سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

همه آنچه که باید درباره حجاب بدانید + تصاویر

معناى حجاب در قرآن چيزى است كه از هر جهت مانع ديده شدن جای ديگر شود.

به گزارش خبرنگارحوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ حجاب شرعی بر دو نوع حجاب ظاهری و حجاب باطنی است، که در دین مبین اسلام همانطور که بر حجاب باطنی تأکید شده است، بر حجاب ظاهری نیز تأکید فراوانی شده که در این مطلب به بررسی مختصری درباره حجاب می‌پردازیم.

 معنای حجاب

حجاب در لغت به معنای مانع، چیزی که بین دو چیز جدایی افکنَد، پوشاندن و پوشش (سِتر) است. به پرده حائل میان قفسه سینه و شکم، «حجاب حاجز» می‌گویند. امروزه واژه حجاب در زبان عامه مردم و متون فقهی، به معنای پوشش شرعی زنان به کار می‌رود.

در کتاب لسان العرب چنین آمده است: «الحجاب: الستر و امراه المحجوبه: قد سترت بستر»، «حجاب یعنی پوشش و زن محجوب یعنی زنی كه با پوششی پوشیده شده باشد.»

 حجاب در قرآن

واژه حجاب هفت بار در قرآن كریم آمده است و معناى كلمه در این هفت مورد, چیزى است كه از هر جهت مانع دیده شدن چیز دیگر شود.

در آیه 59 سوره احزاب در رابطه با حجاب این چنین آمده است: «یَا أَیُّهَا النَّبِیُّ قُلْ لِأَزْوَاجِكَ وَبَنَاتِكَ وَنِسَاءِ الْمُؤْمِنِینَ یُدْنِینَ عَلَیْهِنَّ مِنْ جَلَابِیبِهِنَّ ۚ ذَٰلِكَ أَدْنَىٰ أَنْ یُعْرَفْنَ فَلَا یُؤْذَیْنَ ۗ وَكَانَ اللَّهُ غَفُورًا رَحِیمًا»، ای پیامبر به زنان و دخترانت و به زنان مؤمنان بگو پوششهای خود را بر خود فروتر گیرند این برای آنکه شناخته شوند و مورد آزار قرار نگیرند (به احتیاط) نزدیکتر است و خدا آمرزنده مهربان است.

هم‌چنین در آیه 31 سوره نور آمده است: «وَقُلْ لِلْمُؤْمِنَاتِ یَغْضُضْنَ مِنْ أَبْصَارِهِنَّ وَیَحْفَظْنَ فُرُوجَهُنَّ وَلَا یُبْدِینَ زِینَتَهُنَّ إِلَّا مَا ظَهَرَ مِنْهَا ۖ وَلْیَضْرِبْنَ بِخُمُرِهِنَّ عَلَىٰ جُیُوبِهِنَّ ۖ وَلَا یُبْدِینَ زِینَتَهُنَّ إِلَّا لِبُعُولَتِهِنَّ أَوْ آبَائِهِنَّ أَوْ آبَاءِ بُعُولَتِهِنَّ أَوْ أَبْنَائِهِنَّ أَوْ أَبْنَاءِ بُعُولَتِهِنَّ أَوْ إِخْوَانِهِنَّ أَوْ بَنِی إِخْوَانِهِنَّ أَوْ بَنِی أَخَوَاتِهِنَّ أَوْ نِسَائِهِنَّ أَوْ مَا مَلَكَتْ أَیْمَانُهُنَّ أَوِ التَّابِعِینَ غَیْرِ أُولِی الْإِرْبَةِ مِنَ الرِّجَالِ أَوِ الطِّفْلِ الَّذِینَ لَمْ یَظْهَرُوا عَلَىٰ عَوْرَاتِ النِّسَاءِ ۖ وَلَا یَضْرِبْنَ بِأَرْجُلِهِنَّ لِیُعْلَمَ مَا یُخْفِینَ مِنْ زِینَتِهِنَّ ۚ وَتُوبُوا إِلَى اللَّهِ جَمِیعًا أَیُّهَ الْمُؤْمِنُونَ لَعَلَّكُمْ تُفْلِحُونَ»، و به زنان با ایمان بگو دیدگان خود را (از هر نامحرمی) فرو بندند و پاکدامنی ورزند و زیورهای خود را آشکار نگردانند مگر آنچه که طبعاً از آن پیداست و باید روسری خود را بر سینه خویش (فرو) اندازند و زیورهایشان را جز برای شوهرانشان یا پدرانشان یا پدران شوهرانشان یا پسرانشان یا پسران شوهرانشان یا برادرانشان یا پسران برادرانشان یا پسران خواهرانشان یا زنان (همکیش) خود یا کنیزانشان یا خدمتکاران مرد که (از زن) بی‌نیازند یا کودکانی که بر عورتهای زنان وقوف حاصل نکرده‌اند آشکار نکنند و پاهای خود را (به گونه‌ای به زمین) نکوبند تا آنچه از زینتشان نهفته می‌دارند معلوم گردد ای مؤمنان همگی (از مرد و زن) به درگاه خدا توبه کنید امید که رستگار شوید.

احکام حجاب

در این قسمت به چند سوال در رابطه با حجاب از منظر مقام معظم رهبری، پاسخ می‌دهیم:

1- آیا براى زنان پوشیدن لباس‌هاى تنگى که برجستگی‌هاى بدن آنان را نشان مى‌‏دهد و یا پوشیدن لباس‌هاى بدن نما و عریان در عروسی‌ها و مانند آن جایز است؟

 اگر از نگاه مردان اجنبى و ترتّب مفسده در امان و محفوظ باشند، اشکال ندارد در غیر این صورت جایز نیست.

 2- نگاه‌کردن به تصویر زن نامحرم و بدون پوشش چه حکمى دارد؟ نگاه‌کردن به‌صورت زن در تلویزیون چه حکمى دارد؟ آیا بین زن مسلمان و غیرمسلمان و بین پخش آن به‌طور مستقیم و یا غیر مستقیم تفاوتى وجود دارد؟

 نگاه‌کردن به تصویر زن نامحرم، حکم نگاه‌کردن به خود زن نامحرم را ندارد، بنا بر این اگر نگاه از روى لذّت نبوده و خوف افتادن به گناه نباشد و تصویر هم متعلّق به زن مسلمانى که بیننده آن را مى‌‏شناسد نباشد، اشکال ندارد و بنا بر احتیاط واجب نباید به تصویر زن نامحرم که به‌طور مستقیم از تلویزیون پخش مى‏‌شود، نگاه کرد ولى در پخش غیرمستقیم تلویزیونى اگر ریبه و خوف افتادن به گناه نباشد، نگاه‌کردن اشکال ندارد.

