وی ضمن تأکید بر اینکه باید توجه داشت که در حوزه سلامت نیازمند منابع پایدار هستیم، افزود: سهم درمان از تولید ناخالص ملی۵.۶درصد بود درحالیکه این رقم در کشورهای همطراز مابین هشتتا ۱۱درصد و کشورهای پیشرفتهتر نیز تا حدود ۱۷ درصد است و این اتفاقات تنها با افزایش یک و نیم درصد از سهم سلامت از تولید ناخالص ملی یا جی دی پی منجر شده است.
معاون وزیر بهداشت درباره تحول در نظام سلامت نیز، گفت: کافی است به پنج سال قبل بازگردیم که حوزه سلامت مشکلات عدیدهای داشت، در بیمارستانهای ما تقریباً هر بیماری دنبال دارو و تجهیزات بود و بسیاری نیز برای هزینههای درمانی میماندند و به امامان جمعه و مسئولان مراجعه میکردند و مددکاریها نیز جوابگو نبود.
گلمکانی با اظهار اینکه در آن سالها همچنین برخی پزشکان به دلیل دریافت وجوه نامتعارف شرایط نامناسبی را به وجود آورده بودند و بسیاری مراکز بهداشتی درمانی ما پزشک نداشتند، بیان داشت: در شاهرود قطعاً ۳۰ تا ۴۰ درصد مراکز درمانی بدون پزشک بودند و مراکز درمانی دارو نداشتند، همچنین وضعیت آموزشی به همین تناسب افت کرده بود اما طرح تحول سلامت بسیاری از این کاستیها را برطرف کرد.
وی همچنین با اشاره به اینکه مشکلاتی که امروز حوزه درمان با آن روبرو است و ما آنها را لمس کرده و نگذاشتهایم بیرون از مجموعه درمان این را لمس کنند، به دلیل ناپایدار بودن منابع است، افزود: از سهم یک درصد ارزشافزوده که حدود چهار هزار میلیارد تومان است، تاکنون که هفت ماه از سال میگذرد فقط ۶۰۰ میلیارد تومان به وزارت بهداشت و درمان دادهشده و از ۱۰ درصد هدفمندی تقریباً هیچچیزی به وزارت خانه پرداختنشده است.
گلمکانی اظهار داشت: من فکر میکنم دانشگاه علوم پزشکی شاهرود هماکنون بیش از ۶۰میلیارد تومان از بیمهها مطالبه داشته باشد و این یعنی طراز دانشگاه مثبت است و اگر پنج سال پیش گزارشی صادر میشد، قطعاً طرازشان به همین میزان منفی بود.
گلمکانی معاون حقوقی و امور مجلس وزیر بهداشت، با تأکید بر اینکه مهم این است که سیاستگذاران کلان کشورمان بر تداوم تحول سلامت تأکیددارند، گفت: رهبر معظم انقلاب و رئیسجمهور همواره بر این اصل تأکید دارند که تحول سلامت ادامه پیدا کند، همچنین وزیر بهداشت عزمی در این مسیر دارد.
وی ضمن بیان اینکه این مسیر و این تحول در نظام سلامت به کمک خانواده بزرگ علوم پزشکی انجام میشود، افزود: تحول در سلامت امروز تحول عظیمی را در دانشگاه علوم پزشکی شاهرود نیز پدید آورده تا جایی که این شهرستان کوچک امروز در سه رشته رزیدنت میپذیرد که برای ما بسیار جالب است.
گلمکانی بیان کرد: بیمارستانهای ما امروز دارای تحولات خوبی شدهاند تا جایی که جراحی قلب و آنژیوگرافی در شاهرود انجام میشود که این اتفاق بزرگی است که در چهار سال اخیر رخداده و رشد قابلتوجهی برای منطقه فراهم آورده است.
در این مراسم رضا چمن بهعنوان رئیس جدید علوم پزشکی شاهرود معرفی شد.
انتهای پیام/