بر این اساس، کوه «مانتاپ» از سال ۲۰۰۶ به سایت اصلی آزمایشهای کره شمالی تبدیل شده است. تا کنون ۶ آزمایش هستهای در دل این کوه ۲۱۹۴ متری انجام شده است. دانشمندان اعلام کردند به واسطه انفجارهای هستهای در عمق، شکل ظاهری این کوه به تاثیر از پدیده «سندروم کوه خسته» تغییر کرده است.
«پل جی ریچاردز»، زلزله شناس آمریکایی و استاد دانشگاه کلمبیا در توضیح این مطلب گفت: آنچه از کره شمالی میبینیم، حاصل از نوعی فشار در داخل زمین است. در این بخش از کره زمین، شاهد تاثیرات فشارهای داخلی روی بخشهای سطحی زمین هستیم.
پیش از این تعدادی از دانشمندان چینی نسبت به پیامدهای احتمالی فرو ریختن این کوه هستهای و نشت تشعشات رادیواکتو به نواحی اطراف هشدار دادند. دانشمندان مرکز «شمال ۳۸» نیز تغییرات گسترده در محیط زیست نواحی تحت آزمایش هستهای را تایید کرده اند. به عقیده آنها، هر آزمایش دیگری که زمین لرزهای با قدرتی کمتر از ۳ ریشتر تولید کند، میتواند روند نابودی این کوه هستهای را تسریع کرده و موجب خروج تشعشات رادیواکتیو شود.
پیونگ یانگ در تاریخ ۳ سپتامبر ششمین و قدرتمندترین آزمایش هستهای خود را که موجب وقوع زلزله ۶.۳ ریشتری شد، را انجام داد. کره جنوبی اعلام کرد آثار گاز رادیواکتیو زنون ناشی از آزمایش بمب هیدروژنی کره شمالی در بخشهایی از این کشور مشاهده شده است.
انتهای پیام/