3- آیا جایز است زن در جشن‌‏هاى عروسى بدون اجازه شوهرش عکس بیندازد؟ و بر فرض جواز، آیا مراعات حجاب کامل در آن واجب است؟

اصل عکس گرفتن منوط به اجازه شوهر نیست، ولى اگر احتمال بدهد که اجنبى عکس او را ببیند و عدم رعایت حجاب کامل منجر به مفسده‏اى شود، مراعات آن واجب است.

4- آیا جایز است حجاب و لباس زن به‌گونه‏‌اى باشد که توجه دیگران را بخود جلب کند و یا باعث تهییج شهوت شود، مثلاً طورى چادر سر کند که توجه دیگران را به خود جلب کند و یا پارچه و رنگ جوراب را به‌گونه‏اى انتخاب کند که شهوت برانگیز باشد؟

پوشیدن چیزى که از جهت رنگ یا شکل و یا نحوه پوشیدن باعث جلب توجه اجنبى شود و موجب فساد و ارتکاب حرام گردد، جایز نیست.

 احادیثی درباره حجاب

 1- پیامبر اکرم (ص) فرموده‌اند: «زنی که برای حفظ غیرت، استقامت ورزید و برای خدا وظیفه خود را به خوبی انجام داد، خداوند پاداش شهید را به او خواهد داد.» (نوادر راوندی، ص ۳۷ / بحار، جلد ۱۰۳، ص ۲۵۰)

 2- پیامبر اکرم (ص) فرموده‌اند: «آن هنگام که پوشش، سر زنی باشد، ارزش آن از دنیا و آنچه در آن است، بیشتر است». (نورالشافی فی الفقه الشافعی)

3- دعای پیامبر نور و رحمت (ص): «پروردگارا، زنانی که خود را پوشیده نگه می‌دارند، مشمول رحمت و غفران خود بگردان». (مستدرک الوسایل، ج ۳، ص ۲۴۴)

4- پیامبر اکرم (ص) فرموده‌اند: «زنان خود را با پوشش اندام و جسم، از دیدار نامحرمان باز دارید، که زنان هرچه پوشیده‌تر باشند، سعادتمندتر هستند». (سفینه البحار، ج ۲، ص ۲۹۸)

5- پیامبر اکرم (ص) فرموده‌اند: «برای زن، سزاوار نیست که هنگام بیرون رفتن از خانه‌اش، لباسش را جمع و فشرده کند». (محمد محمدی اشتهاردی، پوشش زن در اسلام، ص ۱۹ )

6- امام صادق (علیه‌السلام) فرموده‌اند: «برای زن مسلمان، جایز نیست که روسری (مقنعه) و پیراهنی بر تن کند که بدنش را نپوشاند». (وسایل الشیعه، جلد ۳۰، ص ۵۱۸۱)

7- امام صادق (علیه‌السلام) فرموده‌اند: «در مورد زینت‌هایی که جایز است زن در مقابل نامحرم ظاهر کند، صورت و کف دو دست است». (بحار، ج ۱۰۴، ص ۳۳ / قرب الاسناد، ص ۴۰)

 8- رسول خدا (ص) فرموده‌اند: «هر زنی که به خداوند سبحان و روز قیامت ایمان دارد، زینتش را برای غیر شوهرش آشکار نمی‌کند و همچنین موی سر و مچ خود را نمایان نمی‌سازد و هر زنی که این کارها را برای غیر شوهرش انجام دهد، دین خود را فاسد کرده و خداوند را نسبت به خود خشمگین کرده است؛ و همچنین زر و زیور خود را در منظر و دیدگاه غیر شوهر نمی‌گذارد و در غیاب شوهر، خود را خوشبو نمی‌کند که اگر چنین کند، دینش را تباه و خدا را به خشم آورده است. برای زن، جایز نیست مچ پا را برای مرد نامحرم آشکار سازد و اگر مرتکب چنین عملی شد، اول اینکه: خداوند سبحان همیشه او را لعنت می‌کند. دوم اینکه: دچار خشم و غضب خداوند بزرگ می‌شود. سوم اینکه: فرشتگان الهی هم او را لعنت می‌کنند. چهارم: عذاب دردناکی برای او در روز قیامت آماده شده است». (مستدرک حاکم، ج ۲، ص ۵۴۹)

9- پیامبر اکرم (ص) فرموده‌اند: «بهترین زنان شما، زنی است که برای شوهرش، آرایش و خودنمایی کند، اما خود را از نامحرمان بپوشاند».(بحارالانوار، ج ۱۰۳، ص ۲۳۵)

10- رسول خدا (ص) فرموده‌اند: «بین مردان و زنان نامحرم، جدایی ایجاد کنید (تا با هم برخورد و تماس نداشته باشند) زیرا هنگامی که آنان رو در روی یکدیگر قرار گرفتند و با هم رفت و آمد داشتند، جامعه به دردی مبتلا خواهد شد که درمان نخواهد داشت». (بهشت جوانان صفحه ۴۶۸)

 11- حضرت محمد (ص) فرموده‌اند: «هر زنی که خود را معطر و خوشبو کند (عطر بزند) و سپس از خانه خارج شود، همواره مورد لعنت خدا و ملائکه فرار خواهد گرفت، تا وقتی که به خانه برگردد، هرچند برگشتنش به خانه طول بکشد». (فروع کافی جلد ۵ صفحه ۱۶۳، ثواب الاعمال و عقاب الاعمال صفحه ۵۵۹)

 12- امام علی (علیه‌السلام) فرموده‌اند: «زن (باید) مو و سینه و دور گردن و زیر گلوی خود را بپوشاند». (مجمع‌البیان، ج ۷)

  13- حضرت محمد (ص) فرموده‌اند: «کسی که خود را شبیه غیر مسلمان درآورد، از ما نیست». (نهج‌الفصاحه صفحه ۵۰۹، بهشت جوانان صفحه ۱۶۷)

  14- حضرت محمد (ص) فرموده‌اند: «کسی که با زن نامحرمی شوخی کند، در مقابل هر کلمه‌ای که در دنیا به او گفته است، هزار سال حبس می‌شود». (ثواب الاعمال و عقاب الاعمال صفحه ۶۰۷)

