سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

خواص درمانی فوق العاده شیره انگور در طب سنتی +طرز تهیه

شیره انگور سرشار از خواصی است که در فصل پاییز نباید از خوردن آن غافل شد. شیره که از انگور گرفته می شود، دارای قند بالایی بوده و بسیار مقوی و مغذی است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛  در منابع طب سنتی ایرانی، شیره انگور را دبس یا دوشاب می نامند. طبیعت این خوراکی، گرم و تر است و بیشتر افراد می توانند از آن استفاده کنند. همچنین بعضی افراد با شیره شربت درست می کنند که روش بسیار خوبی است و طبع شربت نیز گرم است.
شیره نیز همانند خود انگور دارای مقادیری از ویتامین آ، ب و ث است و مصرف آن نیازهای بدن را به این ویتامین ها تأمین می کند.
یکی از بهترین زمان های استفاده از شیره انگور فصول سرد سال است و به دلیل خواص مفیدی که این ماده ی غذایی در درمان و تسکین بیماری های فصل سرما دارد، بهتر است جایی برای آن در برنامه ی غذایی تان باز کنید.

از منظر طب سنتی، شیره انگور خصلت های زیادی دارد:

* مولد خون صالح (خون سالم و طبیعی و بدون مواد زائد) است. اگر از ضعف عمومی بدن رنج می برید یا مبتلا به کم خونی هستید می توانید شیره انگور را در برنامه غذایی خود بگنجانید. با توجه به اینکه شیره انگور خونساز بوده و مقوی بدن است، افرادی که ضعف عمومی دارند یا مبتلا به کم خونی هستند، می توانند شیره انگور را همراه شیربرنج یا سمنو بخورند یا به صورت شربت، سرکه شیره استفاده کنند.

* افزایش دهنده وزن بدن است. از دیگر فواید این خوراکی شیرین، افزایش حجم عضلات است. به همین دلیل است که ترکیب شیره انگور و ارده کنجد را به کسانی که کارهای سنگین انجام می دهند یا ورزشکار هستند، توصیه می کنند چراکه علاوه بر مقوی بودن، باعث افزایش حجم عضلات می شود.

* یکی دیگر از خواص شیره انگور بازکنندگی گرفتگی هاست و از این رو برای اینکه در مجاری کبد، انسداد ایجاد نشود، می توان شیره انگور را همراه با سرکه انگور مصرف کرد.

* یکی از خواص شیره انگور اثر ضدالتهابی و نرم کنندگی در ناحیه حلق است، به همین دلیل افرادی که به خصوص در فصول سرد سال دچار التهاب حلق می شوند و به دنبال آن سرفه می کنند، توصیه می شود که از غرغره شیره انگور با آب استفاده کنند.

* درمان کننده ی صرع، کهیر، سرفه مزمن، تپش قلب، لاغری مفرط ، ضعف احشا و یرقان است.

* برای بیماری های طحال، افسردگی و غضب مفید است.

* برای روان کردن ادرار نیز از آن استفاده می شود.

* یکی دیگر از فواید دوشاب، غلیظ کردن شیر مادر است، به همین دلیل اگر شیر مادری رقیق باشد، می تواند در کنار بقیه درمان ها شیره انگور را مصرف کند.

* مصرف شیره در افرادی که فشارخون دارند، منجر به افزایش فشارخون آن ها نمی شود اما به درمان و کاهش آن هم کمکی نمی کند.

احتیاط کنید

از آنجا که شیره انگور دارای طبعی گرم است بنابراین خوردن زیاد آن برای افرادی که دارای طبع گرم و خشک هستند، توصیه نمی شود.
همچنین به علت مقادیر بالای قند موجود در آن، افراد دیابتی باید از خوردن آن خودداری کنند.

ویژگی های شیره مرغوب

شیره مرغوب شیره ای است که رنگ آن شفاف بوده و خاک آلود نباشد.

مصلح شیره انگور

مصلح دوشاب یا شیره انگور، تخم ریحان است.

