وی افزود: در حال حاضر 205 هزار کودک سه تا شش سال در استان داریم که برنامه ریزی شده تا همه این تعداد غربالگری شوند.
وی با اشاره به این که این طرح با همکاری اداره کل بهزیستی استان، آموزش و پرورش، مرکز بهداشت و شهرداری ها انجام می شود خاطرنشان کرد: خانواده ها می توانند تا پایان سال با مراجعه به مهدهای کودک، مراکز پیش دبستانی، مراکز بهداشتی درمانی و خانه های سلامت شهرداری ها؛ میزان سلامتی چشم های کودکان خود را مورد ارزیابی قرار داده و در صورت نیاز برای درمان آن اقدام کنند.
مدیرکل بهزیستی استان با بیان این که این غرباگری در دو مرحله انجام می شود یادآور شد: در مرحله اول اگر کودکی مشکوک به نابینایی یا کم بینایی تشخیص داده شد، در مرحله بعدی با دستگاه های بینایی سنجی مورد ارزیابی قرار گرفته و در صورت اثبات بیماری، برای درمان آن اقدام خواهد شد.
ارشد زاده هزینه سنجش اولیه را دو هزار و پانصد تومان و هزینه ارزیابی ثانویه را چهار هزار تومان اعلام کرد و افزود: خانواده هایی که قادر به پرداخت هزینه های مذکور نباشند، هزینه های سنجش و حتی درمان کودکان آنها را بهزیستی پرداخت خواهد کرد.
وی با بیان این که تنبلی چشم بیماری ای است که در صورت تشخیص به موقع قابل درمان است یادآور شد: پارسال توانستیم 90 درصد کودکان سه تا شش سال استان را که در دسترس بودند مورد غربالگری قرار دهیم.
به گفته ارشد زاده، طرح غربالگری بینایی کودکان سه تا شش سال استان از 50 درصد در سال 93 به بیش از 90 درصد در سال های 94 و 95 رسیده است که موفقیتی بزرگ برای این اداره کل محسوب می شود.
مدیرکل بهزیستی استان همچنین با اشاره به اهمیت غربالگری بینایی کودکان گفت: غربالگری و درمان نارسایی های بینایی کودکان در سنین سه تا شش سال می تواند از معلولیت آنها جلوگیری نموده و آینده ای خوب را برای کودکان به ارمغان آورد.
لازم به ذکر است که پایگاه های فصلی تا پایان سال جاری و پایگاه های ثابت بدون محدودیت زمانی کودکان جامعه هدف را مورد غربالگری قرار خواهند داد.
انتهای پیام/خ