 تاریخچه حجاب

بنابر متونی که در برخی از منابع تاریخی آمده است، در بیشتر ملت ها و ادیان، حجاب در بین زنان وجود داشته است. هر چند در طول تاریخ، فراز و نشیب های زیادی را طی کرده و گاهی با اعمال سلیقه حاکمان، تشدید یا تخفیف یافته است، ولی هیچگاه به طور کامل از بین نرفته است. مورخان به ندرت از اقوام بدوی که زنانشان دارای پوشش مناسب نبوده و یا به صورت برهنه در اجتماع ظاهر می شدند، یاد می کنند. دانشمندان، تاریخ حجاب و پوشش زن را به دوران ما قبل از تاریخ و عصر حجر نسبت می دهند، کتاب «زن در آینه تاریخ» پس از طرح مفصل علل و عوامل تاریخی حجاب، می‌نویسد: با توجه به علل ذکر شده و بررسی آثار و نقوش به دست آمده، پیدایش حجاب به دوران پیش از مذاهب مربوط می شود.

پوشش بانوان در گذر تاریخ ، نمادی از جایگاه زن در هر فرهنگ و تمدنی است. با مطالعه تاریخ در می‌یابیم که زنان در مشرق زمین، پوششی محکم‌تر و کامل‌تر از زنان غربی داشته و دارند و همین نشانگر این است که نگاه مردمان نسبت به زن در سرزمینی چون ایران متفاوت از دیدگاه سرزمین های غربی به مقوله «زن» بوده است. پوشش زنان در ایران باستان نشان می‌دهد که حجاب زنان ایرانی، حتی قبل از ورود اسلام به ایران، حجابی کامل و در جهان باستان منحصر به فرد بود.

حجاب در عصر ایرانی - ترکی

در عصر ایرانی _ ترکی، یعنی حکومت‌های غزنویان، سلجوقیان و خوارزمشاهیان، زنان از نوعی مقنعه و چادر استفاده می‌کردند که تمامی سر را می‌پوشاند. معمولاً پیشانی، چانه و دهان را نیز پنهان می‌کرد و روی این مقنعه و روی پیشانی، نواری بسته می‌شد. نوع دیگری از این مقنعه تقریبا همچون چادر هم سر را می‌پوشاند و هم ادامه آن شانه ها و تقریبا تمامی بدن را پنهان می کرد. این سرپوش ها اکثرا به رنگ سفید، سبز و گاه قرمز بود.

حجاب در عصر صفوی

شارون فرانسوی، درباره پوشش سر زنان عصر صفوی در سفرنامه‌اش آورده است: «پوشش سر زنان، چارقد سفیدی است که تا سر شانه می‌رسد و چادر سفید بلندی که فقط چشم‌ها از پشت آن پیداست و جلو صورت را با پارچه مُشبّک دست باف یا توری می‌بندند. در منزل هم زنان سر خود را می‌پوشانند و تا روی سینه آنها پوشیده است.» در سفرنامه الئاریوس نیز در این‌باره آمده است: «زنان هنگامی که از خانه خارج می‌شوند، صورت خود را با تور سفید می‌پوشانند و چادرشان تمام بدن آنها را فرا می‌گیرد و فقط چشمان آنها باز است.»

حجاب در دیگر ادیان

حجاب در مسیحیت

در مسیحیت، حجاب زنان امری واجب به شمار می‌آمده است. «جرجی زیدان»، دانشمند مسیحی در این‌باره می‌گوید: «اگر مقصود از حجاب، پوشانیدن تن و بدن است، این وضع، قبل از اسلام و حتی پیش از ظهور دین مسیح، معمول بوده است و آثار آن هنوز در خود اروپا باقی مانده است.» مسیحیت نه تنها احکام دین یهود در مورد حجاب زنان را تغییر نداده و قوانین شدید آن را استمرار بخشیده است، بلکه در برخی موارد، قدم را فراتر نهاده و با تاکید بیشتری وجوب حجاب را مطرح ساخته است، زیرا در شریعت یهود، تشکیل خانواده و ازدواج، امری مقدس به‌شمار می‌رفت و حتی در کتاب «تاریخ تمدن» ویل دورانت، آمده است که: «ازدواج در سن 20 سالگی اجباری بود، اما از دیدگاه مسیحیت که تجرد، مقدس شمرده شده است، جای هیچ شبهه‌ای باقی نخواهد ماند که برای از بین رفتن تحریک و تهییج، این مکتب، زنان را به رعایت پوشش کامل و دوری از آرایش و تزیین، به صورت شدیدتری فراخوانده است».

 در این ارتباط، نگاهی به «انجیل» می‏‌اندازیم: «... و همچنین زنان خویشتن را بیارایند به لباس مُزیّن به حیا و پرهیز، نه به زلف‏‌ها و طلا و مروارید و رخت گران‏بها، بلکه چنان‏که زنانی را می‏‌شاید که دعوای دینداری می‏‌کند به اعمال صالحه ... ». (انجیل، رساله پولس به تیموناؤس، باب دوّم، فقره 9 - 15. ) همچنین درباره وقار و امین بودن زن می‏‌خوانیم: «و به همین گونه زنان نیز باید با وقار باشند و نه غیبت‌گو؛ بلکه هوشیار و در هر امری امین». (انجیل، رساله پولس رسول به تیموناؤس، باب سوم، فقره 11.)

 حجاب در دین یهود

 رواج حجاب در بین زنان قوم یهود، مطلبی نیست که کسی بتواند آن را مورد انکار یا تردید خود قرار دهد. مورخین، نه تنها از مرسوم بودن حجاب در بین زنان یهود سخن گفته‌اند، بلکه به افراط‌ها و سخت گیری‌های بی شمار آنان نیز در این زمینه تصریح کرده‌اند. در کتاب «حجاب در اسلام» آمده است: «گرچه پوشش در بین عرب مرسوم نبود و اسلام آن را به وجود آورد، ولی در ملل غیر عرب، به شدیدترین شکل، رواج داشت.»

 در ایران و در بین یهود و مللی که از فکر یهود پیروی می‌کردند، حجاب به مراتب شدیدتر از آنچه اسلام می‌خواست وجود داشت. در بین این ملت‌ها وجه و کفین (صورت و کف دست‌ها) هم پوشیده می‌شد. حتی در بعضی از ملت‌ها سخن از پوشیدن زن و چهره زن نبود، بلکه سخن از قایم کردن زن بود و این فکر را به صورت یک عادت سفت و سخت درآورده بودند.

