سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

بیماری‌هایی که سلامت دانش آموزان را تهدید می‌کند

وقتی تخم شپش را می‌بینید یعنی فرد مبتلاست پس حتما به مسئولان مدرسه خبر بدهید تا همه دانش‌آموزان هم درمان شوند. 

به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ مجتبی امیری، متخصص پوست و مو و عضو هیأت علمی دانشگاه بقیه‌الله در گفتگو با برنامه فراسو شبکه رادیویی سلامت با بیان اینکه در دختران در سنین مدرسه ریزش موی کششی شیوع دارد که مربوط به دخترانی است که موی بلند دارند و محکم آن را می‌بندند، گفت: ریزش مو در ناحیه شقیقه و پیشانی است که اگر توجه شود و موها محکم بسته نشود، از آن پیشگیری می‌شود. پیشگیری از شپش سر نیز نیاز به آگاهی دادن دارد.

وی در خصوص راهکارهای پیشگیری از شپش در دانش آموزان افزود: تراشیدن سر که از قدیم مرسوم بوده کار اشتباهی است و اصلا توصیه نمی‌شود. شپش باید درمان شود. آن هم با شامپوی مخصوص و نه شامپوی معمولی. شپش یک حشره است که راه می‌رود، پرواز نمی‌کند و خارش شدیدی ایجاد می‌کند.

این متخصص پوست و مو با بیان اینکه شپش از خون سر فرد تغذیه می‌کند و در حاشیه سر و پشت گوش بیشتر زنده می‌ماند. با تغذیه از خون، بالغ می‌شود و تخم‌ریزی می‌کند، ادامه داد: یک هفته بعد حشره از تخم بیرون می‌آید و خیلی راحت از دختر مبتلا به دختر دیگر انتقال می‌یابد. اگر فرزند شما به شپش مبتلاست باید موضوع را به مدرسه اطلاع دهید. مدرسه باید پروتکل درمانی داشته باشد و همه همکلاسی‌ها درمان شوند.

امیری با اشاره به تفاوت های تشخیص شپش و شوره بیان کرد: تخم شپش، سفید رنگ است که به آن رشک می‌گوییم. وقتی رشک را از مو جدا می‌کنید، براحتی جدا نمی‌شود و حالت چسبنده به مو دارد، اما شوره براحتی از مو جدا می‌شود.

وی در خصوص استفاده از سرکه سفید برای از بین بردن شپش گفت: وقتی تخم شپش را می‌بینید یعنی فرد مبتلاست و تمام اعضای خانواده فرد مبتلا هم باید همزمان با وی تحت درمان قرار بگیرند. حتما به مسئولان مدرسه خبر بدهید تا همه دانش‌آموزان هم درمان شوند. 

عضو هیأت علمی دانشگاه بقیه‌الله در ادامه تاکید کرد: مهم تکرار آن است که یک هفته بعد باید باشد. البته شامپو نباید به موی خیس آغشته شود و باید موخشک باشد. چون در صورت خیس بودن مو، شپش قادر است به مدت نیم ساعت نفس خود را حبس کند و زنده بماند. یک عدد شامپوی پرمترین باید روی سر بریزد و با موها آغشته شود و یک عدد هم هفته بعد باید استفاده شود.

وی در پایان با اشاره به نقش مدیران و مسئولان مدارس در این خصوص اظهارداشت: مربی بهداشت باید سر دانش‌آموزان را با دقت ببیند. اگر رشک دیده شد یعنی کودک مبتلاست. در چنین شرایطی نباید به بچه استرس داد و فقط باید به والدین دانش‌آموز گفته شود از شامپو مخصوص استفاده کنند و یک هفته بعد هم تکرار کنند. اگر تماس فیزیکی نباشد، بیماری منتقل نمی‌شود. بعلاوه نیازی نیست کودک نزد پزشک برده شود.

 

انتهای پیام/

 

روش‌های از بین بردن شپش

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.