براتی رئیس مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور در حاشیه این مراسم گفت: هم اینک ۲ میلیون و ۸۰۸ هزار مصرف کننده مواد مخدر در کشور شناسایی شده اند که عمده مصرف آنان تریاک و مشتقات آن است.
فرید براتی سده ادامه داد: به منظور درمان افراد معتاد افزون بر هفت هزار و ۲۰۰ مرکز سرپایی در کشور ایجاد شده که بیش از ۷۰۰ هزار نفر را زیرپوشش دارند.
وی ایجاد افزون بر ۱۴۰ مرکز دی آی سی، حدود ۲۸۰ مرکز گذری، ۵۴ سرپناه شبانه، ۱۷ مرکز ماده ۱۶ و هزار و ۱۰۰ مرکز اقامتی بهبودی (کمپ) را از اقدامات سازمان بهزیستی برای کمک به درمان معتادان و رفع اعتیاد در کشور ذکر کرد.
مدیرکل بهزیستی سیستان و بلوچستان افزود : سالانه حدود ۹ تا ۱۰ هزار معتاد زن و مرد این استان از ۳۰ مرکز ترک اعتیاد اقامتی این نهاد خدمات درمانی دریافت میکنند.
محمدرضا سراوانی اظهار داشت: رویکرد مرکز درمان سازمان بهزیستی سیستان و بلوچستان درمان به صورت سم زدایی و مشاوره محوری است.
وی گفت: هم اینک ۲ مرکز ترک اعتیاد ویژه کودکان نیز در زاهدان فعال است که از سال ۹۳ تا کنون ۲۰۰ کودک را زیر پوشش خود دارد.
وی وجود هشت پناهگاه شبانه و ۱۰ مرکز گذری درمان اعتیاد در سیستان و بلوچستان را از دیگر ظرفیتهای سازمان بهزیستی برای کمک به رفع مشکلات حوزه اعتیاد و آسیبهای اجتماعی در این استان برشمرد.
وی ادامه داد: با عنایت مسئولان کشوری در چند سال اخیر اقدامات بسیار خوبی در حوزه کمک به رفع مشکل اعتیاد در سیستان و بلوچستان انجام شده است.
مدیرکل بهزیستی سیستان و بلوچستان با اشاره به راه اندازی نخستین مرکز درمان اجتماع محور (تی. سی) استان در زاهدان گفت: این مرکز که دارای ۲ هزار و ۵۰۰ متر زیربناست و با اعتبار ۱۳۰ میلیون تومان ساخته شده ظرفیت پذیرش ۳۰ معتاد را در هر دوره سه ماهه دارد.
سراوانی ادامه داد: درمان اجتماع محور یکی از اثربخشترین درمانها برای افرادی است که به سوء مصرف مواد مخدر مبتلا شده اند.
انتهای پیام/ع