 در تورات، از چادر و برقع و روبنده‌ای که زنان با آن سر و صورت و اندام خویش را می‌پوشانده‌اند، صریحا نام برده شده است، که نشانگر کیفیت پوشش زنان است.

 ویل دورانت در مورد حجاب در دین یهود می‌نویسد: «اگر زنی از شریعت یهود سرپیچی می‌کرد، مثلا بی آنکه چیزی (روسری) بر سر داشته باشد به میان مردم می‌رفت یا در ملاء عام نخ می‌ریست یا با هر سخنی با مردان (نامحرم) صحبت می‌کرد و یا صدایش آنقدر بلند بود که چون در خانه‌اش حرف می‌زند همسایگانش می‌شنیدند و... مرد حق داشت بدون پرداخت مهریه او را طلاق دهد».

 در این گفتار بطور صریح از سربرهنه میان نامحرمان بودن، در ملأ عام نخ ریسیدن، با مردان نامحرم سخن گفتن و... بعنوان سرپیچی از شریعت یهود نام برده شده است؛ ویل دورانت همچنین می‌گوید: «گفت‌وگوی علنی میان ذکور و اِناث، حتّی بین زن و شوهر از طرف فقهای دین ممنوع گردیده بود، دختران را به مدرسه نمی‌فرستادند و در مورد آن‌ها کسب اندکی علم را به ویژه چیز خطرناکی می‌شمردند، با این همه، تدریس خصوصی برای اِناث مجاز بود».(‌ ویل دورانت، تاریخ تمدن، ج12، ص62 )

 تأثیر حجاب در سلامت روحی 

بانوانی که از سلامت روحی و روانی برخوردارند در خود کمبودی احساس نمی‌کنند و در نتیجه تمایلی نیز به جلب توجه دیگران ندارند، ولی زنانی که دارای عقده حقارت هستند با نمایش زینتها و زیبایی ها و استفاده کردن از لباس های رنگارنگ و جذاب در بیرون از منزل و در مواجهه با نامحرم می‌کوشند تا احساس حقارت و کمبود خود را به نحوی مرتفع نمایند. چون همان گونه که انسان زبان دارد، لباس او نیز زبان دارد و زبان لباس خسته نمی شود. اندازه لباس گویای سن و سال پوشنده آن است و شکل آن معرف شغل و مقام و رنگش مرتبط با اخلاق و رفتار طرف و جنسش تعیین کننده احتمالی بنیه های اقتصادی فرد و پاکیزگی و چرکین بودن و مرتب و نامرتبی آن نشان دهنده شخصیت پوشاننده آن است، و بدتر از همه لباسها، لباس شهوت است که زبانی درازتر از همه لباسها دارد و تنها به معرفی نام و فامیل و ظاهر پوشنده و یک صفت غالب باطنی وی که حب مقام است اکتفا نمی‌کند، بلکه زبان گویای بسیاری از صفات و سجایای پوشنده آن است.

لباس شهرت یک حالت مخصوص انگشت نما دارد که نیروی اجتماع را که باید به سوی کمال و سعادت پیش رود به سوی خود جلب می‌کند و آن را به هدر می‌دهد و چه لباس شهرتی زبانش درازتر از آن لباس زنی است که چشم‌های بسیاری را به چشم چرانی، که مقدمه فساد و بیماری‌های روحی متعددی است، وا می دارد.

روانشناسان منشا و دلیل استفاده از لباس شهرت را عقده حقارت می‌دانند و در این باره می‌گویند: «زنان و مردانی که در تعویض لباس و انتخاب رنگهای متنوع مبالغه و وسواس دارند جز جبران نقیصه ذاتی کار دیگری نمی‌کنند. افراط در پوشیدن لباس با مدل ها و رنگ‌های متنوع هم نظیر افراط در حرف زدن نوعی مبالغه و زیاده روی است و زیاده روی هم شکل انحرافی از حس حقارت است».

آری، انتخاب لباس و نحوه پوشش و آرایش چهره، مانند رنگ رخسار و چهره از سر ضمیر خبر می دهد. معمولا افرادی که دچار نوعی کمبود شخصیت هستند می‌کوشند که با لباسی که به تن می‌کنند برای خود شخصیتی تصنعی ایجاد کنند. در برخی احادیث به شکل زیبایی به رابطه بین نحوه پوشش و بیماری روحی عقده حقارت اشاره شده است. از امام صادق (ع) نقل شده است: «کفی بالمره خزیا ان یلبس ثوبا یشهره»، برای حقارت و خواری آدمی همین بس که لباسی به تن کند که او را مشهور نماید. حاصل اینکه حجاب نشانه سلامت روحی و بی حجابی نشانه بیماری روحی احساس حقارت است.

تأثیر حجاب در سلامت جسمی

علاوه بر تأثیر حجاب در تامین سلامت روحی و فکری، حجاب در تامین سلامت جسمانی افراد جامعه نیز نقش دارد. با این توضیح که عدم رعایت حجاب و پوشش مناسب معمولا باعث تحریک جنسی افراد جامعه می‌گردد و تحریک جنسی نیز در بسیاری از موارد در نهایت باعث ایجاد ارتباط‌های جنسی غیر قانونی می‌شود و ارتباط‌های جنسی نامشروع نیز باعث پیدایش بیماری‌های خطرناکی مثل ایدز می‌گردد که امروزه از خطرناک ترین بیماری‌هایی است که قربانی فروانی از انسانها می‌گیرد و نسل بشر را تهدید به نابودی می‌کند. امروزه به دلیل گسترش فساد و روابط جنسی نامشروع که یکی از پیآمدهای بی‌حجابی و بدحجابی است، آمار تعداد مبتلایان به بیماری‌های خطرناک رو به گسترش است.

در سمینار بین المللی پزشکی تهران که با شرکت دوهزار متخصص از شصت کشور جهان تشکیل گردید، در پاسخ یکی از حضار که برای مصون ماندن از بیماریهای مقاربتی چه باید کرد؟ خانم دکتر m.od-uncan در حالی که منقلب شده بود فریاد زد: «اطاعت از قوانین اسلام».

بدون تردید از جمله قوانین اسلام که جنبه پیشگیری از مفاسد ناشی از بی‌بندوباری های جنسی دارد قوانین مربوط به تنظیم روابط صحیح بین محرم و نامحرم است و یکی از مهم ترین قوانین تنظیم رابطه صحیح بین محرم و نامحرم قانون مربوط به حجاب و پوشش در مواجهه با نامحرم است.

