سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ورود هیات ژاپنی به اهواز برای مشارکت در پایش و پیش بینی گرد و غبار

مدیر کل حفاظت محیط زیست خوزستان از ورود هیات ژاپنی به اهواز به منظور مشارکت در بحث پایش و پیش بینی گرد و غبار استان خبر داد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، احمدرضا لاهیجان زاده، مدیر کل حفاظت محیط زیست خوزستان در دیدار با این هیات ضمن گزارشی از تاریخچه پدیده گرد و غبار استان بیان داشت: برای ما مهم است که در زمینه مهار این پدیده از تجارب علمی استفاده کنیم.

وی تصریح کرد: توان علمی استان در مکان یابی و شناسایی کانون های داخلی و خارجی اطلاعات خوبی در دست دارد و دعوت و حضور این هیات ژاپنی نیز یکی دیگر از اقدامات کشور جهت بهره مندی از تجربیات خارجی جهت پایش و پیش بینی به ویژه گرد و غبار است.

لاهیجان زاده خطاب به هیات ژاپنی اذعان داشت: توان پیش بینی شما برای ما مهم است و در تلاشیم تا در حوزه پیش بینی به نقطه مطلوبی برسیم.

مدیر کل حفاظت محیط زیست خوزستان در بخش دیگر از سخنان خود به توسعه ایستگاه های سنجش استان اشاره و اظهار کرد: در حال حاضر 23 دستگاه سنجش در استان حضور دارد و قرار است این تعداد به 30 دستگاه افزایش یابد.

ضیاءالدین شعاعی، مدیرملی ستاد مقابله با پدیده گرد و غبار نیز درخصوص حضور هیات ژاپنی در استان گفت: به دنبال تفاهم نامه بین محیط زیست ایران و ژاپن درخصوص پدیده گرد و غبار قرار شد از توانمندی های این کشور و پایش و پیش بینی این پدیده استفاده شود.

وی بیان کرد: ژاپن هم سال هاست تحت عنوان طوفان زرد( Yellow storm) قرار دارد و این هیات که امروز در استان حضور دارد دانش و علم پیش بینی و پایش کارهای گسترده را انجام داده و امروز این توانایی ها را ارائه خواهند داد که اگر بتوانند دستگاه های این هیات انتظارات و نیازهای استان را در زمینه پایش و مقابله با پدیده ریزگرد برطرف نمایند ما نیز می توانیم از تجربیات آن ها کمک بگیریم.

هیات ژاپنی به همراه مدیر ملی ستاد گرد و غبار و نماینده مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی امروز از مجموعه اقدامات موسسه جهاد نصر و اداره کل منابع طبیعی استان در طرح مقابله با پدیده گرد و غبار در کانون های داخلی اطراف شهر اهواز دیدن کردند.

در جریان این بازدید مدیر جهاد نصر و مسئولین منابع طبیعی مطالبی از مجموعه اقدامات خود در زمینه مقابله با ریزگردها ارائه دادند.

به گفته احمد رییس زاده، قائم مقام اداره کل منابع طبیعی خوزستان در اطراف اهواز 113 هزار هکتار کانون گرد و غبار وجود دارد که 42 هزار هکتار آن به عنوان کانون های فوق بحرانی معرفی شده اند.

وی اذعان کرد: در اقداماتی 2 ساله قرار است این 42 هزار هکتار با روش های کاشت، بخش آب و مدیریت چرا مهار شود.

به گفته رییس زاده تاکنون در نزدیک به 5 هزار هکتار از آن بیش از یک میلیون و 300 هزار اصله نهال از گونه های کهور و شور گز که گونه های مقاوم و سازگار با منطقه هستند در این کانون ها کاشت شده است.

این مقام مسئول اظهار داشت: در راستای اجرای برنامه کاشت نهال از توانمندی های خانواده های روستایی استفاده شده به طوری که کاشت 350 هزار اصله نهال توسط مردم روستاهای همجوار کانون ها صورت پذیرفته و تاکنون برای مهار این کانون ها 8 میلیون نهال در قالب 31 هزار نهالستان تولید شده و در سطح سبزینه کاشت شده اند.

قائم مقام اداره کل منابع طبیعی خوزستان بیان کرد: برای آبیاری این کانون ها کانالی به عمق 1یک تا 2 متر به طول 44 کیلومتر و دبی 20 مترمکعب بر ثانیه از رودخانه کارون انتقال در دست احداث است.

انتهای پیام/گ

مشارکت هیات ژاپنی در پایش و پیش بینی گرد و غبار

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.