وی در خصوص وضعیت حمل و نقل، گفت: چون انجمن اتوبوسرانان کشور خصوصی هستند و در طول این ایام 12 هزار اتوبوس باید در مناطق مرزی سرویس بدهند و حدود 60 هزار سرویس باید رفت وآمد کنند و قرار شد که آنها تلاش کنند با توجه به شرایط اربعین هزینهها را کاهش دهند و در این زمینه استدلالهایی را مطرح کردند و براساس قوانین و مقررات خودشان نرخگذاری کردند و ما هم در چندین جلسه از آنها خواهش کردیم تا آنجا که ممکن است هزینههای حمل و نقل را کاهش دهند و بر همین اساس نرخ کرایهها را یک مقدار از نرخ مصوب خودشان کمتر اعلام کردند.
ذوالفقاری افزود: در غیر ایام اربعین این هزینهها وجود دارد و معنایش این نیست که این هزینهها از قبل نبوده و در ایام اربعین ایجاد شده، بلکه هزینهها از قبل وجود داشته و در ایام اربعین هم با این وضعیت که کاهش یافته همچنان وجود دارد.
معاون امنیتی وزیر کشور در خصوص تأمین غذایی زائران اربعین گفت: در هر روز 6 میلیون وعده غذایی که نذورات مردم است توزیع میشود.
وی ادامه داد: ما در خصوص مراسم اربعین با دو نگاه مواجهیم؛ یک نگاه اینکه امورات این مراسم توسط بخش دولتی و نگاه دیگر اینکه همه چیز توسط مردم انجام شود که به نظر بنده باید تلاش شود تا امور امنیتی و زیرساختی توسط بخش دولتی تأمین و سایر امور به دست مردم انجام شود.
ذوالفقاری با تأکید بر اینکه باید امنیت و زیرساختها را در مرزهای خودمان ساماندهی کنیم، تصریح کرد: از سوی دیگر باید نذورات مردم را برای تأمین مایحتاج غذایی مردم در این ایام ساماندهی کنیم.
معاون امنیتی وزیر کشور با اشاره به اینکه در سالهای گذشته عدهای از افراد بدون اخذ ویزا به سوی مرزها میرفتند، اظهار کرد: در سال گذشته برخی از این افراد در مرز تجمع کردند و عدهای هم که بدون ویزا از مرز عبور کرده بودند، سبب شدند که عراقیها برای جلوگیری از این موضوع مرز را ببندند و امسال هم به ما اعلام کردهاند که اگر مانند سالهای قبل افرادی بدون ویزا وارد خاک عراق شوند ما مرزها را میبندیم و اگر عراق مرزها را ببندد ما مشکل جدی پیدا میکنیم.
وی با اشاره به اینکه روز گذشته عدهای از افراد بدون ویزا به مرز مهران رفته بودند، گفت: این افراد دستگیر، عودت و سپس قرنطینه شدند و بر همین اساس من از مردم درخواست داریم، بدون ویزا سفر نکنند چون اولا خودشان یک هزینهای میکنند که باید در میان راه برگردند و از سوی دیگر برای نیروهایی که قرار است امنیت را تأمین کنند زحمت ایجاد میکنند و بخشی از توان و انرژی هم برای این موضوع گرفته میشود.
ذوالفقاری با تأکید بر اینکه مسئله عدم عبور بدون ویزا بحثی جدی است، خاطرنشان کرد: ما هرگز اجازه عبور به افرادی که میخواهند بدون ویزا از مرز عبور کنند را نخواهیم داد، زیرا اگر مرز بسته شود سایر زائران با مشکل مواجه میشوند.
معاون امنیتی وزیر کشور در پاسخ به سوالی در خصوص اینکه چرا عدهای از افراد پس از آنکه به صورت هوایی وارد خاک عراق شدند به آنها اعلام شد که ویزایشان جعلی است، گفت: چند مورد ویزای جعلی در کشور داشتیم که اینها عمدتا جزء شرکتهای اعلام شده نبودند و تعدادی ویزا را جعل کرده بودند که خوشبختانه نیروی انتظامی و وزارت اطلاعات موفق شدند با آنها برخورد کنند؛ اما آن دسته از افرادی که در خاک عراق به کشور بازگردانده شدند، مشکلشان جعل نبود بلکه مشکلشان به این دلیل بود که ویزا مربوط به مقطع قبل از اربعین بوده و به نظر ما این تنها بهانهای از سوی عراق بود، زیرا که میتوانستند در همان فرودگاه این مشکل را برای این عده از افراد ایجاد نکنند و ما هم نسبت به این موضوع اعتراض کردیم.
وی با تأکید بر اینکه تاکنون هیچ گونه ویزای جعلی برای زائران از سوی آژانسها نداشتهایم، اظهار کرد: این تعداد ویزای جعلی که کشف شده از سوی افرادی خارج از این چرخه بوده است و مردم هم باید بدانند صرف اینکه اعلام کنیم تعدادی ویزای جعلی کشف شده ،کفایت نمیکند و باید به مردم اطلاع رسانی شود که از چه کانالی اقدام کنند تا گرفتار افراد جاعل نشوند.
ذوالفقاری در خصوص پارکینگهای مرزی گفت: بازرسان ما در مناطق مرزی حضور دارند و لحظه به لحظه وضعیت آن را گزارش میکنند.
معاون امنیتی وزیر کشور با اشاره به یکی از گزارشهای دریافتی، اظهار کرد: به ما اعلام کردند که یکی از این پارکینگها از مسافران مبلغی را تحت عنوان علیالحساب میگیرد و بعد از آنکه مسافر برگشت باید ببیند که اگر طلبکار است وجه خود را پس بگیرد که این یکی از مشکلات مهم بود.
وی افزود: مشکل دیگر این بود که در قبضهای پارکینگ که به رانندگان میدادند مسئولیت خسارات احتمالی برای خودروی مسافران از گردن پارکینگداران ساقط شده بود، لذا بلافاصله به استانداران اعلام کردیم که پارکینگداران حق ندارند هیچ گونه پول علیالحسابی را دریافت کنند و پس از بازگشت باید مبلغ آن گرفته شود و در قبال آن مبلغ مسئولیت خودروهایی که در آن پارکینگها پارک میشوند هم از نظر آتش سوزی، خسارت و سرقت بر عهده پارکینگداران است که باید برای رفع این مشکل همه خودروها را بیمه کنند و اگر بیمه نکنند در صورت بروز هر گونه مشکل مسئولیت بر عهده خودشان است.
ذوالفقاری خاطرنشان کرد: چنانچه مواردی از این دست گزارش شود به محض اطلاع نسبت به رفع آن اقدام خواهد شد.
انتهای پیام/
قضیه ویزا جدی شد
ما اگه نخواهیم مسئولین ما تو این قضیه دخالت کنن کی رو باید ببینیم
واقعا حق ما هست؟