تأثیر حجاب در تشکیل و تحکیم نهاد خانواده 

بدون تردید تشکیل خانواده مرکز عشق و امید و تحقیق آرزوهای شیرین همه دختران و پسران جوان است؛ جوانان تشکیل زندگی زناشویی را برآورنده بسیاری از آرزوها و رویاهای خود می‌دانند، از سوی دیگر خانواده مهم ترین و اساسی ترین نهاد اجتماعی جامعه انسانی است و تأثیر آن در نهادهای اجتماعی دیگر مثل نهاد آموزش و پرورش و نهاد حکومت و سیاست غیر قابل انکار است.بنابراین ثبات و استحکام نهاد اجتماعی خانواده، در استحکام و استواری نهادهای دیگر جامعه نیز مؤثر خواهد بود.

 تردیدی نیست که یکی از عوامل مهم در تشکیل و استحکام خانواده رعایت حجاب است. چون اگر در جامعه حجاب کاملا رعایت گردد و رابطه جنسی تنها به رابطه زن و شوهری در محیط خانواده محدود گردد، جوانان با ازدواج به تشکیل خانواده تمایل پیدا می‌کنند و خانواده‌های تشکیل شده نیز ثبات و استحکام بیشتری نیز خواهند داشت و در نهایت بیشترین فایده و نفع نصیب خود زنان خواهد شد، زیرا با مستحکم شدن خانواده، بانوان از محبت و حمایت روحی و عاطفی همسران خود برخوردار خواهند شد، اما اگر بدحجابی و بی‌حجابی و خودنمایی و آرایش بانوان به طور تحریک کننده در جامعه رواج پیدا کند و در نتیجه روابط جنسی افسار گسیخته و غیرمشروع در غیر از محیط خانواده ممکن گردد، دیگر نه تنها جوانان با ازدواج به تشکیل خانواده تن نخواهند داد، بلکه خانواده‌های تشکیل شده نیز دائما متزلزل شده، فرو خواهند ریخت. چون مردان با دیدن زنان بدحجاب و بی‌حجاب تحریک شده، آسیب پذیر خواهند شد و در نتیجه کانون گرم خانواده به سردی می‎‌گراید و محبت در خانواده جای خود را به تنفر خواهد داد، زیرا همسر قانونی رقیب و مانع روابط جدید جنسی به حساب می آید.

بنابراین، در پرتو رعایت حجاب اسلامی است که نهاد خانواده تشکیل می‌گردد و درخشش و بالندگی و استحکام لازم را پیدا خواهد کرد.

 منابع:

1- حجاب در اسلام، ابوالقاسم اشتهاردی

2- تاریخ ویل دورانت

3- سایت مقام معظم رهبری

4- لسان العرب

5- موسوعه کشاف الفنون و العلوم

 6- پرسمان حجاب، حسین مهدی زاده

 

انتهای پیام/

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۰۸
در انتظار بررسی: ۰
سهیلا
۱۳:۵۸ ۰۴ اسفند ۱۴۰۰
امسال عید، روسری های کوتاه با قواره نهایت ۷۰ سانت با نام های مینی اسکارف یا بی بی اسکارف قرار است در کنار مانتوهای جلو باز و شلوارهای قد نود، سلاح ترویج حجاب تهوع آور بعضی از دختران و‌ زنان ایران در خیابانها باشد.
اگر چه دهه شصتی ها، پوشیدن این نوع روسری، با این کوتاهی را اصلا به یاد نمی آورند، در تبلیغات بعضی کانال ها و پیج های فروش، عنوان روسری دهه شصتی به این مدل داده شده!!!
بی تردید این تبلیغات با چاشنی القای احساس نوستالوژی، سعی در اقناع زنان، برای خرید دارند.
در تعدادی از پیج ها و کانال ها به محجبه ها، پیشنهاد شده که این روسری را با کلاههای زیر روسری، سرشان کنند تا گردن و موهایشان را به طور کامل بپوشاند( مانند اوایل تولد شال که اهل احتیاط، آنها را با این کلاها سر میکردند و آرام آرام، کلاه زیر شال هم به تاریخ پیوست)جالب آنکه این مدل روسری کوتاه که قرار است بی بی اسکارف نامیده شود، همراه با کلاه زیر شالی به دلیل ظاهر شدن کلاه از زیر روسری از نظر بصری، شلختگی در ظاهر ایجاد میکند و اصلا زیبا نیست؛ ضمن آنکه این پوشش سر برای زنان با ظاهری کاریکاتور گونه، تداعی کننده آن است که روسری فرزند شش ساله خود را سرشان کرده اند.

