اکبر قهرمانی در این باره گفت: نمایش «آنکه گفت نه» نوشته عبدالرضا حیاتی و از تولیدات جدید گروه تئاتر نیایش است که در قالب «سوگواره ملی از عاشورا تا اربعین» در کانونهای فرهنگی بعثت، حر، ابوذر، میثم و شریعتی ویژه دانشآموزان تا 30 آبانماه به صحنه میرود. قصه این نمایش، داستان خولی است که با سر متبرک حضرت امام حسین(ع) وارد کلیسایی میشود.
وی ادامه داد: ماجرای خولی در واقعه کربلا، داستان آشنایی است که البته برای نسل نوجوان امروز که کمتر این وقایع را شنیده، جذابیت دارد. ما نمایش خود را بر پایه توسعه تئاتر مردمی و ویژه دانشآموزان طراحی کردهایم و از این رو، به درخواست خودمان و با هماهنگیهایی که انجام شد، اجرای این نمایش به تناوب در 5 کانون فرهنگی تربیتی آموزش و پرورش به صحنه میبریم. من خودم از هنرآموختگان همین کانونها هستم و گاه تاسف میخورم که چرا آمفیتئاترهای وابسته به آموزش و پرورش تعطیل و کم کار هستند.
این کارگردان جوان تئاتر افزود: هنر نمایش، هنری تاثیرگذار و چند وجهی است و البته تاثیرات آموزشی و تربیتی آن همواره اثبات شده است. وقتی فرصت و امکانی مهیا میشود و نمایشی با حمایت نهادهای فرهنگی همچون حوزه هنری تولید میشود، سادهترین کار این است که آموزش و پرورش با ظرفیتی که در اختیار دارد، از این فرصت بیشترین بهره را ببرد. اجرای تئاتر برای دانشآموزان علاوه بر تاثیر فرهنگی و آموزشی به بدنه تئاتر کشور نیز کمک میکند. چرا که برای آینده، مخاطبان بالقوه تئاتر تربیت میکند.
وی همچنین تصریح کرد: لذت عجیبی در اجرای نمایش برای نوجوانان و دانشآموزان وجود دارد. در همه دوره فعالیت خود، اینقدر که از اجرا برای دانشآموزان لذت بردهام در دیگر فضاهای حرفهای تئاتر لذت نبردهام. من خودم را وامدار کانونهای دانشآموزی میدانم و با اجرای نمایش در این مکانها به نوعی ادای دِین میکنم.
اکبر قهرمانی در پایان گفت: ای کاش ضرورت اجرای تئاتر برای دانشآموزان بیش از پیش از سوی مسئولان آموزش و پرورش درک شود. در طول سال مناسبتهای بسیاری وجود دارد که میتوان با کمک و پشتیبانی نهادهایی چون حوزه هنری و اداره کل هنرهای نمایشی، آثار موثری را برای گروه سنی دانشآموزان به صورت مستمر تدارک دید. این اتفاق با کمی همکاری نهادهای ذیربط امکان پذیر است.
انتهای پیام/