رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: باید اتاقهای بازرگانی دو کشور بیشتر فعال شوند و ایجاد کمیسیونهای مشترک اقتصادی دو کشور میتواند این مهم را تسهیل کند.
لاریجانی به عرصههای نفت و گاز، انرژیهای پاک، حمل و نقل ریلی و محیط زیستی به عنوان محورهای همکاریهای اقتصادی اشاره کرد و گفت: در همه این زمینهها میتوان همکاری مشترک داشت و سطح روابط اقتصادی دو کشور را افزایش داد.
رئیس مجلس شورای اسلامی به شرایط منطقه اشاره کرد و گفت: مذاکرات سوریه در آستانه خوب پیش رفته است ولی نیاز به ابتکارات تکمیلی دارد تا این مذاکرات تقویت شود، روسیه هم نقش فعال و موثری در این مذاکرات داشته است.
وی به حفظ تمامیت ارضی کشور عراق تأکید کرد و گفت: ایران از تمامیت ارضی عراق به صورت کامل حمایت میکند. در عراق مسئله داعش تمام نشده که یک مسئله دیگری رخ داده است و اسرائیلیها پشت این بحران قرار دارند.
لاریجانی گفت: ایران همواره در کنار کردها بوده است اما این اقدامات باعث اشفتگی منطقه و بروز مشکلاتی میشود.
رئیس مجلس شورای اسلامی خواستار حمایت بیشتر ترکیه از مسلمانان میانمار شد.
بر اساس این گزارش، رئیس پارلمان ترکیه نیز در این دیدار خواستار تقویت و ارتقاء سطح همکاریهای بین دو کشور شد و گفت: توسعه روابط پارلمانی توسعه روابط بین ملت ها است بنابراین سطح روابط دو کشور باید افزایش یابد و زمینههای آن وجود دارد.
وی همچنین افزود: میزان تجارت دو کشور 9.7 میلیارد دلار است و ترکیه قصد دارد این میزان به 30 میلیارد دلار در سال افزایش یابد. فعالان اقتصادی ترکیه مصمم به همکاریهای نزدیک با فعالان اقتصادی جمهوری اسلامی ایران هستند و ترکیه از ارتقاء و گسترش روابط اقتصادی به شدت حمایت و استقبال میکند.
رئیس پارلمان ترکیه به سفر اردوغان رئیس جمهور ترکیه به ایران اشاره کرد و اظهار داشت: پس از این سفر رئیس جمهور دستور دادند که تجارت بین دو کشور بر اساس ارزهای ملی دو کشور صورت گیرد و این تصمیم به موقع و موثر در عرصه اقتصادی برای دو کشور بوده و باید ارتباط گمرکی دو کشور توسعه یابد.
رئیس پارلمان ترکیه با اشاره به شرایط منطقه، تصمیمهای دو دولت را تاریخی ارزیابی کرد و گفت: منطقه با چالشهایی مواجه است و دو کشور با تهدیدهای مشترک روبرو هستند بنابراین باید با هماهنگی یکدیگر حرکت کنیم تا به وحدت و حفظ تمامیت ارضی کشورها ختم شود. در واقع حفظ تمامیت ارضی عراق سیاست مشترک دو کشور است.
وی همچنین افزود: ترکیه معتقد است رفراندوم در کردستان عراق مشروع نبوده است و در این شرایط همکاریهای ایران و ترکیه برای منطقه حیاتی است.
رئیس پارلمان ترکیه تصریح کرد: باید با همکاری یکدیگر تلاش شود تا امت اسلامی از این مناقشات خارج شوند.
رئیس پارلمان ترکیه خواستار شکلگیری دیدارهای سه جانبه بین ایران، ترکیه و پاکستان برای همکاری و هماهنگی در اعلام مواضع در خصوص مسائل بینالمللی شد.
انتهای پیام/