وی افزود: یک تغییر اساسی در این طرح، ساماندهی و اصلاح تعرفه های پزشکی و حذف پرداختی بیماران تحت عنوان زیرمیزی بود که اقدام بسیار مناسبی محسوب می شود.
عضو هيئت مديره انجمن راديولوژی ايران ادامه داد: برای اصلاح تعرفه های پزشكی، کتابی به عنوان CPT که یک کتاب بین المللی و کارشناسی شده است، به عنوان مرجع انتخاب شد؛ این کتاب که در حال حاضر در آمریکا مورد استفاده است، خدمات مختلف حوزه سلامت را ارزش گذاری می کند، به این معنی که تمام اقدامات از کارهای ساده مثل ناخن گرفتن تا جراحی های پیچیده نسبت به یکدیگر دارای ارزش مشخص می شوند و این ارزش ها با یک عدد تعیین می شوند.
حاجی مقصود تصریح کرد: این کتاب در ايران به بهانه بومی سازی، مورد دستکاری قرار گرفت و متاسفانه بسیار سلیقه ای و تبعیض آمیز این کار انجام شد و در تدوين آن از جامعه راديولوژی مشورت گرفته نشد.از 2.5 برابر كمتر از ميزان كتاب مرجع ارزش گذاری شد و برخی گروه های خاص توانستند كدهای مربوط به رشته های خود را بيش از ميزان كتاب مرجع ارزش گذاری كنند.
عضو هيئت مديره انجمن راديولوژی ايران گفت: همه صاحب نظران از جمله اعضای كميسيون بهداشت مجلس و رئیس سازمان نظام پزشكی معتقدند هرگونه تغییر در كوچكترين جز كتاب، ماهيت آن را مخدوش كرده و اعتبار آن را از بين می برد.
حاجی مقصود گفت: نگاه تبعیض آمیز به کدهای خدمات تخصص رادیولوژی آنقدر آشکار بود که در ويرايش قبل با پیگیری های همکاران ما و ارائه آمار و مستندات، در نهایت تنها 18 قلم از مجموع صدها خدمت حوزه تصویربرداری، اصلاح و نزدیک به ارزش گذاری کتاب مرجع شد و البته مسئولان قول اصلاح سایر خدمات را در ویرایش های بعدی دادند.
وی بیان کرد: در حالیکه جامعه رادیولوژی با متانت منتظر اصلاح نگاه و عمل مسئولان به خدمات آنها بود، متاسفانه آگاه شدیم که شورای عالی بیمه در حال کاهش آن تعداد محدود خدمات اصلاح شده قبلی است که البته قبل از انتخابات این موضوع به صورت مکتوب از سوی دولت نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه تکذیب شد.
عضو شورای سياست گذاری انجمن راديولوژی ايران گفت: ولی در نهایت این اتفاق در حال وقوع است و به طور چشمگیری تعرفه خدمات رادیولوژی از 25 تا 46 درصد نسبت به سال قبل با کاهش رو برو خواهد شد و این در حالی است که هیچ گونه رشد منفی تورمی نداشته ایم و بسیاری هزینه ها از حقوق پرسنل گرفته تا اجاره بها، مالیات، هزینه نگهداری و نوسازی دستگاه ها افزایش قابل توجهی داشته اند.
حاج مقصود با اشاره به اینکه تاخير حدود يک ساله در پرداخت بيمه ها و بلوكه شدن بخشی از دارايی ها نيز جای خود را دارد،گفت: مسئولان عنوان می کنند كه این کاهش تعرفه ها جهت صرفه جويی در منابع بيمه ها انجام شده است که البته باید ذکر شود هدر رفت منابع به گواه کارشناسان خبره در این حوزه ها نیست و رايگان كردن برخی خدمات گران قيمت و نبود نظارت كافی باعث بدهی بيمه ها به نظام سلامت شده است.
دبير انجمن راديولوژی استان مركزی تاکید کرد: باید توجه داشت، اگر كمبود منابعی وجود دارد چرا بايد جبران آن با كاهش تعرفه در 2 گروه خاص باشد آيا بهتر نبود افزايش كمتری در تعرفه ساير گروه ها اعمال می شد تا نمود تبعيض آميز اين اقدامات كمتر جلوه می كرد.