روش تهیه شیره

معمولاً برای تهیه دوشاب، آب انگور شیرین و رسیده را گرفته، صاف کرده و تحت حرارت قرار می دهند تا سه چهارم آب آن تبخیر شود. سپس بر آن خاک رس می زنند و می گذارند تا جرم آن ته نشین شده و شیرین شود. تا زمانی که به آن خاک نزنند، شیره انگور به خوبی شیرین نمی شود و ناصاف خواهد بود.

روش تهیه سرکه شیره

برای تهیه سرکه شیره، باید به میزان یک دهم شیره انگوری که دارید، به آن سرکه انگور خانگی اضافه کنید و برای 2 تا 3 دقیقه آن را بجوشانید تا سرکه و شیره به خوبی با هم مخلوط شوند. در هر بار مصرف هم باید حدود 2-1 قاشق غذاخوری از این ترکیب را در یک لیوان آب حل کرد و نوشید.

منبع:تبیان

انتهای پیام/

با خواص شیره انگو آشنا شوید

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۶۰
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۸:۵۷ ۲۰ اسفند ۱۴۰۰
سلام.فقط ترکا بلدن بهترین شیره انگور درست کنن این یک حقیته.
محمد علی خواجه نوری
۱۱:۰۳ ۱۴ دی ۱۳۹۹
ازشما روی شیره انگور خیلی متشکرم.
SaBeR
۰۰:۱۲ ۱۹ آذر ۱۳۹۹
اصن بترین شیره انگور دنیا مال ماست ول کنین بابا بحث در مورد خواصشه نه محل تهییش
حسین درودیان
۲۳:۴۸ ۱۲ آذر ۱۳۹۹
در روستای بسیار زیبای نقوسان از توابع تفرش در استان مرکزی که باغ های خوبی دارد شیره های خوبی تهیه میشود
که از ان هم سرکه شیره درست میکنند
ناشناس
۱۴:۱۴ ۰۵ آذر ۱۳۹۹
شیره اردبیلم واقعا عالیه
میلاد
۰۱:۰۱ ۱۶ آبان ۱۳۹۹
با سلام.
انشالله روزی گذرتون به ارومیه افتاد از شیره انگور (دوشاب) ما هم نوش جان کنین.
بانو
۱۶:۱۲ ۲۸ شهريور ۱۳۹۹
با سلام شیره انگو در استان قزوین و اکثر شهرستانها و روستاهای استان قزوین تهیه میشه و خیلی مقوی و خوشمزه ست اگه گذرتون به شهر ماخورد حتما امتحان کنید.
ناشناس
۱۸:۲۴ ۰۶ مرداد ۱۳۹۹
سلام من اولین بار میخوام از شیره ی انگور استفاده کنم.
انشالله جواب خوبی بگیرم
ناشناس
۱۲:۳۱ ۱۲ تير ۱۳۹۹
بهترین شیره انگور و انگور برای شهر زیبای سامان در استان چهارمحال و بختیاری است.
ناشناس
۱۲:۳۲ ۰۲ ارديبهشت ۱۳۹۹
سلام.منم شیره ملایر رو بسیار قبول دارم . شیره ملایر بسیار عالیه بخاطر اینکه شهد و شیرینی انگور کشمشی ملایر در دنیا بینظیر و مردم ملایر هم هرکسی برای خودش در این زمینه استاد هستش البته یکی از شهرستانهای خراسان اگر که اشتباه نکنم (درگز ) هستش که بخاطر داشتن روزهای گرم بیشتر انگور با ملایر برابری میکنه. البته تنها شهری که به شیره خور معروفه..... ملایر
دست همه زحمت کشان رو از دور میبوسم و خدا قوت میگم به کسانی که دارن بدون تقلب و ریا این محصول عرضه میکنند.
