سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

پور کاظمی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان:

توجه به تولید جلبک به عنوان غذای دام و انسان امری ضروری است

یک مقام مسوول گفت: تولید جلبک ها و گیاهان آبزی به منظور تولید روغن،علوفه دامی،سوخت،دارو و مواد آرایشی و بهداشتی مورد توجه تمامی کشورها قرار گرفته اند.

محمد پور کاظمی رییس موسسه تحقیقات علوم شیلاتی ایران در گفتگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به ضرورت توجه به تولید جلبک و گیاهان آبزی اظهار کرد: تمامی کشورها برای تضمین سلامت و آینده غذا راهکارهایی از جمله تولید جبلک و گیاهان آبزی را تدوین کرده اند.

 وی با اشاره به اینکه بیش از 20 میلیون تن ماهیان آبزی در آب های دریایی در دنیا تولید می شوند، افزود:  ارزش غذایی صادرات  سالانه جلبک و گیاهان آبزی درکشورهای چین، اندونزی و فیلپین 5.6 میلیارد دلار برآورده شده است که از این رو استفاده از محصولات غذایی که تا کنون در زنجیره نبوده است، باید مورد توجه قرار گیرد.

 پور کاظمی با اشاره به اینکه در برخی مناطق چابهار گیاهان آبزی نظیر سارگاسوم وجود دارد، گفت: طبق برآوردها 300  تا 2 هزارتن از این گیاه همراه با امواج به ساحل می آید که طبق تحقیقات از سودیوم این گیاه، می توان در صنایع شیمیایی و بیو شیمیایی استفاده کرد در حالی که سالانه ارزش قابل توجهی برای واردات آن از چین و آلمان از کشور خارج می شود.

 به گفته این مقام مسوول، کاربردهای مختلف جلبک ها و گیاهان آبزی بیانگر آینده روشن تولید است.

 رییس موسسه تحقیقات علوم شیلاتی ادامه داد: کشت جوانه های گیاه سارگاسوم  در داخل دریا در حد یک هکتار در چابهار انجام شده است که  از این گیاه به سبب جذب مواد مغذی داخل دریا  می توان درتولید علوفه ، مشتقات غذایی و دارویی استفاده کرد.

پورکاظمی، با بیان اینکه در دنیا به جلبک ها جهت تولید روغن توجه شده است، تصریح کرد: تمامی کشورها به این صنعت در هزاره سوم، توجه خواهند داشت از این رو کشور با تشکیل کارگروه ملی شش برنامه راهبردی  را  دنبال خواهد کرد.

 به گفته این مقام مسوول، سالانه مقدار قابل توجهی ارز برای واردات مواد آرایشی، ماسک و کرم های ضد چروک خارج می شود در حالی که با تولید جلبک ها به سهولت ماده اولیه شرکت های آرایشی و بهداشتی و داروسازی تامین می شود.

ارزش صادرات محصولات جلبک در آمریکا و کانادا 600 میلیون دلار است

 این مقام مسوول با بیان اینکه پیشنهاد سند توسعه و بهره برداری پایدار از جلبک ها و گیاهان آبزی در سند اقتصاد مقاومتی مطرح شده است، یادآورشد: خودکفایی،دانش بومی،توسعه درآمد غیر نفتی، جلوگیری از خروج ارز،استفاده از ظرفیت و نوار ساحلی از جمله سیاست های اقتصاد مقاومتی است که با فرهنگ سازی می توان یکی از قطب های اصلی تولید ماده خام جلبک باشیم.

پورکاظمی با بیان اینکه در آمریکا و کانادا ارزش صادراتی محصولات جلبک و گیاهان آبزی 600 میلیون دلار برآورد شده است، اذعان کرد: در کشاورزی هزاره سوم با وجود تمامی مشکلات به نظر می رسد که تولید جلبک ها می تواند منشا تولید دانش و ایجاد صد ها شغل وابسته به محصولات جلبک باشد.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.