جان کلام آنکه ؛ زنان فرهیخته و اهل تعمق، هر نگاه و عقیده ای به حجاب و هر اندازه نگاه متفاوتی به پوشش داشته باشند، برایشان اهمیت دارد که مقلد کورکورانه و مرید گوش بزنگ تبلیغات نباشند؛ آنها اجازه نمیدهند، خود و دخترانشان، سربازان مدگرایی های افراطی شوند که هدف نهایی اش، ابزاری کردن وجود ارزشمند زن است.
ناشناس
۱۴:۴۹ ۰۳ اسفند ۱۴۰۰
سلام دخترم حجاب حفظ زیبایی شخصیت و خانواده و ازدواج رشد آن را باعث است پس خودترو بپوشون تا اونی که می خوای و لایقته عاشقت بشه و باهات ازدواج کنه ممنون از صبر عاشقانه ات در رعایت این مسائل
فاطمه
۰۷:۰۲ ۲۲ بهمن ۱۴۰۰
بسیار عالی بود تشکر من نام خودم فاطمه است و باید در نگهداشتن حجابم بسیار گوشا باشم من بعد از خواندن این مطلب بسیار روحیه گرفتم
حجاب
۲۰:۴۶ ۲۳ آذر ۱۴۰۰
آفرین به این مطالب زیبا من چادریم و دلیل قانع کننده ای دارم کسی که بی حجابه چشم ها دوسش دارن ولی کسی که باحجابه دل ها دوسش دارن ...
این دنیا که چیزی نیس اون دنیا اصلیه که باید تلاش کنیم که خدا اون دنیا حکم بهشت رو برامون امضا کنه که چادر نصف دین و شیعه است..‌
کسی که چادر میپوشه و نماز میخونه نشون میده که شیعه هس...
نیایش
۱۷:۳۵ ۲۰ آذر ۱۴۰۰
عالیییییییییی
ناشناس
۱۶:۲۰ ۱۹ آذر ۱۴۰۰
عالی عالی
ناشناس
۱۶:۱۸ ۱۹ آذر ۱۴۰۰
عالی هست
فاطمه گوهری
۰۰:۳۹ ۲۶ شهريور ۱۴۰۰
خیلی عالی واقعا ممنون من و خانواده ام شیعه هستیم و نماز میخونیم و من و مادرم چادری هستیم
ناشناس
۱۶:۲۸ ۱۰ تير ۱۴۰۰
عالییییی⚡
مائده
۱۲:۲۱ ۱۱ فروردين ۱۴۰۰
من وخا نواده ام خیلی به حجاب اهمیت میدهیم واقعاً متن عالیه.
ناشناس
۱۰:۵۰ ۲۴ اسفند ۱۳۹۹
عالی بود
میلاد اشتری
۲۱:۳۰ ۱۲ اسفند ۱۳۹۹
مطلب آموزنده ای بود
ناشناس
۰۰:۵۷ ۳۰ بهمن ۱۳۹۹
عالی
ناشناس
۱۱:۳۰ ۲۷ بهمن ۱۳۹۹
سلام بله مطلب عالی هستش اما به درد بچه های ابتدایی نمی خوره
ناشناس
۰۷:۰۱ ۲۳ بهمن ۱۳۹۹
بسیار عالیست تشکر
ناشناس
۱۹:۱۳ ۱۷ بهمن ۱۳۹۹
خوبه
Zeinab
۲۱:۲۸ ۰۵ بهمن ۱۳۹۹
سلام.مطالبتون خیلی عالی و مفید هستند. ممنون از شما
آن شاءالله همه ما بتونیم خیلی خوب از امانت مادرمون خانم حضرت زهرا(س) نگهداری کنیم.
ناشناس
۱۰:۴۰ ۰۳ دی ۱۳۹۹
مطالبتون واقعا عالی بود
ناشناس
۱۸:۱۳ ۲۸ آذر ۱۳۹۹
عالی
یاسمن
۲۱:۳۱ ۲۵ آذر ۱۳۹۹
واقعا عالی بود من برای پروژه میخاستم کارم و کامل کرد عالی بود
ناشناس
۲۰:۴۹ ۲۲ آبان ۱۳۹۹
عالی
ناشناس
۱۱:۵۵ ۰۷ آبان ۱۳۹۹
خوب بود
علی
۱۹:۵۹ ۲۰ مهر ۱۳۹۹
عالی است
ز
۱۹:۴۲ ۲۶ شهريور ۱۳۹۹
به ححابم افتخار میکنم عااااالی خیلی افتخار میکنم
زینب
۱۴:۱۷ ۰۵ مرداد ۱۳۹۹
بسیارعالی
ناشناس
۱۷:۴۴ ۳۰ تير ۱۳۹۹
ای کاش زنان سرزمینم بفهمن ک بی حجابی نشانه ی تمدن نیست من دو دختر دارم ک زیر ۷ سالن از الان دارم روی حجابشون کارمیکنم متشکرم از مطالب مفیدتون
ناشناس
۱۷:۴۱ ۳۰ تير ۱۳۹۹
عالی بود
ناشناس
۱۷:۲۲ ۲۱ تير ۱۳۹۹
عالی‌بود‌
ناشناس
۱۷:۴۹ ۰۴ خرداد ۱۳۹۹
خیلی خوب بود متشکرم استفاده زیادی کردم خدا بهترین ها را براییتان رقم بزند.....
ناشناس
۱۸:۱۲ ۲۷ بهمن ۱۳۹۸
خدایی دمتون گرم
ناشناس
۱۵:۲۶ ۱۰ بهمن ۱۳۹۸
ممنون خیلی عالی بود مرسی
ناشناس
۲۱:۵۹ ۰۷ بهمن ۱۳۹۸
بد‌نیست
ناشناس
۲۱:۴۷ ۰۵ بهمن ۱۳۹۸
عالی عالی عالی عالی عالی عالی عالی عالی عالی عالی عالی عالی عالی عالی عالی عالی بود
محمد حسین
۱۴:۱۵ ۲۹ دی ۱۳۹۸
ای بانو متشکرم ازت از لذتی که پرهیز کردی و از رنجی که به جان خریدی تشکری به زیبایی حجابت
ناشناس
۲۲:۰۱ ۲۸ دی ۱۳۹۸
عالی بود ممنون
ناشناس
۲۱:۵۷ ۲۸ دی ۱۳۹۸
خیلی خیلی عالی بود ممنون
ستایش
۱۲:۴۳ ۱۲ دی ۱۳۹۸
خیلی عالی بود
ستایش
۱۲:۴۳ ۱۲ دی ۱۳۹۸
عالی بود
ستایش
۱۲:۴۳ ۱۲ دی ۱۳۹۸
ممنونم
ناشناس
۱۳:۳۶ ۰۹ دی ۱۳۹۸
عالی بود
مهدیه
۱۷:۵۱ ۲۳ آذر ۱۳۹۸
عالی بود واقعن متهول شدم.
دختر بهاری
۱۸:۴۸ ۱۷ آذر ۱۳۹۸
واقعا عالی بود من عاشق حجابم
ناشناس
۱۶:۱۲ ۲۳ آبان ۱۳۹۸
عالی بود
ک
۱۸:۳۴ ۱۷ آبان ۱۳۹۸
