رئیس هیئت تحقیق و تفحص از ستاد مبارزه با قاچاق کالا گفت:مبارزه با قاچاق یک پدیده فراسازمانی، فراقوهای و فرادستگاهی است و دستگاههای مختلف باید همکاری کنند.
وی با بیان اینکه نشستهایی را هم با دستگاههای دیگر برای بررسی این تحقیق و تفحص خواهیم داشت، افزود: متأسفانه تاکنون آمار دقیقی بدست نیاوردهایم، اکنون در مرحله اول رعایت نشدن قانون از سوی دستگاههای مربوطه را بررسی میکنیم و بعد از آن به صورت مصداقی آماری را که مراکز مختلف درباره قاچاق کالا و ارز به ما دادهاند، پیگیری خواهیم کرد.
عضو ناظر مجلس در ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز با تاکید براینکه آمار دقیقی از میزان قاچاق کالا از یک مرز مشخص در کشور تاکنون نداشتهایم، اظهار کرد: گزارشهایی به ما تحویل داده شده است که برخی مقادیر را مشخص میکند مانند اینکه با انجام کولهبری در مرزهای غربی در یک روز 11 میلیارد تومان جنس وارد کشور شده که تنها 70 میلیون تومان آن به کولهبر داده شده و مابقی آن مشخص نیست در کجا صرف شده است.
انارکیمحمدی تصریح کرد: قاچاق یک پدیده فراسازمانی، فراقوهای و فرادستگاهی است و دستگاههای مختلف باید با همکاری یکدیگر زیرساختها را برای جلوگیری از این موضوع آماده کنند به عنوان مثال گمرک تا زمانی که تجهیزات لازم را در اختیار نداشته باشد، این مشکل حل نمیشود.
نماینده مردم رفسنجان و انار بیان داشت: میزان نظارت بوسیله دستگاههای نظارتی و در مناطق آزاد بیشتر شده اما اجرا نکردن صحیح قوانین خود موجب قاچاق کالا و ارز میشود.
وی ادامه داد: تا زمانی که وزارت اقتصاد و بازرگانی کد کالا را مشخص نکند نمیتوان نظارت کافی انجام داد زیرا تشخیص یک کالای قاچاق از غیرقاچاق سخت خواهد بود.
رئیس هیئت تحقیق و تفحص از ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز با بیان اینکه نقش و همکاری برخی افراد در ارگانهای نظارتی هم بر موضوع واردات قاچاق کالا در کشور قطعا در این جلسات بررسی میشود، گفت: ما میخواهیم همه جوانب را رصد کنیم و گزارشی از آمار و اطلاعات دقیق به مردم ارائه کنیم، براین اساس آدرس سایتی در اختیار مردم قرار داده شده تا هر اطلاعاتی درباره تخلفات افراد در دستگاههای نظارتی و مربوطه در موضوع قاچاق کالا دارند، به ما اعلام کنند تا بررسی کنیم.
عضو ناظر مجلس در ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز اظهار کرد: در جلسه اخیر این هیئت بحث بر سر تعیین نحوه برآورد میزان قاچاق کالا و ارز به کشور بود زیرا درصدهای مختلفی اعلام میشود اگرچه مرجع رسمی برای اعلام میزان قاچاق طبق قانون بر عهده ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز است که اکنون میزان قاچاق را 12.6 میلیارد تومان اعلام کرده البته بعضا در گذشته این رقم میان 20 تا 30 میلیارد هم بوده است.
انارکیمحمدی با اشاره به اینکه بعضا تعرفههایی وجود دارد که براساس آن امتیازاتی به برخی مراکز داده میشود، افزود: نمیدانیم آیا این موارد هم جزو قاچاق محسوب میشود یا خیر.
وی تصریح کرد: هنوز بحث برآورد میزان قاچاق برای ما روشن نیست که آیا از روش عرضه و تقاضا بررسی میشود یا تجارت بین کشوری یا میزان مصرف در کشور، اما باید در نهایت با استفاده از این سه روش میانگینی به دست بیاید تا میزان قاچاق کالا در کشور مشخص شود.
انتهای پیام/