وی بیان کرد: امروز بیستمین سالگرد خدمات مشاوره ژنتیک و پیشگیری از معلولیتهاست که در کشور انجام می شود.
رئیس سازمان بهزیستی کشور درباره راهبردهای سازمان بهزیستی در مشاوره ژنتیک و نقش آن در پیشگیری از معلولیتها، افزود: تلاش میکنیم با به کارگیری همه یافتههای علمی بتوانیم از آسیبهای اجتماعی و معلولیتها پیشگیری کنیم. اختلالات ژنتیکی، مهم ترین عامل بروز معلولیتها هستند به طوری که حدود 50 درصد از معلولیتها در حالت بدبینانه ناشی از این اختلالات هستند.
محسنی بندپی تأکید کرد: سازمان بهزیستی کشور تلاش میکند از آخرین دستاوردهای علمی برای ارتقاء کیفیت خدمات خود استفاده کند، همچنین ما از تمام ظرفیتهای ارزشمند علمی کشور در زمینه مشاوره ژنتیک نیز بهره میگیریم.
وی درباره تعداد مراکز مشاوره ژنتیک در کشور که به صورت خصوصی فعالیت میکنند، تصریح کرد: از 258 مرکز مشاوره ژنتیک در کشور 228 سازمان به صورت خصوصی با سازمان بهزیستی کشور همکاری میکنند.
رئیس سازمان بهزیستی کشور عنوان کرد: در سال 94 از هر استان یک شهرستان و در 2 استان کرمان و یزد عمده شهرستانها را تحت پوشش غربالگری مشاور ژنتیک ازدواج قرار دادیم، غربالگری مشاورهای ژنتیک ازدواج را با حمایت وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در هیئت دولت مطرح کردیم و رئیس جمهور این برنامه را در دستور کار برنامه ششم قرار داد، به طوری که غربالگری و شناسایی ازدواجهای پر خطر، تکمیل پرسش نامه و نحوه اجرا در ماده 75 برنامه ششم توسعه آورده شده است.
محسنی بندپی گفت: ما از نظر علمی این توانایی را داریم که نسبت به کنترل و مهار اختلالات ژنتیکی ورود پیدا کنیم و بتوانیم از معلولزایی در کشور تا حد چشمگیری جلوگیری کنیم؛ برای زوج های جوانی که تازه ازدواج کردهاند و قصد دارند که صاحب فرزند شوند تولد فرزند معلول بسیار دلخراش و ناراحت کننده است.
وی افزود: در زمینه حمایت، یارانهها و برگزاری دورههای کارآموزی، فعالیتهای ارزندهای انجام دادهایم، در زمینه دورههای کارآموزی ما چهل و چهارمین دوره مشاوره ژنتیک و پیشگیری از معلولیتها را در کشور برگزار کردیم.
محسنی بندپی یادآور شد: خانوادههایی که دارای 2 فرزند معلول به بالا هستند، شناسایی میکنیم و برای فرزند سوم این خانوادهها هزینه تمام آزمایش های ژنتیکی را پرداخت میکنیم تا این خانوادهها دیگر صاحب فرزند معلول نشوند.
انتهای پیام/