به گفته وی اوایل آبان قند، مواد معدنی و میزان ویتامین ث موجود در مرکبات در حد بالایی است، از این رو بهترین زمان برای عرضه مرکبات خواهد بود.
شعبانی با بیان اینکه نگرانی از حیث رنگ آمیزی پرتقال های شمال وجود ندارد، افزود: بحث رنگ آمیزی پرتقالهای استان مازندران با کمک سورتینگ داران و دستگاه اجرایی مرتفع شده است.
این مقام مسوول از برداشت پرتقال در سه نوبت برای مصرف روزانه، ذخیره انباری و ذخیره سازی شب عید خبر داد و گفت: در شرایط کنونی برداشت روزانه آغاز شده و همواره در ده روز آینده برداشت انباری نیز آغاز خواهد شد، بنابراین مردم نگرانی از حیث کیفیت پرتقال نداشته باشند.
به گفته وی براساس دستور وزیر جهاد کشاورزی برنامه ریزی برای تنظیم بازار شب عید مرکبات، آغاز شده است.
مدیرعامل اتحادیه باغداران با بیان اینکه صادرات مرکبات نیازمند مشوق صادراتی است، اظهار کرد: اکنون منتظر دستورالعمل اجرایی صادرات مرکبات هستیم، چراکه این امر به سبب کاهش تلاطم بازار و نگرانی باغداران یک گام مثبت به شمار می رود.
شعبانی با اشاره به ضرورت پرداخت مشوق صادراتی و تسهیلات کم بهره به صادرکنندگان مرکبات بیان کرد: نمایندگان مجلس از سازمان مدیریت و برنامه ریزی خواستار تخصیص 100 میلیارد تومان مشوق صادراتی برای مرکبات شدند که در صورت تخصیص و بازاریابی صادرات آغاز خواهد شد .
وی با بیان اینکه امکان صادرات 300 هزارتن مرکبات مازاد بر نیاز داخل به بازارهای خارجی وجود دارد، افزود: در گام نخست در نظر داریم که 60 هزارتن مرکبات و 100 هزارتن کیوی صادر کنیم.
مدیرعامل اتحادیه باغداران با بیان اینکه امکان پیش بینی بلند مدت وضعیت آب و هوا از سوی سازمان هواشناسی وجود ندارد، گفت: با توجه به سرمای غیرمنتظره آذر ماه سال گذشته، باغداران از ریسمان سیاه و سفید می ترسند که به همین خاطر برداشت امسال کمی زودتر آغاز شد و انتظار می رود تا پایان فصل برداشت اتفاق خاصی نیفتد.
وی در خاتمه مجموع میزان مرکبات کشور را 4.5 میلیون تن اعلام کرد و گفت: از این میزان حدود 2.5 میلیون تن به استان مازندران اختصاص دارد.
انتهای پیام/