سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

انسان‌ها زمان مرگ چه چیز‌هایی مشاهده می‌کنند؟

دیدن نور و تونل شاید رایج‌ترین درک موجود از مرگ باشد، موارد عجیب و جدید دیگری از تجربه نزدیک به مرگ گزارش شده است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛  دیدن نور و تونل شاید رایج‌ترین درک موجود از مرگ باشد. موارد عجیب و جدید دیگری از تجربه نزدیک به مرگ گزارش شده است. رِیچل نووِر گزارش می‌دهد.

آقای الف، ۵۷ ساله، یک مددکار اجتماعی در انگلستان است که در سال ۲۰۱۱ در بیمارستان عمومی ساوث‌همپتون پذیرش شد. کارکنان پزشکی بیمارستان در حال داخل کردن یک میل‌ جراحى‌ به کشاله ران او بودند که بیمار با ایست‌ ناگهانى‌ قلب‌ مواجه شد. اکسیژن قطع شد و نوار مغزی او بدون نوسان بود. آقای الف مرد. با این حال، او به یاد دارد بعد از آن چه اتفاقی افتاد.

پزشکان یک «دفیبریلاتور خارجی خودکار» را برای احیای مجدد قلب مهیا کردند. آقای الف دو بار صدای مکانیکی دستگاه را شنید که می‌گفت: «به بیمار شوک دهید.» در این بین، او سرش را بلند کرد تا زنی عجیب را در گوشه اتاق و نزدیک سقف ببیند. آن زن به او اشاره می‌کرد. آقای الف بدن بی‌جانش را رها کرده و پیش او رفت. او می‌گوید: «احساس کردم که او مرا می‌شناسد و من می‌توانم به او اعتماد کنم. می‌دانستم که او به دلیلی آنجا است ولی دلیلش را نمی‌دانستم.»

اسناد بیمارستان مدتی بعد جملات «دفیبریلاتور خارجی خودکار» را تایید کرد. آقای الف در مورد افراد حاضر در اتاق نیز توضیحاتی داده بود که آن توضیحات تایید شد. او آن افراد را پیش از بیهوشی ندیده بود. کارهایی که انجام داده بودند نیز دقیق گفته شده بود. آقای الف چیزهایی را بازگو می‌کرد که در آن فاصله سه دقیقه‌ای نمی‌توانسته از نظر بیولوژیکی دیده باشد.

تمامی ادعاهای آقای الف در ژورنالی به چاپ رسید. می‌توان گفت که این مقاله یکی از گزارش‌هایی بود که برداشت ما از تجربه نزدیک به مرگ را تغییر داد. دانشمندان بر این باور بوده‌اند زمانی که قلب از کار می‌افتد و خون را به مغز نمی‌فرستد، تمام هوشیاری به یک‌باره از بین می‌رود. از لحاظ پزشکی، در این لحظه فرد مرده است. البته علم پزشکی نیز تایید می‌کند که در برخی موارد این پروسه می‌تواند برگشت‌پذیر باشد. افرادی که این تجربه را لمس کرده‌اند از تجارب خود سخن گفته‌اند. اما برای مدتی مشکلی وجود داشت. پزشکان تمایلی به ثبت این سخنان نداشته‌اند و در واقع آن سخنان را «توهم» بیماران خود در نظر گرفته‌اند. محققان نیز در گذشته اهمیت چندانی به تجارب نزدیک به مرگ نمی‌دادند.

سام پارنیا همراه با ۱۷ همکار خود در نیویورک تصمیم گرفتند که این تجارب را ثبت و دسته‌بندی کنند. به نظر آن‌ها این کار ممکن بود. آن‌ها می‌خواستند از لحظات پایانی این افراد، داده‌های علمی تهیه کنند. در طول چهار سال، آن‌ها بیش از ۲۰۰۰ مورد را مطالعه کردند. مواردی که قلب می‌ایستد و آن فرد از نظر پزشکی مرده است.

