سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رای الیوم نوشت:

آیا رفاه از طریق طرح‌های کوچک لحظه‌ای مانند «نیوم» به عربستان باز خواهد گشت؟

بسیاری در عربستان به طرح «نیوم» که نخستین مرحله آن در سال ۲۰۲۵ آغاز خواهد شد به دیده تردید می‌نگرند.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان؛ پایگاه اینترنتی روزنامه رای الیوم نوشت: محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی آغاز طرح «نیوم» را سه شنبه گذشته اعلام کرد که در قالب طرح «چشم انداز 2030» قرار دارد و نخستین مرحله آن در سال 2025 آغاز می شود. سعودی‌ها به این طرح در سطح گسترده ای توجه کردند. شبکه‌های اجتماعی به این طرح پرداختند و حرفهای زیادی درباره فرصت‌هایی که این طرح می تواند ایجاد کند، ظرفیت های آن برای نجات اقتصاد و چالش‌هایی که روبروست، رد و بدل شد.

بن سلمان با اعلام این طرح گفت منطقه «نیوم» بر نه بخش سرمایه گذاری متمرکز خواهد بود و هدف از آن آینده تمدن انسانی است. این بخش‌ها شامل آینده انرژی و آب، حمل و نقل، فن آوری‌های حیاتی، غذا، علوم فنی و آماری، صنایع پیشرفته، رسانه ها و تولید رسانه ای، رفاه و معیشت است.

این سیاستمدار جوان همچنین تاکید کرد این طرح فرصتهای کاری ایجاد خواهد کرد و به افزایش تولید ناخالص داخلی کمک می کند. این طرح روی جذب سرمایه گذاری‌های خاص کار خواهد کرد و دولت طی سالهای آینده از طرح «نیوم» با بیش از پانصد میلیارد دلار حمایت خواهد کرد.

مساحت طرح «نیوم» حدود بیست و شش هزار و پانصد کیلومتر مربع است و از شمال و غرب دریای سرخ به آسیا و آفریقا پیوند می خورد. ورودی اصلی پل ملک سلمان است، این طرح به داخل اراضی اردن و مصر امتداد می یابد و هفتاد درصد جمعیت جهان می توانند طی هشت ساعت به این محدوده دسترسی یابند. مدیر اجرایی این طرح دکتر کلاوس کلاینفلد است.

از طریق وبلاگ نویسی های کوتاه در توئیتر با نام «هشتک»، بسیاری نوشتند مشتکریم محمد بن سلمان و شماری از فعالان ابراز خوش بینی کردند اما در مقابل بسیاری دیگر در فایده این طرح ابراز تردید کردند و آن را در قالب وعده های درازمدت قرار دادند که در نهایت امر محقق نخواهد شد.

ناظران می گویند ویژگی «آینده» همیشه در همه طرحهایی که محمد بن سلمان اعلام می کند به چشم می خورد و همیشه طرحهایی که وی برنامه ریزی می کند با امید در آینده و وعده های اقتصادی رفاهی همراه است که شاید برای نسلهای کنونی محقق نشود.  فوری ترین طرحی که نخستین مرحله اش اجرایی خواهد شد پس از پنج یا هشت سال آینده است و این امر از نظر بیکاران و کسانی که به دنبال خانه هستند و حتی فقرا و طبقه متوسطی که رفاهش را از دست داد و به تدریج در حال پرداخت مالیات شده است، رویاهایی شیرینی بیش نیست و منافع چنین طرحهای عظیمی حتی اگر محقق شود به جیب مردم نخواهد رفت. فقط این پرسش باقی می ماند چه زمانی رفاه به این کشور نفتی بازخواهد گشت. ناظران می پرسند آیا این رفاه از طریق طرحهای کوچک لحظه ای بازخواهد گشت؟

 

انتهای پیام/

 

فراز و فرود اجرای طرح «نیوم» در عربستان

 

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۵
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۰:۳۲ ۰۵ آبان ۱۳۹۶
مرگ بر ال سعود
ناشناس
۲۳:۲۲ ۰۴ آبان ۱۳۹۶
....................
ناشناس
۲۲:۴۹ ۰۴ آبان ۱۳۹۶
عربستان میخواهد قدرت منطقه بشه ولی رویایی بیش نیست
ناشناس
۲۲:۲۶ ۰۴ آبان ۱۳۹۶
این آل سعود به دنبال ادمکشی و اشغال سرزمین های دیگر است
ناشناس
۱۸:۱۱ ۰۴ آبان ۱۳۹۶
این طرح چجوری به فکر این رسید ؟
ناشناس
۱۵:۱۵ ۰۴ آبان ۱۳۹۶
چجوری پول کشتار مسلمانان را تامین کنند ؟
ناشناس
۱۴:۱۸ ۰۴ آبان ۱۳۹۶
این طرح اگر اجرا بشه و اهداف خوبی داشته باشند بد نیست ولی اگر سعودی ها دسیسه ای نداشته باشند
ناشناس
۱۳:۴۴ ۰۴ آبان ۱۳۹۶
اگر به دور از سیاست باشه
ناشناس
۱۲:۵۷ ۰۴ آبان ۱۳۹۶
این آل سعود به دنبال ادمکشی و اشغال سرزمین های دیگر است
ناشناس
۱۲:۵۶ ۰۴ آبان ۱۳۹۶
سعودی ها دنبال اقتصاد برای آدمکشی هایشان هستنند
ناشناس
۱۲:۴۵ ۰۴ آبان ۱۳۹۶
عربستان میخواهد قدرت منطقه بشه ولی رویایی بیش نیست
ناشناس
۱۲:۰۸ ۰۴ آبان ۱۳۹۶
مرگ بر آل سعود
ناشناس
۱۱:۵۹ ۰۴ آبان ۱۳۹۶
این طرح چجوری به فکر این رسید ؟
ناشناس
۱۱:۴۷ ۰۴ آبان ۱۳۹۶
این که در دراز مدت طراحی شده بعدش هم میخواهد از دریافت مالیات این طرح ها را اجرا کنه شاید هم پولهایش تمام شده میخواد ازمردمش بگیره
ناشناس
۱۷:۴۰ ۰۴ آبان ۱۳۹۶
عجب