وی با اشاره به اینکه بیش از ۲۰ نهاد لشکری و کشوری در مراسم اربعین نقش دارند؛ افزود: پس از مراسم سال گذشته اربعین، برنامه ریزی برای امسال آغاز شد و این مراسم به اندازه یک انتخابات از اهمیت برخوردار است.
رییس ستاد مرکزی اربعین ادامه داد: کمیتهها و ستادهای اربعین برای رفع مشکلات برنامه ریزی کردند و با تشکیل یک شورای راهبردی برای حل مشکلات گام برداشتیم.
وی با بیان اینکه نظم و امنیت در اربعین مهم است؛ گفت: مردم محوری و مدیریت انتظارات از موضوعات مهم است و باید در این زمینه اقدامات لازم انجام شود.
ذوالفقاری تاکید کرد: ما امسال تلاش زیادی برای اضافه کردن مرز خسروی برای مراسم اربعین داشتیم، ما جلسه گذاشتیم و طرف عراقی هم قبول کرد و نهایتا این بخش میتواند به کاهش ازدحام گذرگاههای دیگر همچون مهران کمک کند، کردستان، کرمانشاه و اردبیل قرار است از مرز خسروی حرکت کنند تا تراکم جمعیت از مرز مهران کم شود.
وی گفت: استانهای جنوبی و شرقی از مرز شلمچه اعزام شدند و این مرزها معطلی و مشکل ندارند.
رییس ستاد مرکزی اربعین درباره ساز و کار ویزای اربعین گفت: ۳۰۰ هزار نفر برای ویزای اربعین اقدام کردند و برآوردمان این است که این میزان افزایش یابد، خواهش مان از مردم این است که زودتر برای ویزا اقدام کنند. در سفرم به عراق موضوع ویزا را با طرف عراقی مطرح و حل کردیم.
ذوالفقاری با اشاره به نحوه ثبت نام از طریق سامانه سما تاکید کرد: ما دو روز مانده به اربعین صدور ویزا خواهیم داشت و غیر از ۴ نقطهای که صدور ویزا میکنند ۱۲ دفتر هم برای صدور ویزا اضافه شده اند.
وی درباره سفر غیر مجاز به اربعین گفت: سال گذشته در برخی از مقاطع با ازدحامی در نقطه صفر مرزی مواجه شدیم. ما دو مرحله تا حد نخست وزیری عراق تلاش کردیم تا ازدحام را مدیریت کنیم و طرف عراقی هم همکاری کرد.
ذوالفقاری تاکید کرد: ناجا طرحی را برای اعمال مدیریت و قانون افراد غیر مجاز دارد، اگر افراد بخواهند غیر مجاز وارد عراق شوند طرف عراقی مرز را خواهد بست.
رییس ستاد مرکزی اربعین درباره مبلغ ویزا و ساز و کار لغو روادید گفت: لغو روادید خواست جمهوری اسلامی ایران است؛ اما طرف عراقی موافق این موضوع نیست. مبلغ روادید ۴۰ دلار است و با هماهنگی بانک مرکزی نیاز نیست دلار بخرند بلکه دفاتر مبلغ ریالی را دریافت میکنند. تعدادی دستگاه خودپرداز در مرزها مستقر کردیم، اما کافی نیست.
وی درباره امنیت مرزهای ایران و عراق گفت: امنیت داخل مرز با جمهوری اسلامی است و نیروهای مسلح در این زمینه کمک میکنند و کمیتهای در این زمینه فعال است.
سردار محمد بابایی رئیس پلیس امنیت ناجا در ادامه برنامه گفتگوی زنده تلفنی با اشاره به اینکه کمیته امنیت بیش از ۹ ماه است که به طور فعّال جلسات خود را برگزار میکند، گفت: شرایط را برای رفع اشکالات فراهم کرده ایم لذا خواستار همکاری لازم با پلیس هستیم به گونهای که امیدواریم آنها به توصیههای پلیس توجه لازم را داشته باشند تا بتوانیم مشکلات کمتری را داشته باشیم.
