سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رجیستری؛ سوزنی بر بازارِ چاق گوشی‌های قاچاق

با اجرای کامل طرح رجیستری قطعا بازار چاق گوشی های قاچاق رو به کسادی خواهد رفت.

به گزارش خبرنگار حوزه دریچه فناوری گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان؛ آمارها نشان می دهد 83 درصد از گوشی های که مردم کشورمان از آن استفاده می کنند قاچاق بوده و از مبادی غیررسمی وارد کشور شده اند، بازاری که این روزها به مدد محصولات قاچاق حسابی چاق شده و علاوه بر ضربه به اقتصاد، مباحث فرهنگی، سلامت، اجتماعی و ... را نیز به چالش کشیده است.

همچنین آخرین برآوردها حجم قاچاق گوشی های همراه را 11 میلیون و 600 هزار دستگاه نشان می دهد که ارزشی بیش از یک میلیارد و دویست میلیون دلار دارد، اما چند سال پیش برای ساماندهی اوضاع بازار قاچاق گوشی های تلفن همراه هوشمند زنگی به صدا درآمد که این روزها صدای آن بلندتر شده و قرار است در 28 مهرماه این زنگ صدای گوشی های قاچاق را خاموش کند!.

رجیستری عنوان طرح جلوگیری از ورود گوشی های قاچاق به ایران است طرح که مزایای بسیاری در حوزه کشوری و برای مردم داردو قطعا اولین برندگان آن مردم خواهند بود.

گوشی ها قاچاق مرجوعی کارخانه های سازنده

سیدعلیرضا آل داوود کارشناس فنی و پژوهشگر حوزه فضای مجازی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان در خصوص طرح رجیستری گفت:طرح رجیستری با اینکه طرح تازه ای نیست و چند سالی است که بحث آن بر سر زبانها افتاده اما اجرای کامل آن می تواند از ورود موبایل های قاچاق و تبلت های دارای سیم کارت جلوگیری کند زیرا حجم بسیاری از گوشی های موجود در بازار از مبادی غیر قانونی وارد کشور می شوند و این امر به اقتصاد کشور ضربه خواهد زد.

وی ادامه داد: بسیاری از کشورها قوانین خاص و سختگیرانه در خصوص واردات گوشی همراه دارند و یکی از مهمترین نکات مورد توجه آنها میزان جذب تشعشع تلفن همراه بر اساس استاندارهای تعیین شده است.

آل داوود با بیان اینکه اگر وزارت صنعت معدن و تجارت و وزارت ارتباطات این طرح را صاداقانه اجرایی کنند علاوه بر اینکه از حجم گوشی های قاچاق کاسته خواهد شد، از نظر مالی نیز هم به به نفع مردم و هم به نفغ کشور خواهد بود، تصریح کرد: خریداران تلفن همراه هزینه گارانتی و خدمات پس از فروش را پرداخت کرده در حالی که به دلیل قاچاق بودن  هیچ یک از گوشی های همراه خدمات پس از فروشی نخواهند داشت.

این کارشناس فنی ادامه داد: نکته مهم در اجرای طرح رجیستری تبعات مثبت آن برای سلامتی افراد است زیرا جلوگیری از ورود گوشی های قاچاق که میزان جذب تشعشع آنها بسیار بالا است در افزایش سطح سلامتی کاربران تاثیر بسزایی خواهد داشت.

وی گفت: این طرح باید چند سال پیش زمانیکه هنوز ضریب نفوذ تلفن همراه هوشمند در کشور به میزان فعلی رشد نکرده بود اجرایی می شد، در حالی حاضر ضریب نفوذ موبایل در کشور 110 درصد است که متاسفانه بخشی عمده آنها را قاچاق تشکیل می دهد، بسیاری از تلفن های همراه موجود در بازار بازسازی شده و مرجوعی کارخانه های سازنده است که به دلیل نپذیرفتن کشورهای اروپایی به واسطه قوانین سخت گیرانه در حوزه واردات تلفن همراه، از سوی قاچاقچیان وارد کشور شده و متاسفانه به قیمت اصل آن به مردم فروخته می شود.

