سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

معاون سازمان جهاد کشاورزی قم:

تولید محصول ارگانیک در استان قم

سلامی گفت:در سال گذشته حدود ۱۰۰ تن محصول زیتون ارگانیک در استان قم تولید شده است، البته در سطوح کوچک روستایی نیز محصول ارگانیک تولید می شود که آمار رسمی ندارد.

 به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از قم ؛محمد علی سلامی،معاون سازمان جهاد کشاورزی قم ، ضمن تأکید بر تولید محصول ارگانیک در استان قم، اظهار داشت: با توجه به این که تولید محصول ارگانیک و یا محصول سالم نیازمند برنامه‌های دقیق و اجرای موارد متعدد است، این سازمان از ۳ سال پیش تا کنون با پیگیری و اجرای طرح IPM یا مدیریت مبارزه تلفیقی با آفات و کاهش مصرف سموم اقدامات گسترده‌ای را در این خصوص در دستورکار قرار داده است.

 معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی قم از کاهش میزان مصرف سموم دفع آفات و بیماری‌ها در استان قم طی سال‌های اخیر خبر داد.

وی افزود: در همین راستا با ایجاد آزمایشگاه گیاه پزشکی، انسکتاریوم تولید حشرات مفید، همچنین آزمایشگاه مجهز به دستگاه ICP برای اولین بار در استان مخصوص اندازه‌گیری عناصر غذایی و کودها و عناصر سنگین با دقت بالا که تا ماه آینده به بهره‌برداری می‌رسد، گسترش قابل ملاحظه‌ای در تولید محصول سالم برای آینده پیش بینی می‌شود.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان قم بیان داشت: در ادامه با اشاره به میزان استفاده از سموم دفع آفات در تولیدات کشاورزی قم، میزان سموم دفع آفات و بیماری‌ها در بخش کشاورزی استان طی سال‌های اخیر افزایش نداشته است و در حدود ۱۰۰ تن در سال می‌باشد.

وی با اشاره به اینکه این میزان مصرف سم در قم نسبت به مصرف کشوری و حتی جهانی پایین‌تر است، گفت: سطح مبارزه با بسیاری آفات و علف‌های هرز به صورت فیزیکی و غیر شیمیایی و در تکرارهای متوالی بیش از ۵۰ هزار هکتار در باغات و زراعت‌ها بوده است.

سلامی در ادامه سخنان خود، گفت: تولید محصول ارگانیک به خاطر اینکه به هیچ وجه نباید از سموم و همچنین کودهای شیمیایی و معدنی استفاده شود حتی در سطح دنیا محدود می‌باشد، چرا که استفاده از کود های شیمیایی معدنی برای افزایش کمیت و کیفیت محصولات رایج است. با این حال در سال گذشته حدود ۱۰۰ تن محصول زیتون ارگانیک در استان قم تولید شده است، البته در سطوح کوچک روستایی نیز محصول ارگانیک تولید می شود که آمار رسمی ندارد.

وی در ادامه به روند اجرای طرح IPM در استان اشاره کرد و بیان داشت: از سال های گذشته تاکنون روند صعودی در اجرای سطوح طرح IPM داشته‌ایم و هم اکنون حدود ۲ هزار هکتار سطح اجرایی IPM و تولید محصول سالم در پسته، گیلاس، انار، صیفی جات و گلخانه داریم و هر ساله بر سطح و کیفیت اجرا افزوده می‌شود.

انتهای پیام/ح

کاهش مصرف سموم در بخش کشاورزی قم/اجرای طرح IPM در استان قم

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.