کارشناسان معتقدند ادامه آزمایشهای اتمی کره شمالی در سایت کوهستانی پانگی- ری نه تنها موجب نابودی قله کوه میشود بلکه شکافهای ایجاد شده در این سایت موجب خروج زبالههای رادیو اکتیو شده و از طریق باد یا آب به مناطق دیگر گسترش مییابد. حجم آزمایشهای اتمی در این کوهستان میتواند تابش ابر رادیو اکتیو در نیمه شمالی زمین را به یک فاجعه جهانی تبدیل کند و جان میلیونها نفر را طی هفته ها، ماهها و سالها بگیرد.
یک استاد دانشگاه پکن در این باره گفت: چین نباید بنشیند و منتظر بماند تا تمامی این سایت آزمایش هستهای منفجر شود. ابزارهای ما قادرند خروج مواد رادیو اکتیو را تشخیص دهند، اما بی توجهی به تداوم این آزمایشها ممکن است باعث از دست رفتن فرصتها شود.
دانشمندان چینی پیش از این نیز به پیامدهای فاجعه بار تکرار آزمایشهای هستهای کره شمالی در یک سایت و انتشار مواد رادیواکتیو هشدار داده بودند.
یادآور میشود، همه آزمایشهای هستهای کره شمالی در سایت «پانگی- ری» واقع در کوهستان منتاپ انجام میشود.
کره شمالی در تاریخ ۳ سپتامبر ششمین و پرقدرتترین آزمایش هستهای خود را در این کوهستان انجام داد که موجب وقوع زلزله ۶.۸ ریشتری در این کشور شد.
امروز نیز یک شبکه ژاپنی مدعی شد در پی آزمایش بمب هیدروژنی کره شمالی، دو تونل در سایت هستهای این کشور ریزش کرد و موجب کشته شدن ۲۰۰ نفر شد.
انتهای پیام/