عضو هیأت رئیسه اتحادیه فرآورده های نفت، گاز و پتروشیمی از دردسر ساز شدن تقاضای سازمان امور مالیاتی و دارایی مبنی بر دریافت ارزش افزوده از بازرگانان فرآورده های نفتی خبر داد.
عضو هیأت رییسه اتحادیه فرآوردهای نفت، گاز و پتروشیمی ادامه داد: دارایی با تقاضای ارزش افزوده بابت کالاهایی که صادر و از کشور خارج شده و یا در خارج کشور خرید و فروش انجام می شود، برای بازرگانان مشکلاتی را ایجاد کرده است.
وی بیان کرد: این موضوع ضمن به خطر انداختن شفافیت در دفاتر مالی بازرگانی به سازمان دارایی و ارزش افزوده ضرر وارد میکند.
رفیعی فرد با تاکید بر موافقیت اتحادیه مبنی بر تک نرخی شدن ارز گفت: تحقق این موضوع باعث حذف رقابت های ناسالم و رانت ها می شود، از اینرو بخش خصوصی میتواند در فضایی یکسان قابلیتهای خود را بیش از پیش به نمایش بگذارد.
عضو هیأت رییسه اتحادیه فرآوردهای نفت، گاز و پتروشیمی درباره نرخ خوراک واحدها گفت:پالایشگاه ها، پالایشگاههای پایین دستی صنعت قیر و پتروشیمی ها با نرخ ارز مبادله ای خوراک خود را تحویل میگیرند، اما برخی واحدهای کوچک پارافینی و واحدهای کوره سازی از این موضوع مبرا هستند.
وی با اشاره به مذاکرات انجام شده با شرکت بورس کالای ایران و پیشنهاد اتحادیه برای اصلاح آیین نامه اجرایی در بورس گفت: هم اکنون آیین نامه یک طرفه و به نفع عرضه کنندگان است، در حالیکه باید منافع آن دسته از خریدارانی که خود تولیدکننده هستند، رعایت شود.
رفیعی فرد در پایان گفت: سازمان بورس برای ارتقای شفافیت و تهییه خوراک برای واحدهای پایین دست، به منظور ایجاد شرایط رقابتی یکسان باید به اصلاح آیین نامه اجرایی خود بپردازند.
وحید شیخی رییس کمیسیون قیر اتحادیه صادرکنندگان نفت، گاز و پتروشیمی در ادامه این نشست اظهار کرد: قیر تهاتری و ترانزیت قیر از کشور عراق به اسم قیر ایران صورت میگیرد که با توجه به پایین بودن کیفیت قیر عراق از ایران، این موضوع به نام قیر ایران آسیب وارد میکند.
وی با بیان اینکه ۷۵ شرکت بزرگ قیر عضو این اتحادیه هستند، در مورد مشکلات این کمیسیون توضیح داد: یکی از مشکلات کمیسیون قیر اتحادیه صادرکنندگان، قیر تهاتری و ترانزیت قیر از کشور عراق به اسم قیر ایران است.
شیخی افزود: این موضوع به نام قیر ایران آسیب وارد میکند، زیرا کیفیت قیر عراق بسیار پایینتر از قیر ایران است.
رییس کمیسیون قیر اتحادیه صادرکنندگان نفت، گاز و پتروشیمی با بیان اینکه در سال گذشته سه میلیون تن قیر به ارزش ۸۰۰ میلیون دلار صادر شد، افزود: برای رعایت استاندارد قیر کارگروه فنی تشکیل شده و پایش انجام میشود. با این حال به دلیل عرضه قیر تقلبی به نام ایران و عدم تعادل نرخ فروش قیر داخلی و صادراتی مشکلاتی پیش آمده است.
شیخی در خاتمه گفت: قیر داخلی ۸۰ تا ۱۵۰ هزار تومان بالاتر از قیر صادراتی است، چراکه بورس کالا نباید به عنوان محلی برای فروش بر این موضوع نظارت داشته باشد.
انتهای پیام/