وی با اشاره به اینکه داشتن گذرنامه و اخذ ویزا به طور جدی برای تشرف به مراسم اربعین امسال لازم است، افزود: با اقدام به موقع پلیس مانع از ورود ویزای جعلی به بازار شديم ، مردم توجه داشته باشند که بايد از مراکز رسمی برای تهیه ویزا اقدام کنند.
سردار بابایی خاطرنشان کرد: مجموعه پلیس راهور تمام امکانات لازم را در مسیرهای تردد به مهران و شلمچه تدارک دیده است به طوری که محدودیت پارکینگ نیز رفع شده است.
ذوالفقاری در بخش دیگری از این برنامه با اشاره به اینکه در ایام اربعین ۵۰ هزار نفر در مرز برای خدمات رایگان فعالیت می کنند، ادامه داد: بیش از ۸۰ درصد نذور مردم توسط موکب های ایرانی و عراقی توزیع می شود.
رییس ستاد مرکزی اربعین با اشاره به اینکه مردم باید از مرزهای تعیین شده تردد داشته باشند و در هنگام سفر مدیریت لازم را به عمل آورند، گفت: در حوزه زیرساخت کارهای بزرگ صورت گرفته است اما برای سنوات آینده کارهای باقی مانده همواره وجود دارد در این سفر مردم تفاوت ها را مشاهده خواهند کرد.
وی با اشاره به بیمه مسافران گفت: ستاد مرکزی اربعین کارش قیمت گذاری نیست ، برای ایام اربعین جلسات متعددی برگزار شده به طوری که از دوستان هلال احمر در این ایام در خواست سوبسید شده است، در عراق هزینه درمان سرپایی خیلی بالاست و این برای مردم مشکل ایجاد می کنند.
ذوالفقاری در خصوص بحث حمل و نقل مسافران افزود: اتوبوس یک سر پر و یک سر خالی برمیگردد دیروز و امروز از مسئولان وزارت راه و سازمان حمایت از مصرف کننده و تولیدکننده درخواست کرده ایم که با انجمن اتوبوسران ها جلسه برگزار کنند تا قیمت ها منطقی باشد.
حسن پلارک رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات در بخش دیگری از این برنامه با اشاره به اینکه تعداد موکب های امسال به ۱۶۰۰ ارتقا یافته است، اظهار داشت: این موکب ها ظرفیت یک میلیون و پانصد هزار نفر خواب را فراهم خواهند کرد .
وی با اشاره به اینکه میزبان اصلی در بخش اربعین مردم عراق است، بیان کرد: امسال با برنامه ریزی ستاد مرکزی اربعین رشد ۱۰ تا ۱۵ درصدی را در بحث اسکان خواهیم داشت.
پلارک با اشاره به اینکه بازدهی خدمت رسانی به زائران از 5 صفر تا 25 صفرخواهد بود، گفت: ۵۰ درصد موکب ها خدماتشان را در داخل خاک ایران انجام می دهند به طوری که آنها آموزشهای لازم را فرا گرفتند.
وی افزود: موکب ها سال گذشته در خصوص پذیرش زائران عراقی دچار مشکل بودند اما امسال باید به صورت عمومی به زائران خدمت رسانی صورت گیرد، مردم میتوانند به موکب های مجوزدار و پروانه دار کمکهای محلی خود را تحویل دهند.
انتهای پیام/
تا دنیا دنیاس، عرب از ایرانی متنفره. بعد ما باید براشون سینه چاک کنیم. ما هم نبابد آدم حسابشون کنیم و پرتشون کنیم بیرون.
لعنت بر کسی که بخواد ایرانی رو حقیر کنه.
ما فرزندان کوروش هستیم و زیر بار حقارت نمیریم.