عالی بود،ممنون بخاطر مطالب مفیدوآموزنده ای که دربحث عفاف وحجاب نوشتید،مردم کشورمون باتهاجم فرهنگی واشاعه فرهنگ منحط غربی که غربیهاباترویج بی اخلاقی وبی بندوباری سعی دراز هم بپاشوندن کانون گرم خانواده هادارندقرارداره وبایداین مطالب ومباحث به بهترین وزیباترین شکل ادامه داشته باشه باتشکر ازمطالب مفیدتون
ک
۱۸:۳۲ ۱۷ آبان ۱۳۹۸
عالی بود،ممنون بخاطر مطالب مفیدوآموزنده ای که دربحث عفاف وحجاب نوشتید،مردم کشورمون باتهاجم فرهنگی واشاعه فرهنگ منحط غربی که غربیهاباترویج بی اخلاقی وبی بندوباری سعی دراز هم بپاشوندن کانون گرم خانواده هادارندقرارداره وبایداین مطالب ومباحث به بهترین وزیباترین شکل ادامه داشته باشه
Fatemeh
۱۸:۴۸ ۱۵ آبان ۱۳۹۸
حجاب یعنی هنر پوشاندن ، خیلی خوب بود
مهسا
۱۲:۴۰ ۱۵ آبان ۱۳۹۸
خیلی خوب بود
ناشناس
۲۱:۰۱ ۱۴ آبان ۱۳۹۸
عالی است
ناشناس
۰۶:۳۴ ۱۲ آبان ۱۳۹۸
حجاب خیلی عالی هست،من خودم از دوران جوانی که
حجاب زیاد مرسوم نبود،حجاب میکردم الان60سال
دارم.ولی دخترم. حجاب منو قبول نداره.تاقبل ازدواج
باحجاب بودبخاطر اینکه شوهرش حجاب رو دوست
نداره،خیلیییی ازحجابش خجالت کشم،نمیدونم چکار
کنم از خواندگان این پیام کمک میخوام بخاطرخدا
منوکمک کنند.....التماس دعا
ناشناس
۰۴:۲۲ ۱۶ بهمن ۱۳۹۸
واقعا تقید به حجابتتون ستودنی ست ای مادر گرامی..... من پیشنهاد میدهم با گروههای روانشناسی البته مذهبی درباره نحوه برخورد با این مشکل مشوره بگیری.....
زهرا کوچی نیا
۱۳:۳۹ ۰۷ آبان ۱۳۹۸
من حجاب را دوست دارم
Z.s
۲۰:۴۱ ۲۴ مهر ۱۳۹۸
واقعا ممنون ازتون که متن به این خوبی نوشتین
ک
۲۰:۰۳ ۱۷ آبان ۱۳۹۸
ببخشیددکمه مثبت روزدم نمیدونم چرااشتباهاعدد منفی داده شد!باعرض معذرت
ناشناس
۱۸:۴۳ ۲۱ مهر ۱۳۹۸
عالیاست
ناشناس
۱۸:۵۶ ۱۰ مهر ۱۳۹۸
حجاب خیلی برای ما مسلمانان واجب حتما حجاب خودرا رعایت کنید
ناشناس
۰۰:۵۲ ۰۴ شهريور ۱۳۹۸
عالی بود
جمعی از اولیای دانش آموزان
۱۹:۱۴ ۰۴ مرداد ۱۳۹۸
حجاب نماد فرهنگ اسلامی است وحجاب یادگار حضرت زهرا و حضرت زینب است .و این فرهنگ مقدس حجاب باید در مدارس ترویج ونهادینه شود .
ناشناس
۱۶:۴۸ ۳۰ تير ۱۳۹۸
حجاب خیلی خوبه
عبدالرشید
۱۳:۱۶ ۱۹ تير ۱۳۹۸
خیلی زیبا فرمودید متشکرم ازشما وقعا خوشم امد
ناشناس
۲۳:۰۸ ۱۸ تير ۱۳۹۸
عالی عالی عالی عالی بود
A
۰۱:۱۸ ۱۷ تير ۱۳۹۸
حجاب فواید زیادی داره (یعنی جلوی برخی ضرر ها می گیره )که باید در سطح جامعه واگاه سازی بشه.
ناشناس
۱۱:۲۲ ۳۰ خرداد ۱۳۹۸
عالی بود ممنون
دختر پاییز
۲۱:۳۳ ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۸
من اوایل از حجاب زیاد خوشم نمیومد اما نمیدونم چرا شوق داشتنشو داشتم و با حجابم شدم در عین باحجابی بعضی اوقات بدمم میومد الان قلبن دوسش دارم
الناز
۱۷:۵۷ ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۸
من نماز خیلی برام اهمیت داره اما هر چی دنبال راه ام که قانع شم برای پوشش نمیشم نمیدونم چرا
ناشناس
۱۷:۵۹ ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۸
سخنرانی استاد رائفی پور در مورد (حجاب) (شأن و جایگاه زن) رو گوش کن
ناشناس
۲۳:۱۶ ۲۳ تير ۱۳۹۹
الناز جون چه تفاهمی منم مث توام اما هیچی و هیچ کس نتونسته منو در مورد پوشش اسلامی قانع کنه برای هر حرف دلیل قانع کننده ای دارم
ناشناس
۱۳:۳۶ ۲۴ فروردين ۱۳۹۸
من چادر رو دوست دارم. خیلی خیلی دوست دارم ،به طوری که در خانه نیز چادر سر میکنم وفقط وقت خواب درمیارم،من عاشق چادر هستم ده ساله که کسی منو بی چادر ندیده
بی نام
۲۰:۵۸ ۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۸
به نظرم نباید تدی این موارد افراط و تفریط کرد این که توی خونه هم جادر سر میکنین مطمینن یه روز هم درش میارین
ناشناس
۱۵:۵۲ ۲۱ فروردين ۱۳۹۸
حجاب یکی از ارزشمند ترین امانت هایی است که از خانم فاطمه الزهرا سلام الله علیها به ما رسیده و ما وظیفه داریم اون رو به بهترین نحو به آیندگانمون و فرزندانمون بیاموزیم .