مجتبی
۲۱:۴۱ ۱۸ بهمن ۱۳۹۸
شیره انگور معروف به دوشاب برای ارومیه هست حلوای گردویی نقل شراب انگور از سوغاتی های اون شهر هست
صالح
۱۱:۳۲ ۱۸ بهمن ۱۳۹۸
سلام ما خودمون باغ انگور داریم دوشاب رو هم خودمون درست میکنیم عالی بیست خودم افت قند داشتم تشنج میکردم هرشب یک لیوان شربت دوشاب درست میکنم و میخورم دیگه تشنج هم نمیکنم دوشاب هم فقط آذربایجان منطقه بناب و ملکان
ناشناس
۱۷:۱۰ ۱۴ فروردين ۱۳۹۹
سلام. شذبت دوشاب منظورتون چیه؟ میشه کامل توضبح بدین
ناشناس
۲۰:۴۲ ۱۳ بهمن ۱۳۹۸
انگور ملایر سال ۹۷ ثبت جهانی شد . به همین دلیل شیره ملایر بهترین شیره ایران است .
پاشایی
۰۰:۴۹ ۰۹ بهمن ۱۳۹۸
طرز تهیه وطریقه مصرف را همه گفتندامانوع انگور جهت تهیه شیره مرغوب فراموش شده، بهترین وپر خاصیت ترین شیره انگور شانی(رنگ مشگی باخوشه های توپی وبهم فشرده که بیشتر درغرب واستان مرکزی پرورش میابد که باانگور مشگی های مناطق شرقی تفاوت زیادی دارد،وطبع این شیره زیادگرم نیست ومیتوان روزانه استفاده نمودوفوقاالعاده مقوی است،
ناشناس
۲۳:۲۷ ۲۸ دی ۱۳۹۸
برای جوش صورت چه کنیم بعد از خوردن شیره
ناشناس
۱۵:۴۷ ۲۸ دی ۱۳۹۸
الهه
سلام نیشابور عجب شیره انگوری داره. حتما میل کنید
ناشناس
۱۲:۴۲ ۱۷ دی ۱۳۹۸
تاکستان...
مقانلو
۲۳:۳۸ ۰۱ دی ۱۳۹۸
شیره عالیه....هر شب
مهدی
۱۱:۲۵ ۲۹ آذر ۱۳۹۸
بهترین شیره انگور
در استان مرکزی (اراک)
شهرستان خنداب روستای سرسبز گازران میباشد
ناشناس
۰۹:۴۳ ۱۹ آذر ۱۳۹۸
بهترین شیره انگور مال شهرضا استان اصفهان یک بار امتحان کنید
سعید
۱۰:۱۲ ۱۷ آذر ۱۳۹۸
با سلام خدمت همه دوستان
شیره انگوره یا دو شاب را از ارومیه یا مراغه تهیه نمایید به نظر حقیر بهتیرن دوشاب ایران در این دو منطقه تهیه می شود .
پرنسس
۲۰:۰۸ ۱۵ آذر ۱۳۹۸
عالی بود
ناشناس
۲۳:۵۱ ۲۱ آبان ۱۳۹۸
شیره انگور بناب اصل است
هحمد
۰۷:۳۱ ۲۰ آبان ۱۳۹۸
خیلی خوب بود
محمد علی
۲۳:۵۴ ۰۸ آبان ۱۳۹۸
سلام.بهترین شیره انگورمتعلق به دهستان جوشان ازتوابع بخش شهداد.کرمان است که به روش کاملا سنتی تهیه میگردد.باتشکر
خدیجه‌گودینی
۲۳:۵۴ ۰۴ آبان ۱۳۹۸
باسلام.ماپس‌ازشستن‌انگور‌خاک‌سفیدبه‌آن‌اضافه‌میکنیم‌هم‌میزنیم‌تاکف‌کند.بعدچندساعت‌یک‌مرحله‌آنرابه‌نقطه‌جوش‌میاوریم‌ازکیسه‌نخی‌ردمیکنیم‌تاخاک‌داخلش‌نماند.بعدروی‌شعله‌مجدد‌قرارمیدهیم‌بقول‌ماتاقوام‌بیاید.
شهرگودین‌واقع‌دراستان‌کرمانشاه‌دارای‌قدمت‌چندصدساله‌درتهیه‌شیره‌انگوردارد‌وبه‌گفته‌بزرگان‌قدمت‌باغات انگورگودین‌به‌چهارصدسال‌میرسد.
یاسرم
۲۰:۰۶ ۰۱ آبان ۱۳۹۸