عضو شورای سياست گذاری انجمن راديولوژی ايران گفت: در حال حاضر ویرایش سوم کتاب ارزش نسبی خدمات سلامت آماده شده و جامعه رادیولوژی و البته سایر گروه ها از جمله همکاران متخصص بیهوشی از بابت اجرای آن ناخشنود هستند، چرا که معتقدند این کار تشدید نگاه تبعیض آميز بین رشته های تخصصی پزشكی است که متاسفانه در موضوعات مختلف حوزه بهداشت و درمان نيز شاهد آن هستیم.
حاجی مقصود افزود: چنین نگاهی باعث ايجاد اخلال در ارائه خدمات مطلوب تصويربرداری به بیماران خواهد شد و قطعا مشکلات مناطق محروم را تشدید می کند.
وی عنوان کرد: این كاهش غير عادلانه تعرفه های راديولوژی علاوه بر اینکه حوزه تصويربرداری تشخيصی را از پیشرفت و بروزرسانی دستگاه ها باز می دارند، خطر ورشکستگی مراکز تصوير برداری را هم تشديد می كند، چرا که تمام دستگاه های مورد استفاده در رشته تصویربرداری تشخیصی در حال پیشرفت سریع و دارای قابلیت های فراوان هستند كه برای تهیه و کاربرد آنها نیاز به پرداخت مبالغ بالا و البته به دلار داريم .
وی افزود: درصورتی که تجدید نظری در امر تعرفه ها انجام نشود، نباید انتظار پیشرفت و استفاده مطلوب از علم رادیولوژی را در کشور داشت، از طرفی مسئولان باید بدانند که با ارزان کردن یک خدمت با افزایش تعداد درخواست های آن روبرو خواهند شد و البته اين موضوع تحميل هزینه های گزاف به سازمان های بیمه ای را در پی خواهد داشت.
حاج مقصود با بیان اینکه انجمن رادیولوژی ایران ضمن دعوت جامعه راديولوژی به حفظ خويشتنداری و ارائه خدمات با كيفيت و مطلوب به مردم،گفت: رایزنی های گسترده ای را در سطوح مختلف دولت، مجلس، قوه قضائیه و سازمان نظام پزشکی انجام داده ایم و همچنان در حال پیگیری اين موضوع هستيم.
وی خاطرنشان کرد: نکته قابل توجه و امیدوار کننده این پیگیری ها و ملاقات ها، تاکید قاطبه مطلعین بخش بهداشت و درمان بر اجرای كامل کتاب ارزش نسبی خدمات بدون دستکاری سلیقه ای است. لذا با توجه به واحد بودن نظر اغلب متوليان حوزه سلامت، اميدوارم جهت كاهش التهاب ايجاد شده در جامعه رادیولوژی و ديگر گروه های پزشكی، اقدام عملی در أسرع وقت انجام شود و در اولين گام دستور توقف اجرای ويرايش سوم كتاب تعرفه ها داده شود و بعد از آن در فضای كارشناسی، نسخه صحيحی از كتاب تأليف شود و مورد استفاده قرار گيرد.
عضو هيئت مديره انجمن راديولوژی ايران گفت: البته با آمار و اطلاعاتی که در اختیار نمایندگان مجلس چه اعضا کمیسیون بهداشت و چه سایرین قرار دادیم، با حساسیت آنها نسبت به بررسی تحريف احتمالی كتاب مرجع مواجه شدیم و امیدواریم با قول های مثبتی که گرفتیم، در صورت عدم حصول نتیجه از ساير روش ها، با ورود نمایندگان مجلس به این قضیه و تحقیق و تفحص از روند نگارش کتاب، دستكاری های احتمالی برای افكار عمومی روشن و از هدر رفت بیش از پیش منابع بیت المال در حوزه های خاص جلوگیری شود.
حاجی مقصود تأکید کرد: علیرغم اینکه همکاران ما با پیش بینی درآمد آتی خود، تعهدات مالی جهت بروزرسانی دستگاه های مطب برای خود ایجاد کرده اند و اعمال کاهش تعرفه ها به شدت موجب درگیری های مادی و معنوی آنان خواهد شد، دلخوری عمده جامعه راديولوژی تبعيض و بی عدالتی در مكانيسم تعيين تعرفه خدمات پزشكی است كه اميدواريم با اجرای كتاب مرجع بدون دستكاری اين دغدغه برطرف شود.
انتهای پیام/