آل داوود اعلام کرد: همانطور که اشاره شد مساله مهم در آسیب زا بودن تلفن های همراه به دلیل میزان جذب تششعات مضر برای بدن است و متاسفانه به دلیل استفاده بیش از اندازه مردم از این گوشی ها در سال های آینده با انواع بیماری ها مواجه خواهیم شد.

رجیستری نقطه امید تولیدکنندگان داخلی

پژوهشگر حوزه فضای مجازی اجرای طرح رجیستری را نقطه امیدی برای تولیدکنندگان داخلی تلفن همراه خواند و اعلام کرد: اجرای این طرح می تواند اهرم فشاری باشد بر شرکت هایی که به ایران تلفن همراه صادر می کنند زیرا از زمان اجرای رجیستری محصولات از مبادی رسمی و به صورت اصل در اختیار مردم قرار می گیرد و آنها ملزم به رعایت قوانین در این حوزه هستند.

وی افزود: مونتاژ قطعات تلفن همراه تولید کشورهای خارجی از سوی کارگران ایرانی نیز می تواند راه دیگری برای کاهش اثرات منفی قاچاق  و همچنین ایجاد اشتغال برای جوانان کشورباشد.

آل داوود با تاکید بر اینکه باید در کنار اجرای طرح نقص هایی که به دلیل آنها اجرای رجیستری به تعویق افتاده برطرف شده باشد گفت: در زمان اجرا نباید به برخی سودجویان اجازه داده شود با دستکاری تلفن های همراه جهت آنتن دهی در ایران همچنان به واردات گوشی های قاچاق مشغول باشند.

این کارشناس مسائل فنی با ابزار امیدواری از اجرای کامل طرح پس از تاخیرهای پیش آمده، اظهار داشت:  امید است سامانه اجرا حقیقتا کامل شده باشد و بتوان آن را به صورت درست در کشور اجرا کرد، البته نگرانی هایی از اجرای ناقص طرح و سودجویی برخی از افراد و همچنین متضرر شدن مردم وجود دارد که انتظار میرود مسئولان برای این امور نیز چاره ای اندیشیده باشند.

وی در پایان تصریح کرد: فرهنگ سازی استفاده از کالای داخلی و یا حتی کالای اصل که با مجوز وارد کشور شده است نیز باید از سوی مسئولان امر صورت گیرد، زیرا موبایل در سراسر دنیا ابزاری ضد سلامتی معرفی می شود و نیاز است برای استفاده صحیح از آن از ابتدای خرید تا زمان مصرف فرهنگ استفاده به مردم آموزش داده شود.

و در پایان؛

مسئولان 28 مهر ماه را زمان اجرای کامل طرح رجیستری در کشور اعلام کرده اند، طرحی می تواند جلوی قاچاق 83 درصدی گوشی های موبایل را بگیرد و از سویی دیگر نقطه امیدی برای تولیدات داخلی گوشی همراه و ایجاد اشتغال برای جوانان کشور باشد، باید منتظر ماند و دید که آیا این بار رجیستری کامل و دقیق اجرا خواهد شد یا خیر.

انتهای پیام/

گفتگو از عاطفه بیات

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
محسن
۱۱:۱۹ ۲۶ مهر ۱۳۹۶
با عرض سلام خسته نباشید به شما و همکاراتون یه سوال داشتم از اقای وزیر ارتباطات. سوال بند درمورد این هستش اگر شخصی بعد از اجرا شدن قانون ریجستری به یک کشور ثالث یا خارجی سفر کرد و برای خودش گوشی خرید و اورد اون گوشی چگونه فعال میشود. و این قانون ریجستری موبایل چگونه میخواهد اجرا شود.
ناشناس
۲۱:۴۴ ۲۵ مهر ۱۳۹۶
یعنی این طرح باعث میشه گوشی موبایل قیمتش کنترل بشه و مسیولین هر قیمتی که خواستن بزارن؟؟؟اگه این طرح اینطوری اجرا بشه خیلی بد میشه
ناشناس
۱۲:۴۳ ۲۵ مهر ۱۳۹۶
گوشی موبایل مثل ماشینهای بی کیفیت قیمتشون سر به فلک میزنه