البته به نظر من که بهترین شیره انگور برای سبزواره خود دانید.
ناشناس
۰۱:۱۴ ۲۷ اسفند ۱۳۹۸
ایول
مریم
۱۲:۵۶ ۲۸ مهر ۱۳۹۸
باسلام بهترین شیره مربوط به شهر زیبا وتوریستی سیست در پای کوه دناست طریقه پخت پس از شستن ودحین آبگیری خاک مخصوص را اضافه و بر روی شعله میگذاریم وپس از پنج دقیقه جوشیدن شعله را خاموش میکنیم وکق گل الودی گه ایجاد شده را دست نمیزنیم وپس از شش تا هشت ساعت آب صاف روی قابلمه را از دوتا کیسه رد میکنیم که کاملا صاف شود وته قابلمه را هم داخل کیسه های نخی میریزم واب صاف آن را هم به آب قبلی اضافه میکنیم و شعله را روشن میکنیم تا حدود پنج ششساعت شیره قرمز رنگ به دست میآید علامت پخت کافی هم کف بر روی سطح قابلمه میباشد ...امیدوارم استفاده ببرید
حسین
۱۷:۲۸ ۲۷ مهر ۱۳۹۸
سلام
شیره انگور یا دوشاب عالی رو میتونین از بوانات ( از شهرستان های فارس) تهیه و نوش جان کنین. انگور و کشمش بوانات معروف هست.
دوشاب خوراکی بسیار مغذی هست که جهت فصول سرد سال و همچنین ماه رمضان پیشنهاد میشه.
محمد باباي الموتي
۱۳:۴۱ ۲۷ مهر ۱۳۹۸
شيره انگور عالي در قزوين منطقه الموت روستاي ورتوان شيره انگور بابا حشمت
عادلی
۱۳:۰۰ ۲۰ مهر ۱۳۹۸
دوستان لطفا نظراتی در باره دوشاب میدید کمی تحقیق کنید نه این مقاله نه گفته اکثر دوستان در باره تهیه دوشاب درست نیست
بابک
۲۲:۳۲ ۱۹ مهر ۱۳۹۸
فکر کنم بهترین شیره انگور تولید ملایر در استان همدان باشه .
ناشناس
۰۸:۴۵ ۱۹ مهر ۱۳۹۸
سلام.شیره انگور با ارده بسیار خوشمزست.من هر سال خودم شیره درست میکنم بسیار کار لذت بخشیست.از نیشابور
افشین خیرخواه
۲۲:۴۶ ۱۳ مهر ۱۳۹۸
با سلام بهترین شیره انگور را در سی سخت مرکز انگور استان کهگیلویه بویراحمد می توانید پیدا کنید
علي
۱۹:۴۳ ۱۲ مهر ۱۳۹۸
من از همه جا شيره انگور گرفتم بهترين شيره و شهرستان پاسارگاد داره ( سعادت شهر-علي اباد)
ناشناس
۰۱:۲۲ ۲۶ شهريور ۱۳۹۸
باسلام بیشتر درقزوین وهمدان موجود هست
ناشناس
۱۹:۵۵ ۱۸ مرداد ۱۳۹۸
باسلام من شیره انگور درست کردم شیره هاش ترش مزه شده چیکار باید بکنم البته انگورش یکم ترش مزه بود فکر کنم به این خاطر بوده لطفا اگه کسی راه حلش میدونه کمک کنه باتشکر.
ناشناس
۰۷:۱۸ ۱۰ فروردين ۱۳۹۹
شماکه گفتیدشیره انگور شماترشه خاکش راکم ریختی
reza
۱۱:۰۶ ۲۴ تير ۱۳۹۸
شیره انگور واقعاً عضله سازی میکنه و برای کمخونی بسیار مناسبه.
ناشناس
۰۲:۲۸ ۱۰ تير ۱۳۹۸
سلام حقیقت داره وزن آدم میاره بالا
عقیل
۰۲:۰۹ ۲۹ خرداد ۱۳۹۸
شیره انگور به گوشتی که سفت هست بزنید گوشت و نرم میکنه .به هر کیلو گوشت یک قاشق شیره انگور