از بین این موارد، پزشکان توانستند ۱۶ درصد را از شرایط مرگ نجات دهند. پارنیا و همکارانش نیز موفق شدند با ۱۰۱ مورد از آن‌ها گفتگو کنند. به عبارت دیگر، تقریبا با یک سوم آن‌ها گفتگویی انجام شد. پارنیا می‌گوید: «هدف اصلی این بود که بفهمیم تجربه ذهنی و ادراکی مرگ به چه شکلی بود؟ در کنار آن نیز ما قصد داشتیم ببینیم که کدامیک از آن‌ها هوشیاری شنیداری یا بینایی داشتند و بررسی کنیم که آیا آن‌ها واقعا هوشیار بوده‌اند یا بی‌هوش.»

نتایج نشان داد که آقای الف تنها موردی نبوده که از مرگ خود خاطراتی در ذهن دارد. تقریبا نیمی از بیماران از تجارب نزدیک به مرگ خود چیزهایی در ذهن داشتند. در این بین، فقط آقای الف و یک خانم دیگر (که شواهد خارجی کافی برای روایت او وجود نداشت) از اتفاقات واقعی اتاق اطلاعاتی دادند. در بقیه موارد این چنین نبود.

بعد از مرگ,دنیای بعد از مرگ

بیماران دیگر داستان‌هایی را روایت کردند که بیشتر شبیه رویا یا خیال بود. پارنیا و همکارانش این تجارب را در هفت دسته کلی تقسیم‌بندی کردند. پارنیا می‌گوید: «اغلب این موارد با تجارب نزدیک به مرگ پیشین همخوانی نداشت. به نظر می‌رسد که تجارب ذهنیِ مرگ از آنچه ما فکر می‌کردیم تنوع بیشتری داشته باشد.»

آن هفت دسته کلی عبارت‌اند از:
ترس
دیدن حیوانات یا گیاهان
نور درخشان
خشونت و اذیت شدن
رویای صادقه
دیدن اعضای خانواده
مشاهده اتفاقات پس از ایست قلبی

 دامنه این تجارب ذهنی از وحشت تا احساس رضایت متغیر بود. افرادی بودند که تجربه ترس یا شکنجه و آزار دیدن را گزارش کردند. برای نمونه، یکی از بیماران گفت: «من باید از یک مراسم عبور می‌کردم... و آن مراسم این بود که باید آتش می‌گرفتم.» مورد دیگری می‌گفت: «چهار نفر با من بودند و هر کسی که دروغ می‌گفت جان خود را از دست می‌داد... من کسانی را می‌دیدم که در تابوت بودند و آن‌ها زنده‌زنده دفن می‌شدند.» موردی دیگر گفت: «به من گفتند که قرار است بمیری. سریع‌ترین راه این است که کوتاه‌ترین کلمه‌ای که یادم می‌آید را به زبان آورم.»

در سوی دیگر، مواردی وجود داشت که احساس رضایت را گزارش داده بودند. حدود ۲۲ درصد افراد احساس «صلح و آرامش و خرسندی» را گزارش کردند. برخی موجودات زنده را دیده بودند: «میزان زیادی گیاه دیدم، گل ندیدم» یا «شیر و ببر.» برخی دیگر نیز از «نور شدید و درخشان» لذت می‌بردند یا اعضای خانواده خود را دیده بودند. افرادی نیز تجربه «آشنا پنداری‌ یا رویای صادقه» را گزارش دادند: «احساس می‌کردم که می‌دانم دیگران قرار است چه کاری انجام دهند؛ قبل از اینکه کاری را انجام دهند.» احساسات برانگیخته شده، درکی پیچیده از گذر زمان و نوعی احساس جدایی از بدن نیز از موارد دیگر بود.

پارینا می‌گوید: «آشکار است که افراد لحظه مرگ، چیزهایی را تجربه کنند. اما اینکه این افراد چگونه تجربه‌ای داشته باشند به پیش‌زمینه‌ و عقاید موجود آن‌ها برمی‌گردد.» کسی که اهل هند است ممکن است برگردد و بگوید که «کریشنا» را دیده است. اما کسی که اهل غرب آمریکا است ممکن است ادعا کند که چیز دیگری را دیده است.

