فناوری وزارت نفت، حضور سازندگان تجهیزات صنعت نفت در عرصه بازارهای خارجی و صادرات را بُعد مهم دیگر این نمایشگاه دانست و افزود: در کنار حضور و توانمندی سازندگان تجهیزات این نمایشگاهها در بازار داخلی، حضور این شرکتها در عرصه صادرات موضوع مهم دیگری است که میتواند نماد پویایی و پیشرفت شرکتهای ایرانی باشد.
بیطرف مطرح کرد: دیدگاههای سازندگان و شرکتکنندگان در نمایشگاه نفت به نمایندگان و مدیران استانی و ملی وزارت نفت منتقل خواهد شد و این تعاملات میتواند بسیار نتیجهبخش باشد. امروز بسیار خرسندم که این نمایشگاه در استانی برگزار شد که صاحب صنایع گستردهای است و ظرفیتهای بسیاری در بخش ساخت و تولید در این استان متمرکز است. وظیفه همه ما این است که از این ظرفیتها به طور شایسته استفاده کنیم.
وی بیان کرد: بر اساس آخرین گزارش دفتر برنامهریزی شرکت نفت ایران، ۱۸ درصد ذخایر گاز جهان و ۱۰ درصد ذخایر نفت جهان معادل ۱۵۷.۸ میلیارد بشکه در ایران وجود دارد که این ارقام تنها ذخایر قابل استحصال ما هستند. همچنین پتانسیل تولید روزانه شش میلیون بشکه نفت خام از میادین نفتی سطح کشور و تولید سالانه ۴۰۰ میلیارد مترمکعب از ذخایر گازی کشور در ایران وجود دارد.
معاون امور مهندسی پژوهش و فناوری وزارت نفت با بیان اینکه ایران بزرگترین دارنده ذخایر طبیعی نفت و گاز جهان است، گفت: در افق ۱۴۰۰ وزارت نفت، تولید روزانه ۴.۵ میلیون بشکه نفت، تولید روزانه ۹۵۰ بشکه میعانات گازی، تولید روزانه یک هزار و ۱۰۰ میلیون مترمکعب گاز طبیعی پیشبینی شده است ،که سرمایهگذاری مورد نیاز برای تحقق این ارقام ۱۳۴ میلیارد دلار در بخش بالادستی و ۶۷ میلیارد دلار در پاییندستی است.
بیطرف ادامه داد: وزارت نفت برای دستیابی به این ارقام تولیدی، برنامههای اساسی را برای چهار سال آینده پیشبینی کرده است که در برنامههای پنج ساله وزارت نفت، منظور شدهاند. در این راستا شش برنامه تعریف شده که برنامه نخست، اجرای قراردادهای IPC با هدف تولید میادین نفتی و گاز با استفاده از سرمایه و فناوری شرکتهای داخلی است.
وی افزود: وزارت نفت برای دستیابی به مدل جدید قراردادهای نفتی، تلاشهای زیادی کرد و در نهایت یک الگو را مدون کرده و در عرصه افکار عمومی به نمایش گذاشته است و در این زمینه از نقطهنظرات و دیدگاههای تمام متخصصان صنعتی و دانشگاهی بهره گرفت و در نهایت در شانزدهم مردادماه سال گذشته این الگو در قالب ساختها، شرایط و ضوابط قرادادهای جدید نفتی به تصویب هیات دولت رسید که در این راستا اولین قرارداد با شرکت توتال منعقد شد و امیدواریم که پایان امسال قرارداد به امضای شرکت ملی نفت ایران و شرکتهای ایرانی و خارجی برسد.
معاون امور مهندسی پژوهش و فناوری وزارت نفت گفت: دومین برنامه ما اجرای بسته پنج میلیارد دلاری قراردادهای EPCF برای حفظ، افزایش و تولید میادین نفتی است که با اقدامات صورت گرفته تاکنون حدود ۱۷ یا ۱۸ طرح آماده شده است که انشاءالله ظرف یک سال آینده این طرحها منجر به انعقاد قرارداد و ظرف دو تا سه سال آینده اجرایی میشوند و در همین مدت میتوانیم بازگشت به سرمایه را داشته باشیم.
بیطرف بازسازی و نوسازی تأسیسات روسطحی و بالادستی صنعت نفت را از دیگر برنامههای چهارساله وزارت نفت در دولت دهم مطرح و بیان کرد: با توجه به اینکه اقدامات گذشته برای بازسازی و نوسازی تأسیسات راهگشای فرسوده تاسیسات ما نبود، در این راستا با توجه به لزوم بهرهگیری از فناوریهای جدید و با توجه به تأکیدات وزیر نفت نسبت به بازسازی تاسیسات، برنامهای آماده شد.
انتهای پیام/