مهدی رستمی
۱۸:۰۲ ۲۱ خرداد ۱۳۹۸
ارده کنجد خالی واقعا بد زهرماری هستش.
نه با عسل و نه با شکر و نه با خامه اصلاً نمیشه خوردش. تازه مزه اش هم بدتر میشه.
ناشناس
۲۰:۳۳ ۱۸ مهر ۱۳۹۸
ارده اصلا زهرمار نیست.شما ارده اردکان یزد رو بخرید ،ببینید چه طعم خوبی داره
م
۱۵:۵۰ ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۸
عالی بود
مرتضی صالحی
۱۵:۵۰ ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۸
بهترین شیره انگور درشهر جهانی انگور ملایر تولید میشود ازشهر مادیدن کنید
سجاد
۲۳:۴۰ ۳۱ فروردين ۱۳۹۸
سلام وعرض ادب.بهترین شیره انگور وسرکه انگور درشهرستان ملکان یافت می شود.
زنبور سبز
۱۱:۴۷ ۲۵ اسفند ۱۳۹۷
با سلام. ما تولید کننده شیره انگور ارگانیک هستیم
ناشناس
۲۱:۲۸ ۲۶ آذر ۱۳۹۷
خوب بود
ناشناس
۲۱:۲۸ ۲۶ آذر ۱۳۹۷
با سلام بهترین و اصل ترین شیره انکور در شهرستان ملکان میشه یافت میگی نه برو ببین
مجمد
۱۰:۴۴ ۱۴ آبان ۱۳۹۷
سلام بهترین شیره انگوردرشهرستان فاروج میشه یافت
اسماعیل
۰۸:۳۷ ۲۵ مهر ۱۳۹۷
سلام، روش تهیه شیره انگور را اشتباه توضیح دادید: 1- آب انگور را میگیریم2- به آن به اندازه مناسب خاک مخصوص دوشاب را اضافه میکنیم و خوب هم میزنیم تا کف کند3- بعد از هشت ساعت آن را از صافی رد میکنیم 4 - روی آتیش میگذاریم تا یک چهارم آن باقی بماند و تبدیل به دوشاب بشود------- بهترین دوشاب هم دوشاب انگور بیدانه هست که بیشترین خاصیت را دارد.
هی
۰۲:۴۰ ۱۸ مهر ۱۳۹۷
سلام اگه شیره انگور درجه یک میخواهید بیاید شهرستان فاروج شهر آجیل
علی
۰۸:۰۶ ۱۴ مهر ۱۳۹۷
سوال : آیا خوردن شربت شیره انگور نیز همانند سایر نوشیدنی ها در حین خوردن غذا توصیه نمی شود و ضرر دارد ؟
ناشناس
۰۹:۵۸ ۰۵ مهر ۱۳۹۷
خیلی عالی بود
مهدی
۱۸:۵۵ ۱۸ مرداد ۱۳۹۷
با سلام و عرض ادب
احتراما خدمت تمام دوستان عرض نمایم اینجانب مهدی فیضی اماده فروش کلی و جزئی و ارسال شیره انگور ناب و اصل شهرستان ملایر روستای مانیزان (هر ساله جشنواره شیره پزی در این روستا اجرا واز طریق صدا و سیمای استان همدان پخش میگردد) مهد شیره انگور به تمام نقاط ایران هستم.
احمدپور
۱۲:۲۲ ۰۹ مهر ۱۳۹۷
شماره تماس را لطفا بفرستید.
ناشناس
۱۶:۵۲ ۰۷ تير ۱۳۹۷
سلام منم آدرس مرکز فروش شیره انگور سنتی در کرمانشاه رو میخوام
فائزه
۲۲:۱۲ ۰۵ خرداد ۱۳۹۷
مقاله بسیار جالب و مفیدی بود .
من مصاحبه جالبی در خصوص خط تولید شیره انگور مطالعه کردم
محمدرضا جهانتیغ
۰۸:۳۹ ۱۷ آبان ۱۳۹۶
سلام خسته نباشیدادرس مرکزفروش شیره انگورسنتی درزاهدان رومیخواستم ممنون