بعد از مرگ,دنیای بعد از مرگ

او ادامه می‌دهد: «من نمی‌دانم تمام این موارد – روح، بهشت و جهنم – چه معنا و مفهوم دقیقی دارد. بسته به جایی که فرد به دنیا آمده است، ممکن است هزاران هزار تفسیر وجود داشته باشد. مهم است که بعد مذهبی این تجربه را کنار بگذاریم و مواردی عینی را بررسی کنیم.» بسیاری از موارد البته به دلیل فراموش کردن بیمار ثبت نمی‌شود. در هر صورت اما این اتفاق در سطح ناخودآگاه بر روی بیمار تاثیر می‌گذارد. در برخی از موارد، بیمار پس از برگشت ترس چندانی از مرگ نداشته و رویکرد واقع‌گرایانه‌تری به زندگی داشته است.

 منبع: افکارنیوز

انتهای پیام / 

درباره زمان مرگ چه میدانید

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳۵
در انتظار بررسی: ۰
دنیا
۱۶:۳۷ ۲۹ آذر ۱۴۰۰
سلام ،من برا لحظاتی مرگ روتجربه کردم ی تونل طولانی بود ک باید ازش ردمیشدم خیلی سخت بود ردشدن ازش ک وقتی تونل تموم شد دیگ رسیدم ب ی نور همه جا نوربود این تجربه مرگ هس .‌.
ايمان
۰۳:۲۲ ۱۷ آذر ۱۳۹۹
بايد به لطف و رحمت خداوندگار بزرگ حتی در جھنم اميدوار بود
ناشناس
۱۷:۴۱ ۲۸ آذر ۱۳۹۸
واقعن
ناشناس
۰۰:۱۲ ۰۶ تير ۱۳۹۸
من خیلی دلم می خاد بمیرم خستم
ناشناس
۱۰:۰۶ ۲۸ اسفند ۱۳۹۷
واقعا؟
حبیب
۰۰:۲۹ ۰۵ مرداد ۱۳۹۷
منم وقتی تریاک میکشم اینجوری میشم و این حالتو دارم من ماهی ی بار میکشم بنظرتون ضرر داره
امید
۱۴:۴۲ ۰۱ ارديبهشت ۱۳۹۷
مرگ ما و چگونگی دنیای بعد از مرگ ما وابسته به دو نکته ی اساسی است.
اول اعمال
دوم عقاید
ناشناس
۱۷:۲۸ ۱۷ آبان ۱۳۹۶
خدایا ما را ببخش و بیامرز
علی
۱۱:۰۳ ۰۱ آبان ۱۳۹۶
بمير اي حكـيـم از چنين زندگانـي از ايــن زنــدگـاني چـو مـردي بماني ...

از اين مرگ صورت، نگر تا نترسي از اين زندگاني ترس كه اكنون در آني ...
ناشناس
۰۸:۲۹ ۰۱ آبان ۱۳۹۶
ما چه بترسیم و چه نترسیم ، حتما این شرایط را درک خواهیم کرد .

