وی افزود: در سینمای امروز مفهوم «معناگرایی» نیاز به تبیین دارد؛ برای درک بیشتر میتوان آثار موفق خارجی و ایرانی را در این بخش مورد تحلیل و بررسی قرار داد، تا به یک چارچوب نظری، معنا و جایگاه تعریف شده در حوزه سینمای معناگرا دست یافت.
رئیس سازمان سینمایی به تولید آثار سینمایی معناگرا در سالهای گذشته اشاره کرد و گفت: با توجه به سابقه موجود اگر نابتر و خاصتر در حوزه معرفتیِ خودمان به این موضوع بنگریم، در سبد تولیدات سینمای ایران میتوانیم شاهد تولیدات معناگرا باشیم و با حمایت از ساخت چند فیلم استاندارد در سال میتوان نیاز مخاطبان را برآورده کرد.
او گفت: با توجه به بضاعت موجود باید از یک نقطه شروع و امکانات لازم در این عرصه را برای صاحبان ایده و فیلمسازان مهیا کرد تا هر فیلمساز بر اساس برداشت خود بتواند در این حوزه کار کند.
حیدریان اظهار داشت: سینمای معناگرا توجه و حسِ مخاطب و فیلمساز را از عالم ماده جدا و به عالم معنا میبرد. شورای سینمای معناگرا، محلی برای تعامل و گفتوگوی اهل علم در حوزه سینمای معناگراست، فرصتی که تاکنون محقق نشده است.
در ادامه این نشست، مباحثی چون توجه به معنا و معنویت در آثار سینمایی از نگارش تا تولید، تبیین مفاهیم اولیه برای تمام اهل فن و عرضه مفاهیم به صورت شاخص های عملی، نگاه واقع بینانه به سینمای معناگرا لزوم مشخص شدن شاخصههای اخلاقگرایی، دینی و مذهبی و معناگرایی، تعیین اولویت و موضوع این نشست، پرهیز از آسیبهایی که از طریق افکار و اعتقادات عرفانهای شرقی و یا غربی در این حوزه وجود دارند، اهمیت دلایل صوری معنا در سینما، کاربرد منطق و مفهوم و همچنین معنای فارسی معنویتگرایی در این ژانر مطرح و مورد بررسی قرار گرفت.
گفتنی است؛ نخستین نشست «شورای معناگرا » با حضور محمدمهدی حیدریان، حجتالاسلام و المسلمین هادی صادقی، حجتالاسلام والمسلمین محمدرضا زائری، منوچهر محمدی، شهریار بحرانی، احمدرضا معتمدی، هادی نائیجی، حسین اسدیزاده، علیرضا تابش و دکتر مسعود نقاشزاده در بنیاد سینمایی فارابی برگزار شد.
انتهای پیام/