اما باید به این نکته توجه داشت که ما خانم هایی که حجاب برتر رو انتخاب کردیم باید سعی کنیم از هر لحاظ برتر باشیم .
نیایش
۱۷:۳۷ ۲۰ آذر ۱۴۰۰
بله همین طور دقیقا
رها
۲۰:۵۱ ۲۰ فروردين ۱۳۹۸
حجاب خیلیییییییییییی خوب است
samane
۰۲:۲۸ ۱۶ فروردين ۱۳۹۸
به نظر من خوب و عالی بود ، من ممنون و سپاس گزارم بابت اطلاعاتی که در اختیار ما قرار دادید . امیدوارم بتوانیم به همه دستورات دین عمل کنیم .
مهدیه
۱۹:۱۰ ۲۳ اسفند ۱۳۹۷
عععععععااااااااااااااااااااللللللللللللللللللللللللیییییییییییییییییییییییییییییییییییی
ناشناس
۲۲:۴۶ ۱۷ اسفند ۱۳۹۷
حجاب زینت بانوان است
لیلی
۱۸:۲۷ ۲۳ بهمن ۱۳۹۷
عالی
مهدی
۱۵:۱۶ ۲۱ بهمن ۱۳۹۷
خوب
ali
۰۶:۱۳ ۰۲ بهمن ۱۳۹۷
حجاب در کشور ما قبل از اینکه یک تکلیف دینی باشد بک تعصب ریشه در ناامنی های اجتماعی زنان در گذشته دارد. هر فرد یا هر عقیده باید در پرتو قانون از امنیت کامل برخوردار باشد و دیدگاه جامعه باید بشکلی اصلاح شود که زن را بعنوان انسان ارزشمند نگاه کند نه ایزار هوس. بدون تغییر نگرش جامعه مشکل زنان حتی با چند لایه حجاب هم حل نمی شود. اسلام در زندگی مردم ما نقش کمرنگ و حاشیه ای دارد که در مواقع بیماری و گرفتاری پررنگ میشود برای امام حسین ع عزاداری میکنند بدون انکه وی را و گفتارش را بشناسند و عملا اسلام را در حسینی خلاصه کرده اند که از وی کمترین معرفتی ندارند. جامعه ما فاقد ثبات تفکر و عقیده است و بشدت تابع شرایط و جو محیط و تبلیغات است و هرگز پیشرفت نخواهد کرد. با جرات میتوان گفت کشور ما از پرمشکلترین کشورهای دنیاست.
ناشناس
۲۳:۱۹ ۲۳ تير ۱۳۹۹
از پر مشکلترین کشورهای دنیا هست اما نه به خاطر بدحجابی به خاطر مسئولین و بیکاری و اختلاس
سانیا
۱۴:۰۴ ۰۱ بهمن ۱۳۹۷
خیلی عالیه ممنونم ازتون
مختار احمد
۱۶:۳۴ ۲۹ دی ۱۳۹۷
بینهایت عالی
واقعاً عالی بود
مهسا
۱۹:۰۸ ۰۲ دی ۱۳۹۷
حجاب بهترين است
ناشناس
۱۰:۴۸ ۲۲ آذر ۱۳۹۷
زن به تو از فاطمه این گونه خطاب است زینت زن حفظ حجاب است......
ستاره
۱۷:۵۷ ۱۸ آذر ۱۳۹۷
عالی بود باتشکر
نننننن
۱۴:۳۵ ۰۹ آذر ۱۳۹۷
هنوز نخوندم
ناشناس
۱۸:۰۱ ۱۸ آذر ۱۳۹۷
بخون چون متن های خیلی زیبایی توش هست
نننننن
۱۴:۳۵ ۰۹ آذر ۱۳۹۷
هنوز نخوندم
ناشناس
۱۴:۳۳ ۰۴ آذر ۱۳۹۷
من‌عاشق‌حجاب‌هستم
ناشناس
۱۴:۲۴ ۰۴ آذر ۱۳۹۷
حجاب خیلی‌خوب‌است
محمد رضا
۱۵:۱۵ ۲۷ آبان ۱۳۹۷
خخخخخخییییییییییلللللییییی عالی.
sarina
۱۶:۰۱ ۲۴ آبان ۱۳۹۷
سلام ممنون و متشکر از مطالب ارزشمندتون ... من حجاب رو خیلی دوست دارم ..آخه چه معنی میده یه زن به خاطر خشمگین کردن خدا و ناراحت کردن اهل بیت (ع) موها و ... رو نمایان کنه... اصلا شما دوست دارید خدا ازتون راضی باشه یا شیطان؟؟؟
ناشناس
۲۱:۰۴ ۰۱ آبان ۱۳۹۷
عالی
ناشناس
۱۱:۰۴ ۲۳ مهر ۱۳۹۷
بی حجاب یا بد حجاب متاسفانه پیرو شیطان است و جایگاه شیطان و پیروانش جهنم.
....
۲۱:۵۳ ۲۴ شهريور ۱۳۹۷
منم میخوام بیام عضو شماها......
اخه چون عاشق چادر و حجابم.
بانوسرا
۱۱:۲۷ ۰۷ مرداد ۱۳۹۷
عالی بود تشکر
ناشناس
۱۶:۴۰ ۰۱ مرداد ۱۳۹۷
موافق حجاب هستنم ولى از يك حرفتون به شدت انتقاد دارم. اينكه گفتيد خانم هايى كه عقده حقارت دارند دوست دارند جلب توجه كنند در حالى كه از لحاظ روانى به خود رسيدن و مايل بودن به جلب توجه يك امر طبيعى هستش كه حتى خانم هاى محجبه دوست دارند در اجتماع ضمن حدود شرع و با حجاب به خود برسند.
مجتبی
۲۳:۳۰ ۱۱ آبان ۱۳۹۷
من هم با نظر شما کاملا موافقم
ناشناس
۱۶:۴۰ ۰۱ مرداد ۱۳۹۷
موافق حجاب هستنم ولى از يك حرفتون به شدت انتقاد دارم. اينكه گفتيد خانم هايى كه عقده حقارت دارند دوست دارند جلب توجه كنند در حالى كه از لحاظ روانى به خود رسيدن و مايل بودن به جلب توجه يك امر طبيعى هستش كه حتى خانم هاى محجبه دوست دارند در اجتماع ضمن حدود شرع و با حجاب به خود برسند.
خانم
۱۸:۴۲ ۲۵ تير ۱۳۹۷
به حجابم افتخار میکنم یه ایرانی هستم
ناشناس
۱۲:۴۵ ۰۳ خرداد ۱۳۹۷
عالی بود
ناشناس
۱۹:۳۱ ۰۱ دی ۱۳۹۶
عالی بود
ناشناس
۱۷:۵۹ ۱۸ آذر ۱۳۹۷
منم باهات موافقم عالی بود
ناشناس
۲۰:۳۲ ۰۲ آذر ۱۳۹۶
مرگ بر آمریکا
ناشناس
۰۳:۲۰ ۲۹ بهمن ۱۳۹۷
مرگ بر امریکا
بهروز
۱۲:۵۹ ۰۸ آبان ۱۳۹۶
از فاطمه اینگونه خطاب است ارزنده ترین زینت زن حفظ حجابست
ناشناس
۱۵:۱۴ ۲۷ آبان ۱۳۹۷
احسنت
محمد رضا
۱۵:۱۴ ۲۷ آبان ۱۳۹۷
احسنت
ناشناس
۰۹:۱۹ ۰۸ آبان ۱۳۹۶
من عاشق حجاب هستم وبه حجابم افتخار میکنم یه ایرانی هستم
ناشناس
۰۹:۰۸ ۰۸ آبان ۱۳۹۶
با سلام و تشکر از مطالب ارزشمندتان.
ناشناس
۲۱:۰۰ ۱۰ اسفند ۱۳۹۷
خیلی خیلی ممنون بابت متن ها