اما کل آیات و احادیث اسلامی حاکی از این است که چنانچه در دنیا بر اساس دستورات پیامبران الهی عمل کرده و با همنوعانمان مهربانانه رفتار کرده باشیم ، خداوند بنده نواز ، همه این مسیر تا ابد را با بهترین نعمتهایش از ما پذیرائی خواهد فرمود .
ناشناس
۰۸:۲۳ ۰۱ آبان ۱۳۹۶
مرگ حق است
ناشناس
۰۷:۵۴ ۰۱ آبان ۱۳۹۶
احتمالأ قبل از مرگ، انسان به این نتیجه می رسد که دارد از دنیا می رود بنابراین هر فردی معمولأ بر اساس تصورات درونی خود مانند اینکه فکر می کند کسی بدنبال او آمده و یا در تونل است و... اما معمولأ اینکه می گویند خود را نظاره می کنند ظاهرأ تجارب کسانی است که هنوز جسمشان از بین نرفته و هوشیاری کامل را از دست نداده اند. بنابراین شاید بشود گفت تجارب بعد از مرگ از جنس صورتی دیگر باشد چون انسان دیگر مجهز به ابزارهای جسمانی نیست و آنها از بین رفته اند و نوع حیات تغییر یافته است.
حامد
۰۵:۰۵ ۰۱ آبان ۱۳۹۶
من هم میگم هر کس هر تصوری قبل مرگ داشته باشه بسته به اعمالی که انجام داده اونطرف رو همونجور میبینه.
ناشناس
۰۱:۱۳ ۰۱ آبان ۱۳۹۶
من خودم ازتجربه کنندگان مرگ بودم
ناشناس
۰۱:۰۳ ۰۱ آبان ۱۳۹۶
خدا درقران درباره مرگ چه گفته است؟
ناشناس
۲۳:۴۴ ۳۰ مهر ۱۳۹۶
کاش نخوانده بودم شب دیگه خوابم نمیبره
محسن
۲۳:۲۷ ۳۰ مهر ۱۳۹۶
وقتی همه بدن میمیرد مغز هنوز زنده هست
ناشناس
۲۳:۰۴ ۳۰ مهر ۱۳۹۶
فاصله بين توهم و خواب و رؤيا و مرگ از مو هم باريك تر است
ناشناس
۲۰:۵۴ ۳۰ مهر ۱۳۹۶
گناه نکنی ممکنه علم غیب پیدا کنی.
ناشناس
۲۰:۵۰ ۳۰ مهر ۱۳۹۶
کاش یک نفر از اون دنیا یک خبری می اورد.
ناشناس
۱۹:۴۵ ۳۰ مهر ۱۳۹۶
دعا کنید هنگام مرگ حضرت امیر علیه السلام را با روئی خندان ببینیم ...
ناشناس
۱۹:۳۳ ۳۰ مهر ۱۳۹۶
می فهمم
ناشناس
۱۹:۲۳ ۳۰ مهر ۱۳۹۶
منتظر بودم
ناشناس
۱۹:۰۷ ۳۰ مهر ۱۳۹۶
هم وطن احتمالا شما سوار بر روی بادبادک بودی یا زیادی شام خورده بودی
ناشناس
۱۹:۰۷ ۳۰ مهر ۱۳۹۶
هم وطن احتمالا شما سوار بر روی بادبادک بودی یا زیادی شام خورده بودی
ناشناس
۱۸:۵۴ ۳۰ مهر ۱۳۹۶
خوب که چی؟
기미야(کیمیا)
۱۸:۵۲ ۳۰ مهر ۱۳۹۶
وای چه وحشتناک
ناشناس
۱۸:۴۱ ۳۰ مهر ۱۳۹۶
گستره هستی آنچنان وسیع است که برای هر فردی مناطر متناسب با وضع خودش پیش می آید
ناشناس
۱۸:۱۸ ۳۰ مهر ۱۳۹۶
آرامش
ناشناس
۱۶:۵۴ ۳۰ مهر ۱۳۹۶
من هم چند بار در خواب و بیداری احساس کردم روحم از کالبدم جدا شده واز بالا نظاره گر من بود و آنقدر سبک شده بودم که به سختی می تونستم به جسم ام برگردم چرا دچار چنین حالتی شدم آیا میشود به این نتیجه رسید که من نیز لحظه ای مرده بودم و سپس زنده شدم ؟
ناشناس
۱۶:۲۵ ۳۰ مهر ۱۳۹۶
خواب نیز یک مرگ موقت است
ناشناس
۱۶:۲۵ ۳۰ مهر ۱۳۹۶
من هم نور و تونل رو تجربه کردم
ناشناس
۱۴:۴۸ ۳۰ مهر ۱۳۹۶
خدا همه را ببخشدو بیامرزد
ناشناس
۱۳:۵۹ ۳۰ مهر ۱۳۹۶
خیلی از افراد یک فردی را مشاهده میکنند که آنها را با خود می برد
ناشناس
۱۷:۳۷ ۳۰ مهر ۱۳۹۶
بستگی به اعمالی که فرد انجام داده هنگام مرگ چیزهای مختلفی را مشاهده میکند