وی افزود: سال گذشته نزدیک به 100 هزار نفر از زائران اتباع افغان اجازه خروج از کشور پیدا کردند و بعد از شرکت در مراسم اربعین توانستند به کشورمان بازگردند. از امسال هم طبق پیشبینیهای انجام شده و در یادداشت تفاهمی که میان وزرای کشور ایران و عراق به امضاء رسید، موضوع صدور روادید برای اتباع افغان به روشنی و وضوح بیان شده است.
آقابابایی تصریح کرد: خوشبختانه برای شرکت اتباع افغان در مراسم اربعین اطلاعرسانی لازم انجام شده و تقریبا هیچ ابهامی در این زمینه وجود ندارد.
دبیر ستاد مرکزی اربعین درباره مشکلات منتشر شده اتباع افغان برای صدور ویزای اربعین، گفت: این زائران به مرکزی که خارج از محدوده صدور ویزا برای اتباع افغان است یعنی به دفاتر اخذ گذرنامه مخصوص ایرانیان مراجعه کردند و دچار مشکلات مختلفی شدند.
وی اظهار کرد: اگر زائران اتباع افغان مدارک خود را به صورت کامل ارائه دهند مشکلی برای صدور ویزای اربعین نخواهند داشت چراکه تاکنون 130 هزار نفر از این زائران برای شرکت در مراسم اربعین ثبتنام کردهاند و برای 20 هزار نفر از آنها هم دفترچه صادر شده است. امروز نیز حدود 1000 ویزا اخذ و تحویل زائران اتباع افغان شده است.
آقابابایی یادآور شد: اتباع افغانی که در ایران متولد شدهاند تبعه ایران محسوب نمیشوند و این افراد نباید با مراجعه به دفاتری که مخصوص صدور ویزا برای ایرانیان است، مراجعه کنند. بنابراین اگر مشکلی برای آنها به وجود آید باید با مراجعه به وزارت کشور مشکل خود را حل کنند.
دبیر ستاد مرکزی اربعین با بیان اینکه اتباعی که گذرنامه تایپی یا کامپیوتری دارند نیاز به ثبتنام در دفاتر کفالت ندارند، اضافه کرد: با هماهنگی سفارت عراق کسانی که دارای گذرنامه کامپیوتری هستند میتوانند به محل صدور روادید مراجعه و روادید خود را برای شرکت در مراسم اربعین اخذ کنند.
وی با اشاره به شرایط صدور ویزای اربعین برای گذرنامههای دستنویس اتباع افغان، گفت: هماهنگیهای لازم با دولت عراق در این زمینه در حال انجام است و احتمالا طی یک یا دو روز آینده مشکلات آنها رفع میشود تا آنها بتوانند گذرنامههای دست نویس ویزای اربعین دریافت کنند.
آقابابایی تأکید کرد: هیچ مشکلی برای صدور ویزای اتباع مجاز افغانستان و اتباع کشور عراق وجود ندارد همچنین اتباع عراقی که به صورت قانونی در کشورمان هستند، میتوانند بدون پرداخت هزینه صدور روادید و صرفا با اخذ یک برگه از سفارت عراق، برای شرکت در مراسم اربعین به کربلا مشرف شوند.
دبیر ستاد مرکزی اربعین تصریح کرد: خروج اتباع افغان از مرز شلمچه امکانپذیر است زیرا سیستم بررسی مدارک این افراد سیستم خاصی است همچنین مرز شلمچه نسبت به سایر پایانههای مرزی خلوتتر است و با توافق کشور عراق مقرر شد اتباع خارجی از مرز شلمچه به کربلا مشرف شوند.
وی گفت: تاکنون بیش از 900 هزار روادید اربعین برای ایرانیان توسط 3 کنسولگری در کشور، سفارت عراق و دفاتر 12 گانه صادر شده است و هیچ خلاء و تأخیری در این زمینه وجود ندارد.
آقابابایی ادامه داد: در یک یا دو روز آینده قرار است دفتر موقتی برای صدور روادید زائران اربعین در شهرستان ورامین مستقر کنیم تا زمینه خدمترسانی به زائران فراهم شود.
دبیر ستاد مرکزی اربعین افزود: هزینه صدور روادید اربعین برای اتباع افغان به همان میزان هزینه صدور روادید برای ایرانیان است و اگر به دفاتری مراجعه کردند که مبلغ بیشتری برای صدور روادید اربعین از آنها مطالبه شد، آنها میتوانند این موضوع را از شمارههای ستاد اربعین و ادارات کل اتباع استانداری پیگیری کنند.
وی با اشاره به بازگشایی مرز خسروی و نحوه همکاری دولت عراق در این زمینه بیان کرد: دولت عراق همکاری خوبی برای بازگشایی مرز خسروی دارد و روز گذشته هم تیم امنیتی مشترک ایران و عراق از این پایانه بازدید کرد، ما هم منتظر روزی هستیم که دولت عراق به صورت رسمی ورود زائران را اعلام کند. تصور میکنم اوایل هفته آتی دولت عراق به صورت رسمی بازگشایی مرز خسروی را برای خروج زائران از کشور اعلام کند.
انتهای پیام/